Tarihi Eserleri Alıp İnek Verdiler: Bu Nasıl Alışveriş?
Maasai ailelerine 196 inek verildi
Oxford Üniversitesi, Kenya ve Tanzanya'da yüz yıl önce tarihi eserleri çalınarak İngiltere'ye ihraç edilen Maasai ailelerine 196 inek verdi.
Kenyalı Samuel Sankiriaki'nin 2017 yılında Maasai eserlerinden oluşan geniş bir koleksiyonun Pitt Rivers Müzesi'nde olduğunu keşfetmesi ve eserlerin iade edilmesini talep etmesinin ardından geldi.
'Birçoğu hediye olarak geldi'
Russia Today'de yer alan habere göre, Oxford'un müze çalışmaları direktörü Laura Van Broekhoven, kurumun sömürge döneminden kalma 148 Maasai eserine sahip olduğunu, ancak bunlardan sadece beşinin yanlışlıkla elde edildiğini söyledi.
Broekhoven, 'Birçoğu hediye olarak geldi. Ancak bazı eserlin müzede hiç bulunmamaları gerekiyor. Müzede bulunmaması gereken eserlerin kayıtlarından da nereden geldiklerine ilişkin bir sonuç yok' diyerek savunma yaptı.
Oxford Üniversitesi'nin bölgede bir kampüs kurması talep edildi
Broekhoven ayrıca, bu durumdan etkilenen dört Maasai ailesine 49 adet inek verilmesinin ailelerin gelenekleriyle uyumlu olduğunu duyurdu.
Maasai aileleri, jest için minnettar olduklarını açıkladı. Ancak aileler, tazminatın yetersiz olduğunu ve yeterli bir tazminat beklediklerini vurguladı.
Ailelerin sözcüsü ise 'Dava açmayı seçebilirdik ama uzlaşmaya inandığımız için geleneksel yolu seçtik' dedi.
Yerel yetkililer de Oxford Üniversitesi'nin bölgede bir kampüs kurmasını ve bazı seçkin öğrencilere tam burslu eğitim sağlamasını talep etti.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
biz tarihi eserleri yediğimiz için böyle şeyler yaşamayız
😁😁😁
kaçırılan eserler için bize inek teklif edilse... tarihi eser mi daha lezzetli yoksa inek mi diye referanduma gitsek... inekleri müzeye koyup tarihi eserleri... Devamını Gör
dana olsa karkas kilo 250bin civarı.. müzaydeye girmek gerek ??
yani kilo değil dananın ağırlığına göre yaklaşık