Görüş Bildir
Haberler
Tarihi Eserleri Alıp İnek Verdiler: Bu Nasıl Alışveriş?

Tarihi Eserleri Alıp İnek Verdiler: Bu Nasıl Alışveriş?

İngiltere'de eşi benzeri görülmemiş bir olay yaşandı. İngiliz üniversitesi Oxford, sömürgecilerin Afrika ülkelerinden çaldığı eserlerin telafisi olarak mağdurlara inek verdi. Mağdur olan aileler, jest için minnettar olduklarını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maasai ailelerine 196 inek verildi

Maasai ailelerine 196 inek verildi

Oxford Üniversitesi, Kenya ve Tanzanya'da yüz yıl önce tarihi eserleri çalınarak İngiltere'ye ihraç edilen Maasai ailelerine 196 inek verdi.

Kenyalı Samuel Sankiriaki'nin 2017 yılında Maasai eserlerinden oluşan geniş bir koleksiyonun Pitt Rivers Müzesi'nde olduğunu keşfetmesi ve eserlerin iade edilmesini talep etmesinin ardından geldi.

'Birçoğu hediye olarak geldi'

'Birçoğu hediye olarak geldi'

Russia Today'de yer alan habere göre, Oxford'un müze çalışmaları direktörü Laura Van Broekhoven, kurumun sömürge döneminden kalma 148 Maasai eserine sahip olduğunu, ancak bunlardan sadece beşinin yanlışlıkla elde edildiğini söyledi.

Broekhoven, 'Birçoğu hediye olarak geldi. Ancak bazı eserlin müzede hiç bulunmamaları gerekiyor. Müzede bulunmaması gereken eserlerin kayıtlarından da nereden geldiklerine ilişkin bir sonuç yok' diyerek savunma yaptı.

Oxford Üniversitesi'nin bölgede bir kampüs kurması talep edildi

Oxford Üniversitesi'nin bölgede bir kampüs kurması talep edildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Broekhoven ayrıca, bu durumdan etkilenen dört  Maasai ailesine 49 adet inek verilmesinin ailelerin gelenekleriyle uyumlu olduğunu duyurdu. 

Maasai aileleri, jest için minnettar olduklarını açıkladı. Ancak aileler, tazminatın yetersiz olduğunu ve yeterli bir tazminat beklediklerini vurguladı. 

Ailelerin sözcüsü ise 'Dava açmayı seçebilirdik ama uzlaşmaya inandığımız için geleneksel yolu seçtik' dedi.

Yerel yetkililer de Oxford Üniversitesi'nin bölgede bir kampüs kurmasını ve bazı seçkin öğrencilere tam burslu eğitim sağlamasını talep etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
5
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın