Görüş Bildir
Haberler
İşini Güvenli Şekilde Sürdürmek İsteyen KOBİ'lere: İş Yeriniz İçin Yaptırabileceğiniz 8 Sigorta Türü

etiket İşini Güvenli Şekilde Sürdürmek İsteyen KOBİ'lere: İş Yeriniz İçin Yaptırabileceğiniz 8 Sigorta Türü

Selluka
29.08.2022 - 14:04

Küçük büyük fark etmeksizin işletmelerin risklerini teminat alan sigorta poliçesidir.

 Bu içeriğimizde KOBİ'lerin yaptırması gereken sigortaları birlikte inceleyeceğiz. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yangın Sigortası

1. Yangın Sigortası

İş yerinde yangın çıktı ve kiracı olarak içinde bulunduğunuz binada 150 bin dolarlık maddi hasar meydana geldi. Kiracı mali mesuliyet teminatından ödenir.

2. Zorunlu Deprem Sigortası

2. Zorunlu Deprem Sigortası

Türkiye’de Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından sunulan Zorunlu Deprem Sigortası, depremin doğrudan neden olduğu maddi zararlara karşı güvence sağlar. Deprem sigortası ile deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, dev dalga (tsunami) veya yer kaymasının kendinize ve sevdiklerinize verebileceği maddi zararlar güvence altına alınır.

3. Hırsızlık Sigortası

3. Hırsızlık Sigortası

Hırsızlık sigortası, taşınır malların sahibinden veya elinde bulundurandan hileli davranışlarla çalınması rizikosuna karşı yaptırılır. Bu sigorta türünde sigortacı, poliçede yazılı yerdeki mal ve eşyaların hırsızlık ya da hırsızlığa teşebbüs nedeniyle uğradığı tüm hasarları ödemeyi taahhüt eder.

4. İş Kazası Sigortası

4. İş Kazası Sigortası

Bir çalışanınız üretim bandında elini makineye kaptırdı ve parmağı koptu. belirlediğiniz teminat tutarı dahilinde işveren mali mesuliyet teminatından bedeni ve manevi tazminatları ödenir.

5. Elektronik Cihaz Sigortası

5. Elektronik Cihaz Sigortası

Voltaj dalgalanması oldu ve elektrikle çalışan makineleriniz veya bilgisayarlarınızda ya da klimalarınızda hasar meydana geldi. Elektronik cihaz veya makine kırılması teminatından ödenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kar Kaybı Sigortası

6. Kar Kaybı Sigortası

Kar Kaybı Sigortası sayesinde, işletmeler yaşayabilecekleri hasarların iş akışında yaratacağı olumsuz etkileri azaltan çok önemli avantajlara kavuşmaktadır. Kar Kaybı Sigortası kapsamından ödeme yapılabilmesi için maruz kalınan hasarı teminat altına alan geçerli bir yangın sigorta sözleşmesi bulunmalı ve meydana gelen maddi hasar sigortacı tarafından tazmin edilmiş ya da sorumluluk kabul edilmiş olmalıdır.

7. Komşulara Verilebilecek Hasarlar Sigortası

7. Komşulara Verilebilecek Hasarlar Sigortası

İş yeriniz bir plazanın 3. katında ve bozulan bir musluktan veya patlayan bir borudan gece boyunca su aktı ve hem kendi iş yeriniz, hem alttaki iş yerinde maddi hasar oluştu. Kendi iş yerinizdeki hasarlarınız ödenir, alt kata verdiğiniz hasar komşu mali mesuliyet teminatınız varsa oradan ödenir.

8. 3. Şahıslara Verilebilecek Hasarlar Sigortası

8. 3. Şahıslara Verilebilecek Hasarlar Sigortası

Fırtına çıktı ve tabelanız yerinden kopup birinin kafasına veya aracının üzerine düştü. 3. şahıs mali mesuliyet teminatından ödenir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın