Görüş Bildir
Haberler
Antik Dönemlerde Kullanılan ve Kulağa Delice Gelecek 5 Tedavi Yöntemi!

Antik Dönemlerde Kullanılan ve Kulağa Delice Gelecek 5 Tedavi Yöntemi!

Sude Sangu
23.09.2023 - 08:17

Deneme yanılma ile bulunan ve eski çağlarda kullanılan bazı tedavi yöntemlerini günümüz Tıp camiasında hala kullanılırken görebiliyoruz. Antik çağ şifacıları neyi nasıl tedavi ettiklerinin tam olarak farkında olmasalar da bu iyileştirme yöntemleri tedavülde yerlerini alabilmişlerdir. Teknolojinin gelişmesi ile eski doktorların farkına varamadığı nedenlere bilimsel açıklamalar getirilip bu tedavilerin düşünülenin aksine abes olmadıkları kanıtlanmış. Eski çağlarda bulunan tedavi yöntemlerinin nasıl uygulandığını hiç merak ettiniz mi? Bu listemizde sizlere absürt gelecek birkaç tedavi yöntemi derledik...

Buyurun...👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Söğüt Dalı

5. Söğüt Dalı

Yaralanır ve birisi tarafında elinize çiğnemeniz için bir dal parçası verilirse büyük ihtimalle bunun acılı bir prosedürden önceki dikkat dağıtma yöntemi olduğunu düşünürsünüz. Birçok eski uygarlık söğüt dalını ağrı tedavilerindeki güçlü etkisi sayesinde hayatlarının önemli bir elementi haline getirmişlerdir. İçinde salisilik asit bulunduran söğüt dalı sonradan bilim insanları tarafından aspirin olarak da aşina olduğumuz ilaçlara dönüştürülmüştür.

4. Sarımsak

4. Sarımsak

Hıyarcıklı diye de bilinen Bubonik Veba ortaya çıktığında doktorlar hastaların ciltlerinde oluşan açık yaraları ezilmiş sarımsak ile tedavi etmek istediğinde hastaların bunu kabul etmemek gibi bir şansı yoktu maalesef. Doktorlar bakterinin ne olduğunu bilmeseler de tam anlamıyla antibiyotik sayılan bir bitkiyi macun haline getirerek merhem yerine kullanmaları zamanlarının çok ötesinde bir tedavi yöntemi ortaya çıkarmıştır.

3. İdrar Tahlili

3. İdrar Tahlili

Listemizin üçüncü sırasında neredeyse hepimizin bildiği bir tedavi yöntemi var. Sınırda kendimizi durdurmak için göbeğimizin çatladığı zorlu bir yöntem olan idrar tahlili milattan önce 4000'li yıllardan bu yana kullanılmıştır. Günümüzde kimyasal işlemlerle laboratuvarlarda incelenen bu numuneler önceden sadece renk ve koku ile denetleniyordu.

2. Dışkı Çorbası (Evet yanlış okumadınız, "Dışkı" çorbası...)

2. Dışkı Çorbası  (Evet yanlış okumadınız, "Dışkı" çorbası...)

Antik Çinlilerin resmi bir dil ile 'Sarı Çorba' dedikleri karışım yazılı olmayan 'insan atıklarını mümkün oldukça yemekten uzak tutmak' kuralına tam olarak ters düşmüş. Sarı Çorbanın tarifi mide bulandıracak derecede basitti: su ve fermente edilmiş ya da kurutulmuş insan dışkısını karıştırıp pişirmek. Bu tedavi yöntemi erken bir FMT (Fekal Mikrobiota Transplantasyonu) başka bir deyişle Gaita/Dışkı Nakli biçimi olarak da kabul edilmektedir.

1. "Kel'in Göz Merhemi"

1. "Kel'in Göz Merhemi"

Listemizin 1. sırasında içerisinde soğan, sarımsak, şarap ve İnek safrası olan 'Bald's Eyesalve' yer almakta. Adından da anlaşılır şekilde göz yaralanmaları ve hastalıkları için “birebir” nitelikte bir tedavi sayılıyormuş. Listedekilerin yanı sıra bu tedavi şekli günümüzde çok tercih edilmemekte. Malzemelerinin bu konuda bir etkisi olabilir mi, ne dersiniz?

İlginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın