Görüş Bildir
Haberler
Gülşen Hakkında Tutuklama Kararı Çıktı!

etiket Gülşen Hakkında Tutuklama Kararı Çıktı!

Emre Ordu
25.08.2022 - 20:15 Son Güncelleme: 25.08.2022 - 23:11

İmam hatiplilere yönelik sözlerinin gündeme gelmesinin ardından gözaltına alınan şarkıcı Gülşen, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gülşen çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şarkıcı Gülşen'in nisan ayında verdiği bir konserde 'İmam hatipte okumuş, sapıklığı oradan geliyor' ifadelerinin gündeme gelmesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından  'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Savcılıkça dün yapılan açıklamada, Gülşen'in kolluk görevlilerince mevcutlu olarak hazır edilmesi talimatı verildiği belirtildi. Talimatın ardından Gülşen, Beşiktaş'taki evinde gözaltına alındı. 

Gülşen ifadesi alınmak üzere adliyeye götürüldü. Savcılıkta ifade veren Gülşen tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Gülşen çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

"Provakatif amaçlı olarak servis edilmiştir"

"Provakatif amaçlı olarak servis edilmiştir"

Gülşen'in savcılık ifadesi ortaya çıktı. Gülşen ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Grubunda Miraç adlı müzisyenin “imam” lakabı olduğunu belirten Gülşen, aralarında geçen bir konuşma dolayısıyla suç işleme kastının olmadığını savundu.Gülşen, ifadesine şunları söyledi:

“Ben 25 yıllık sanatçıyım. Benim müzisyen çalışma arkadaşlarım var. Bu grupla birlikte konserlerde sahne alırım. Benim kadromda klavye müzisyeni olarak yer alan “Miraç” isimli arkadaşımın lakabı “imamdır”. Arkadaşlarla kendi aramızda ‘aptal, salak, sapık' olarak şakalaşırız. Talihsizlik olarak bu iki kelime bir araya gelmiştir. Arkadaşımız imam hatipte okumamıştır. Miraç'ın soy ismini ve iletişimini hatırlamıyorum. Grupta tüm arkadaşlarımın lakabı mevcuttur.

Bu konuşma, konserin hatırlamadığım bir aşamasında muhtemelen şarkı arasında Miraç ile aramızda geçen bir konuşmadır. Ben orkestrama hitaben “beni seyircilerinin arasında omuzlarınızda taşıyın” demem üzerine bana okrestra arasından “seni imam taşısın” şeklinde cevap gelince bahse konu konuşma Miraç'la aramızda geçmiştir. Bu konuşma konsere katılanlara ya da medyaya hitaben yaptığım bir konuşma değildir. Ben ülkesini seven, fırsat eşitliğine inanan, kimseyi ayırıp örselemeyen bir sanatçıyım.

Bu kısa görüntü aylar sonra kim tarafından, ne amaçla servis edildi bilmiyorum. Ancak provakatif amaçlı olarak servis edildiğini düşünüyorum. Ben imam hatiplileri ya da ülkemizin bir kısmını kötülemek, onlara hakaret etmek amacıyla asla bu konuşmayı yapmadım. Ülkenin tüm değerlerine ve hassasiyetlerine saygım sonsuzdur. Kesinlike atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Ayrıca yaşanan olayın zamansız bir yerde gerçekleşmesi talihsizliktir.

Şakalaşmanın herhangi bir gruba yönelik nefret içerikli olarak algılanması beni çok üzmüştür. Suç işleme kastım yoktur. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini talep ediyorum” 

Özür diledi

Öte yandan Gülşen sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak özür diledi. Gülşen şu ifadeleri kullandı:

“Uzun yıllardır birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlarım ile iş ve çalışma ortamında yapmış olduğum bir espri toplumu kutuplaştırmayı hedefleyen kimseler tarafından öne çıkarılarak yayınlanmıştır. Sözlerimin ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm. İnandığım özgürlüğü savunurken, eleştirdiğim radikal uca kendimin savrulduğunu görüyorum. Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım; bulacağım.

Bu haber de ilginizi çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
636
212
163
72
57
48
32
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hasan Hüseyin Kara

çatır çatır öldürülen kadınlar karşısında eli kolu bağlı olan sistem, gülşen karşısında aslan kesildi, sanırım merhaba afganistan diyoruz şu durmda...

Hasan Hüseyin Kara

aynen kanka yaa çıkar telefonuyla, öldürülen kadınkar aynı şey... şey vardı bi geçen yaşana. kadını yaralıyo adam sonra mahkeme serbest bırakıyo herif gidip ... Devamını Gör

moonlight

yuhh daha neler ... asın olmadı meydanda sonra bide taşlarsınız tam olur ...

Emine Gücük

Kaç ay oncekı sey yenı fatkedılıo ve bi anda tutuklanıor müthişş

peynir çok pahalı

Daha çapulcu, hain, çürük, sürtük lafları var halka denen, onlara da aynı muameleyi bekliyoruz...