Görüş Bildir
Haberler
Simit Kelimesinin Oxford Sözlüğü'ne Girmesi İzmirlileri Harekete Geçirdi: 'Gevreğin Sözlüğe Girmesi İçin Çalışıyoruz'

etiket Simit Kelimesinin Oxford Sözlüğü'ne Girmesi İzmirlileri Harekete Geçirdi: 'Gevreğin Sözlüğe Girmesi İçin Çalışıyoruz'

Ulaş
23.10.2019 - 18:27

Gevrek ve simit tartışması Oxford İngilizce Sözlüğü'nün aldığı karar sonrası yeniden başladı. İzmir Pide, Gevrek İmalatçıları ve Benzerleri Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Erişen gevrek kelimesinin de sözlüğe girmesi için çalışmalara yapacaklarını duyurdu... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oxford Sözlüğü'ne simit kelimesinin girmesi İzmirliler tarafından tepkiyle karşılandı.

Oxford Sözlüğü'ne simit kelimesinin girmesi İzmirliler tarafından tepkiyle karşılandı.

Yapılışından dolayı gevrek ve simit arasında fark bulunduğunu anlatan Şükrü Erişen, 'İstanbul dilinde simit olarak alışkanlık oluşmuş. İzmir ise gevrek diyor. Yapılışı da yöresel olarak da farklı.' dedi.

'Gevreğin de o sözlüğe girmesi için çalışmalarımız var...'

Vatandaşlar gevrek konusunda ısrarcı: 'Dünya isterse simit desin, biz gevrek demeye devam edeceğiz.'

Vatandaşlar gevrek konusunda ısrarcı: 'Dünya isterse simit desin, biz gevrek demeye devam edeceğiz.'

Vatandaşlardan Yener Savaş, simidin daha fazla bilindiğini ancak gevreği sadece İzmirlilerin bildiğini belirtti. Bu nedenle simidin Oxford Sözlüğü'ne girmesinin doğal olduğunu ifade etti. Kendileri için bu ürünün adının gevrek olduğunu söyleyen İzmirli Nilgün Soylu da 'Bu bize göre gevrek, simit değil. O nedenle gevreği çok seviyoruz. İzmir'in gevreği ve boyozu harika' dedi.

Muazzez Tüzün ise 'İzmir gevreği İstanbul simidinden çok farklı. İzmir gevreği çok daha güzel. Bence sözlüğe İzmir gevreği girmeliydi' diye konuştu.

Yüksel Çelik isimli vatandaş ise 'Burada gevrek ama İstanbul'da simit. Her yerin bir ürünü var. Yerine göre hepsinin tadı başka. Burada yaşıyorum ve en çok gevrek tüketiyorum' derken, Nermin Yıldızoğlu da 'İstanbul'un simidinin lezzeti daha farklı. İzmir gevreğinin çok farklı. Biz İzmirli olarak gevrek diyoruz. Gevrek demekten vazgeçmeyeceğiz. Dünya isterse simit desin, biz gevrek demeye devam edeceğiz' dedi.

Ne olmuştu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
293
125
38
29
18
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
komunist.bankacı

Bu kadar kompleksli, şehir milliyetçisi, en boktan şeylerden bile kendiyle övüncek bir şey çıkarmaya çalışan bir topluluk görmedim.

zeyn88

İzmirlilerin bu köylü jargonlarını herkese kabul ettirmeye çalışma inadı da baydı artık.. Bizim köyde de patatese kömpür diyorlar ama tüm Türkiye kömpür desi... Devamını Gör

S.

hahaha bizde de hozmur derler :))

Üzgün Mutsuz

izmirliler bi siktirin gidin lütfen