Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Kulaklarınıza Zarar Vermeden Kirlerden Kurtulmak İçin Uygulayabileceğiniz Basit Ama Etkili Yöntemler
Kulak kiri normalde kulak içi kanallarını koruyarak enfeksiyon riskini azaltan yararlı bir faktör olmasına rağmen miktarı arttıkça tıkanmaya yol açarak kişiye rahatsızlık verebiliyor... Temizlemek için yaptığımız bazı işlemler ise yarardan çok zarar getiriyor maalesef; örneğin kulak pamuğu kullanmak kulak sağlığınız için ciddi bir tehdit! Öyleyse kulak kirinin çoğalmaması ve kulaklarımızı temiz tutmak için ne yapmalıyız? Bu sorunun cevabını içeriğimizde bulabilirsiniz, haydi okumaya! 👇
Kulak kiri, kulak içi kanallarının enfeksiyon kapmasını önleyen önemli bir faktör fakat fazla yoğun olduğunda tıkanmaya neden olup bizi rahatsız edebiliyor.
1. Sabahlarımızın vazgeçilmezi olan bir fincan sıcak kahve, ne yazık ki içerdiği kafeinden dolayı yoğun kulak kiri oluşumunu tetikleyebiliyor.
2. Kulak çubuklarından hemen kurtulun!
3. Kulak çubuklarını attıysanız yerine kullanabileceğiniz bir önerimiz var; zeytinyağı!
4. Bol su içmek normalde de sağlığınız için olmazsa olmaz ama kulak temizliği konusunda ayrı bir önemi var.
5. Kulağınızın içini değil, dışını ve arkasını temizlemenizi öneririz.
Sık duş alıyor ve aşırı toz barındıran yerlerde çalışmıyorsanız kulağınızın dışını ve arkasını temizlemeniz kulak temizliği ve sağlığı için yeterli olacaktır. Kulak çubuklarını da sadece dış tarafı temizlemek için kullanmanız mümkün.
6. 'Kulak mumu' denen yöntemi asla kullanmamalısınız!
Koni şeklindeki bu mumların sivri ucu kulağa sokulup diğer ucu yakılarak kulak kirlerini vakumlayarak çıkartılması amaçlanıyor fakat bu yöntem son derece tehlikeli. Yanlışlıkla kendinizi yakma riskiniz olduğu gibi eriyen mum, kulağınızın içine kaçarak çok ciddi problemlere yol açabilir!
7. Kulaklıkla yüksek sesli müzik dinlemek kulak sağlığınız için genel olarak zararlıyken kulak kiri birikimini de arttırıyor.
Kulaklığınızı mümkün olduğunca aralıklı kullanmalı ve sesi dışarıdan duyulacak kadar yükseltmemelisiniz.
8. Vücut sıcaklığındaki suyu kulağınıza sprey şişesi yardımıyla püskürterek kanalları uyarabilirsiniz.
Çoğu zaman güvenli bir yöntem olsa da işlemi yaptıktan sonra kulağınızı iyice kurulamazsanız iltihaba yol açabilirsiniz. Ayrıca teşhisi konulmuş kulak hastalıklarınız varsa bu yöntemlerin hiçbirini doktorunuza danışmadan kullanmamalısınız.
Peki siz kulak temizliğini nasıl yapıyorsunuz? Yorumlarda buluşalım! 👇
Yorum Yazın