Görüş Bildir
Haberler
Meme Büyütme Estetiği ile İlgili Aklınızdaki Tüm Soruları Dr. Reşit Burak Kayan A'dan Z'ye Anlattı!

Meme Büyütme Estetiği ile İlgili Aklınızdaki Tüm Soruları Dr. Reşit Burak Kayan A'dan Z'ye Anlattı!

'2019 yılında tüm dünyada en çok yapılan ameliyat hangisidir' diye sorsam cevabınız ne olurdu? Aklınıza ilk gelenler muhtemelen, bademcik (tonsil) ameliyatları, safra kesesi ameliyatları, burun ameliyatları gibi her iki cinse de hitap eden ve kısa cerrahi süreleri olan ameliyatlar olacaktır. Ama cevap bunlardan hiçbiri değil. Dünyada 2019 yılında en çok yapılan ameliyat (1.795.551 farklı hastaya) meme büyütme ameliyatları. Şaşırdınız değil mi? Gelin detaylı bakalım.

Not: Bu bir tanıtım içeriğidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aslında şaşırmanıza gerek yok. Tarih boyunca kadınlar memelerinin dolgunluğuna, şekline, büyüklüğüne çok önem verdiler.

Aslında şaşırmanıza gerek yok. Tarih boyunca kadınlar memelerinin dolgunluğuna, şekline, büyüklüğüne çok önem verdiler.

İdeal bir vücut için güzel, simetrik, dolgun memeler olmazsa olmazdı onlar için. 19.yy’a kadar memelerin görünümü doğuştan gelen bir şans ya da talihsizlikti, çünkü bu yıllara kadar Dünya’da meme estetiği diye bir şey henüz yoktu. 1895 yılında ilk defa Czerny isimli bir cerrah, kanser nedeniyle memesi alınan hastasının memesine başka bir bölgeden aldığı yağ dokusunu yerleştirerek, meme estetiği ameliyatlarının başlangıcını yapmış oldu. 1900’lü yıllarda ise kadınlar memelerini büyütmek için zeytinyağı ve vazelin karışımı bir sıvı olan parafini memelerine enjekte ettirmeye başladılar. Tabi bu akım çok uzun sürmedi, çünkü ciddi komplikasyonları da beraberinde getirdi. Ve sonunda 1965 yılında Cronin ve Gerow silikon jel ile dolu meme implantlarını keşfedip hastalarına uygulamaya başladılar. Bu tarihten itibaren meme büyütme estetiği dünyanın en popüler ameliyatlarından biri haline geldi.

Bu yazıda meme estetiği ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi muayeneye gelmeden öğrenmiş olacaksınız.

1. Meme büyütme ameliyatı olmak istiyorum ama aynı anda meme toparlama ameliyatı da gerekecek mi?

1. Meme büyütme ameliyatı olmak istiyorum ama aynı anda meme toparlama ameliyatı da gerekecek mi?

Muayeneye gelen hastada ilk baktığımız, hastanın kilosu, boyu, omuz ve göğüs kafesi genişliği. Yani daha büyük memeler vücudunuza yakışacak mı? Cevaplamamız gereken birinci soru bu.

Sonrasında ise sternal çentik (boyun orta alt kısmındaki çukur) ile meme başları arasındaki mesafeyi ölçüyoruz. Eğer bu mesafe 19-20 cm ve altında ise meme büyütme ameliyatına uygun bir adaysınız. Sizde aynı anda meme toparlama işlemine gerek yok. Yani ekstra bir yara iziniz olmayacak.

2. Sternal çentik ve meme ucu arasındaki mesafeniz 19-20 cm veya daha kısa, yani meme büyütme ameliyatı için uygun bir adaysınız. Peki meme büyütme için kullanacağımız implantı (silikonu) meme dokunuza nereden yerleştireceğiz?

Meme implantları, meme başından, meme alt kıvrımından veya koltuk altından konulabilir.       

Koltuk altı son yıllarda en az tercih ettiğimiz yer, çünkü koltuk altından konulan silikonların uzun dönemde çok yukarıda kaldığı ve doğal durmadığını gözlemlemekteyiz.

Genç, daha önce emzirmeyen, çocuk sahibi olmayan hastalarda meme alt kıvrımını tercih etmekteyiz. Bu hastalarda meme başında var olabilecek en ufak duyusal veya fonksiyonel kayba tavizimiz yok. 

Orta-ileri yaşlarda, daha önce emziren veya bir daha çocuk düşünmeyen kadınlarda silikonu yerleştirebilmek için meme başını tercih etmekteyiz

Meme alt kıvrımında da meme başında da sadece ve sadece 2-3 cm’lik bir kesi yapmaktayız ve uzun dönemde bu iki bölgede de ciddi anlamda bir yara izi ile karşılaşmamaktayız.

3. İmplantı (silikonu) nerden yerleştireceğimize karar verdik, peki implantı kas altına mı yoksa kas üstüne mi yerleştireceğiz?

3. İmplantı (silikonu) nerden yerleştireceğimize karar verdik, peki implantı kas altına mı yoksa kas üstüne mi yerleştireceğiz?

Hastamızın meme dokusu hiç gelişmemişse veya daha uzun ömürlü ve daha doğal bir sonuç istiyorsa tercihimizi kas altından yana kullanıyoruz. Rutin pratiğimde yaptığım meme büyütme ameliyatlarımın %80’ninde kas altı tekniği tercih ediyorum. Kas altı tekniğinin bir dezavantajı mevcut maalesef. O da 3 gün süren ve hareketle artan ağrı.

Hastamızın meme dokusu mevcut, sadece bir miktar daha büyümesini istiyorsa veya aynı gün günlük hayatına geri dönmek mecburiyetinde ise kas üstü tekniği tercih ediyoruz. Evet doğru duydunuz kas üstü tekniği kullanıldığında hastalar aynı gün günlük hayatlarına devam edebilirler.

4. İmplantı (silikonu) nereye koyacağımıza da karar verdik, peki damla (anatomik) şekilli implant mı tercih edelim yoksa yuvarlak şekilli bir implant mı?

“İddialı duran, dolgun ve hoş görünen dekoltem olsun, bir daha destek kullanmak zorunda kalmayayım hatta sütyenleri tamamen hayatımdan çıkartmak istiyorum.” diyorsanız ve bu sizin önceliğiniz ise tercih etmeniz gerek implantlar yuvarlak şekilli implantlar.

“Çıplakken hafif ptotik, alt kısmı daha dolu memeler istiyorum çünkü benim önceliğim tamamen ve tamamen doğallık.” diyorsanız ve bu sizin önceliğiniz ise tercih etmeniz gereken implantlar damla şekilli implantlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. İmplantımızın şekline karar verdik, son karar vermemiz gereken konu ise boyut.

5. İmplantımızın şekline karar verdik, son karar vermemiz gereken konu ise boyut.

Ameliyat gününüzün sabahında çok detaylı bir ölçüm ve çizim işlemi akabinde göğüs kafesinize uyum gösterebilecek en ideal implant boyutunu tam olarak hastalarıma söylüyorum. Söylediğim boyut sizin vücudunuza yerleştirilebilecek en doğal implant. 

Ben biraz gösterişli olabildiğince büyük bir silikon istiyorum derseniz, hesapladığımız silikon boyutundan 100 cc fazlasına kadar implant boyutunu arttırabiliyoruz.

Ben olabilecek en küçük silikonu istiyorum derseniz ise hesaplanan boyutun 75 cc altına düşebiliyoruz. Hastalarımıza her boyutun farklı vücut tiplerinde nasıl durdurduğunu örneklerle gösteriyoruz.

6. Artık 45 dk sürecek bir ameliyata hazırsınız. Bir hafta duş alamayacak ve ameliyatta size giydirilen sütyeni çıkarmadan istirahat edeceksiniz. 1 haftanın sonunda bandajlar çıkarılacak ve özgürlüğünüze kavuşacaksınız. 1 ay sonrasında ise istediğiniz her türlü spor aktivitesini yapabilir, yüz üstü dahi yatabilirsiniz.

Artık yaza hazırsınız, unutmadan uyarayım yeni bikinileri, mayoları, sütyenleri ameliyattan 1 ay sonra yani ödemleriniz tamamen indikten sonra denemenizi ve satın almanızı öneririm.

Op.Dr.Reşit Burak Kayan

Op.Dr.Reşit Burak Kayan

IG: @dr.resitburakkayan

Klinik: Eticlinic

Adres: Kültür mah. Ahmet Adnan Saygun cad. No:1 Akmerkez Residence 9/C Etiler Beşiktaş / İstanbul

http://www.eticlinic.com/

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
19
13
7
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ömer Memişoğlu

biraz meme göreyim diye girdim yoksa memelerimden memnunum.