Görüş Bildir
Haberler
Gülşen Hakkındaki 'Olumsuz Yorumlar' Tutuklama Gerekçesi Sayıldı

etiket Gülşen Hakkındaki 'Olumsuz Yorumlar' Tutuklama Gerekçesi Sayıldı

Emre Ordu
26.08.2022 - 00:37 Son Güncelleme: 26.08.2022 - 01:33

Şarkıcı Gülşen bir konserindeki imam hatiplerle ilgili ifadeleri nedeniyle tutuklandı. Mahkeme Gülşen hakkında sosyal medyada yapılan 'olumsuz yorumları' tutuklama gerekçeleri arasında saydı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nisan ayında verdiği konserde 'İmam hatipte okumuş, sapıklığı oradan geliyor' ifadelerinin gündeme gelmesinin ardından şarkıcı Gülşen hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. 

Gözaltına alınan Gülşen, Türk Ceza Kanunu’nun 216/1’nci maddesinde düzenlenen 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçu kapsamında tutuklandı.

"Olumsuz yorum" tutuklama gerekçesi

"Olumsuz yorum" tutuklama gerekçesi

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen tutuklama kararının gerekçesi dikkat çekti. Gülşen'in imam hatiplerle ilgili sözlerinin sosyal medyada 'olumsuz yorumlarla' çok kez paylaşılması tutuklama gerekçeleri arasında sayıldı. 'Kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir somut delillerin mevcut olduğunu' iddia eden mahkeme, 'Suçun yasal alt ve üst sınırı dikkate alındığında adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağını' savundu.  

Mahkeme bu gerekçelerle tutuklama tedbirinin 'daha uygun ve orantılı olacağı' değerlendirmesinde bulundu.

Mahkemenin kararına hukukçular tepki gösterdi👇

Mahkemenin kararına hukukçular tepki gösterdi👇
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sedef Kabaş'ı gözaltına aldıran savcı

Sedef Kabaş'ı gözaltına aldıran savcı

Öte yandan gazeteci Barış PehlivanGülşen'i tutuklamaya sevk eden savcının kimliğini açıkladı. Savcının isminin Türkşat Kuntay Uçuk olduğunu aktaran Pehlivan, Uçuk'un aynı zamanda gazeteci Sedef Kabaş'ı cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla gözaltına aldıran savcı olduğunu belirtti. Pehlivan, Savcı Uçuk hakkında şu bilgileri aktardı: 

'Adı, Türkşat Kuntan Uçuk... Kendisi 2018 yılında mezun oldu. 20'li yaşlarda. Hakim ve savcı olmak için belirli stajlar yapılması gerekiyor. Kendisi göreve 30 Eylül 2021'de başlamış. Daha 1 yıllık savcı değil. Osmaniye atanıyor önce. İkinci bölgeden birinci bölgeye atanması için en az 5 yıl görev yapması lazım. Buna binlerce hakim ve savcı uyuyor, kural bu, istisnası yok. Normalde Osmaniye'de 5 yıl görev yapması gerekiyordu bu savcı. 6 gün sonra kararname ile İstanbul Cumhuriyet Başsavclığı'na atandı. Neden? Yeni mezun bir savcının atanması neden bu kadar aceleye getiriliyor.  Kendisi usulsüz bir şekilde atanır atanmaz, yaptığı ilk soruşturma ve gözaltılardan birisi gazeteci Sedef Kabaş. İşte böyle bir savcı.'

Gülşen'i tutuklayan hakim İbrahim Eroğlu'nun da mesleğe 15 Temmuz darbe girişiminden sonra başladığı ve İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne de 2 hafta önce atandığı belirtildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
376
108
51
26
20
10
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bendiss

Kabul edelim bu ülkenin yarısından fazlası yobaz ve ahlaklı geçinen pisliklerle kaynıyor. Ve biz de bir şekilde bunlarla yaşamaya çalışıyoruz çünkü elimizden... Devamını Gör

Ali Bal

Demokrasi bunu gerektiriyor.

Lethe lethe

ensar tecavüzcülerini, kadın cinayeti işleyenlerini, çocuk istismarcılarını, tecavüzcüleri, hırsızları, yolsuzluk yapanları, dini vecibeleri yerine getirmeye... Devamını Gör

Dilan Bayram

Anasını satayım Halil Konakçı da Ali Erbaş da uzun süredir olumsuz yorumlara maruz kalıyor. Onlara niye bir şey yok?