onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Kendi Mutfağının Şefi Olmak İsteyenler Buraya: Öğrenmeniz Gereken 10 Teknik

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

etiket Kendi Mutfağının Şefi Olmak İsteyenler Buraya: Öğrenmeniz Gereken 10 Teknik

Lisa Campton
18.05.2023 - 19:02

Mutfakta vakit geçirmeyi sevenler buraya! Kendi mutfağınızda bir şefe dönüşmeniz mümkün. Bunun için sadece doğru teknikleri kullanmanız yetecek. İşte kendi mutfağınızda bir şefe dönüşmenizi sağlayacak o teknikler...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Chiffonade Doğrama Tekniği

1. Chiffonade Doğrama Tekniği

Diğer doğrama tekniklerinden farkı küçük şeritler halinde olması. Chiffonade sayesinde sebzeler ince şeritler halinde pratik ve hızlı bir şekilde doğranmış olur. Ayrıca salatalarınız bu sayede daha afili görünebiliyor.

2. Mijote Tekniği

srv.onedio.com

Yemeği, hafif ateşte, ağır ağır kaynatarak pişirme usulü olarak geçen Mijote tekniği yemeğin daha lezzetli olmasını sağlıyor. Ancak bunu denerken biraz sabra ihtiyacınız olabilir.

3. Boiling Tekniği

3. Boiling Tekniği

Boiling için aslında bir haşlama metodu diyebiliriz. Su 100 °C'de ısıtılır ve kaynar suda ürünler pişirilir. Bu teknik ile genellikle kök sebze, makarna ve bakliyat ürünleri pişirilir. Haşlama yaparken süreyi kısaltmak için tencerenin kapağını kapatabilir, haşlanacak ürünü daha küçük parçalarda doğrayamayı tercih edebilirsiniz.

4. Mühürleme Tekniği

4. Mühürleme Tekniği

Özellikle kırmızı et sevenler için bu teknik hayati önem taşıyor. Gidip hayran kaldığınız pek çok et restoranında da bu yöntem tercih ediliyor. Mühürleme yönteminde esas olan etin çok pişip tadını kaybetmesini önlemek. Mühürleme tekniği genel olarak etin dış katmanında bir kabuk oluşturarak suyunun içeride tutulmasına olanak sağlıyor. Pişirme sırasında etin dış yüzeyi nemini kaybetse de içerisindeki yağ doğru ısı derecesiyle eriyor ve şahane bir sululuk sağlıyor.

5. Braising Tekniği

5. Braising Tekniği

Aynı anda hem ıslak hem de kuru ısı yönteminin birlikte kullanıldığı bir pişirme tekniği Braising. Yiyeceklerin önce yüksek sıcaklıkta kızartılmasının ardından sos veya sıvı malzemenin eklenerek yavaş yavaş pişirilmesi ile yapılıyor. Çoğunlukla et yemekleri için tercih edilen bir yöntem.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Blanche Tekniği

6. Blanche Tekniği

Blanche ya da blanching pişirme tekniği temelinde yiyeceklerin kaynar tuzlu su içerisinde haşlandıktan sonra buzlu suya atılıp hızlıca soğutulması işlemi. Bir nevi şoklama da diyebiliriz. Bu teknik genellikle yeşil sebzelerin renklerini kaybetmemeleri için kullanılıyor. Siz de bu teknikle mutfağınızda farklılıklar yaratabilirsiniz.

7. Yumurtanın Sarısı ve Beyazını Kolayca Ayırma Tekniği

Pek çok yemek tarifinde bulunan yumurtanın beyazını ve sarısını ayırmak zaman alabiliyor. Ancak bunun da kolay bir tekniği var. Pek çok şef de yemek yaparken bunu kullanıyor. En kolay yöntemlerden biri, yumurtayı bir bıçak yardımıyla kırmak, kabuğunu iki yarıya açmak ve sarısını birkaç kez iki yarının arasından geçirerek, sarısını bir kaba açmadan önce beyazın alttaki kâseye düşmesine izin vermektir.

8. Hamuru Katlayarak Yoğurma Tekniği

8. Hamuru Katlayarak Yoğurma Tekniği

Kendi ekmeğinizi yapanlardansanız bu teknik sizin işinize çok yarayacak. Hamurun bol hava ile teması için nazikçe sadece parmaklarla tezgahta çevrilme tekniği uygulanıyor. Hamuru katlayarak çok daha kıvamlı hale getirebilirsiniz. Ekmeğinizin pişince gözenekli olmasını bu teknik ile sağlayabilirsiniz.

9. Benmari Tekniği

9. Benmari Tekniği

Direkt ısı ile temas ettiğinde bozulma, kesilme veya pişme ihtimali olan ürünlerin hafif ve yavaş pişmesi veya erimesi için kullanılan bir teknik Benmari. Özellikle çikolata eritmek için kullanılıyor. Bu tekniğin püf noktası ise cam kabın tabanına su temas etmemeli ve tek kullanılan ısı kaynağının su buharı olması.

10. Marine Etme Tekniği

Et veya tavukların dokularının yumuşaması için pişirmeden önce soslayarak dolapta 5 - 6 saat bekletme tekniği de diyebiliriz bunun için. Etler bu sayede çok daha lezzetli hale geliyor.

category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
3
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın