onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Hepsi Yurdun Malı! Modern Türk Savunma Sanayisinin 8 Göz Bebeği

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Hepsi Yurdun Malı! Modern Türk Savunma Sanayisinin 8 Göz Bebeği

Ayhan İnce
24.07.2018 - 18:10

Karşınızda kafirin belini kıracağımız en yeni ve milli mükemmel ötesi projelerimiz...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Orta ve Alçak İrtifa Ondan Sorulur: Hisar Hava Savunma Sistemi

Orta ve Alçak İrtifa Ondan Sorulur: Hisar Hava Savunma Sistemi

Kara Kuvvetleri Komutanlığının hava savunma ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilmeye başlanılan proje kapsamında milli imkanlarla üretilen orta ve alçak irtifa hava savunma füzesi Hisar, ASELSAN ve ROKETSAN tarafından geliştiriliyor. Hisar A ve Hisar O olarak adlandırılan füzelerden Hisar A'nın 15 km, Hisar O'nun ise 25 km menzili var. Sistem savaş uçaklarına, insansız hava araçlarına, seyir füzelerine ve havadan karaya füzelerde etkili olacak.

Milli Yüzen Ordu: TCG Anadolu

Milli Yüzen Ordu: TCG Anadolu

Türk Deniz Kuvvetleri ihtiyaçları doğrultusunda havuzlu çıkarma gemisi yapımına 2016 yılında başlandı. Geminin 2019 yılında denize indirildikten sonra 2021 yılında envantere alınması planlanıyor. Amacı ve görevi 13 tank, 27 adet amfibi zırhlı araç, 6 adet zırhlı personel taşıyıcı, 33 adet diğer zırhlı araçlar ile 700 kişilik amfibi  taburu düşman bölgesine taşımak ve çıkarmak olacak. Savaş uçakları ile helikopterlerin iniş ve kalkış yapabilmesine imkan veren eğimli bir pisti olan gemi F35B, CH47, AH1W, T129 ve İHA taşıyabilecek. 231 metre uzunluğa ve 32 metre genişliğe sahip olan gemi 1400 kişi taşıma kapasitesine sahip.

Yapay Zekalı İlk Milli Droneler: Alpagu ve Kargu

Yapay Zekalı İlk Milli Droneler: Alpagu ve Kargu

Türkiye'nin ilk milli kamikaze droneları olan Alpagu ve Kargu, yapay zeka algoritmalarıyla donatıldı. Bu sayede dronelar sürü halinde uçabilecek ve çoklu drone harekatı yapabilecek. Sabit kanat olarak geliştirilen Alpagu (tek başına düşmana saldıran yiğidimiz) 5 km menzile ve 400 m irtifaya sahiptir. Saatte 80 km hıza çıkabilen Alpagu, 3.7 kg ağırlığında ve 10 dakika görev yapabiliyor.

Hava-Hava Füzesi Göktuğ

Hava-Hava Füzesi Göktuğ

Türkiye'nin ilk hava-hava füzesi olan Göktuğ füzesi Gökdoğan ve Bozdoğan olmak üzere iki çeşittir. 25+ km menzile sahip olduğu tahmin edilen Gökdoğan füzesinin ABD'li muadili AIM-9X dir. Bozdoğan füzesinin menzili ise 65 km olduğu tahmin ediliyor.

T625 Özgün Helikopter

T625 Özgün Helikopter

En zorlu iklim şartları ve coğrafyada, yüksek irtifa ve yüksek sıcaklıkta, gece ve gündüz koşullarında etkin bir şekilde faaliyet gösterebilmesi için tasarlanan helikopter 2 pilot +12 yolcu taşıyabilecek. Sivil ve askeri amaçla kullanılacak olan helikopter 5 ton ağırlığa sahip ve çift motorlu olacak. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde hizmet ömürlerini doldurmaya başlayan UH-1H' ların yerini alacak. T625'in ayrıca emniyet, hava ambulans ve arama-kurtarma modelleri de geliştirilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Milli İnsansız Hava Aracımıza Milli Motor

Milli İnsansız Hava Aracımıza Milli Motor

Anka İHA'nın motoru Almanya'dan ithal ediliyor. Bu konuda dışa bağımlılığı bitirmek isteyen TEİ, 2012 yılında milli motor çalışmalarına başladı. PD170 adı verilen motorla birlikte dışa bağımlılık sona erecek. 30.000 ft irtifaya çıkabilen motor 170 HP güç üretiyor.

Uzaydaki Gözümüz Birden İkiye çıktı. Göktürk 2!

Uzaydaki Gözümüz Birden İkiye çıktı. Göktürk 2!

Türk mühendislerce tasarlanan ve 2012 yılında gerçekleştirilen fırlatma operasyonu ile görev yörüngesine yerleştirilmiş olan GÖKTÜRK-2, Ülkemizde özgün olarak geliştirilen ilk yüksek çözünürlüklü yer gözlem uydusudur. Yaklaşık 409 kg ağırlığındaki uydu dünyanın tamamını gözlemleyebiliyor ve  2.5 günde bir aynı noktadan geçebiliyor. 5 m renkli çözünürlüğe ve 2.5 m siyah-beyaz çözünürlüğe sahip uydunun görev ömrü 5 yıldır.

Elektromanyetik Top Tufan

Elektromanyetik Top Tufan

ASELSAN tarafından geliştirilen geleceğin silahı elektromanyetik top test aşamasında ses hızını 3-4 kat aştı. Geliştirme aşamasında olan silahın menzilinin ilk etapta 180 daha sonra 300 kilometreye kadar çıkarılması, ses hızını 8-9 kat aşması hedefleniyor. Silahın kullanım alanları ise gemi baş topu, hava savunma sistemi ve tank avcısı vb. alanlarıdır.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Giderek gelişen hava savunma teknolojilerine ayak uydurmak için ülkemizin daha nice projeler içinde aktiflik gösterdiğini unutmayalım, bunlar sadece 8 tanesi. Daha fazla güncel haberler ve bilgiden haberdar olmak isterseniz Türk Savunma Sanayi Facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın