onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Gezi Eylemleri'inden Esinlenen, Twitter'ın Canlı Yayın Uygulaması Periscope Yayınlandı

Gezi Eylemleri'inden Esinlenen, Twitter'ın Canlı Yayın Uygulaması Periscope Yayınlandı

Onedio Medya
26.03.2015 - 11:25 Son Güncelleme: 26.03.2015 - 11:37
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Yakın zamanda Twitter tarafından satın alındığı doğrulanan Periscope, canlı yayın uygulamasını bugün yayınladı. Twitter ve canlı yayın her ne kadar, son dönemdeki popülerliğiyle Meerkat’le özdeşleşmiş olsa da, Periscope ve Twitter’ın hikayesi Meerkat’ten öncesine hatta tüm dikkatleri Taksim Meydanı’na çeviren Gezi Eylemleri’ne kadar gidiyor.

TechCrunch Editörü Alexia Tsotsis ile konuşan Pericope’un İranlı kurucu ortağı Kayvon Beykpour, 2013 yılında Gezi Eylemleri sırasında İstanbul’a geldiğini ve tanık olduklarını telefonundan tüm dünyanın görmesini sağlayacak bir yol olması gerektiğini düşündüğünü söylüyor. Bir yıl sonra Twitter kurucu ortağı Jack Dorsey’nin de katıldığı Ferguson eylemleri sırasında Dorsey ile yolları kesişen Beykpour, 2014 yılında Joseph Bernstein ile birlikte Periscope’u kurar. Nisan 2014’te Founder Collective,Google Ventures, Maveron, Menlo Ventures, Bessemer,Sam Shank, Scott Belsky, Stanford ve StartX’ten 1,5 milyon dolarlık tohum yatırımı alırlar. Beykpour Kasım 2014’te Twitter CEO’su Dick Costolo ile tanışır ve uygulama Ocak 2015’te, bazı kaynaklara göre yaklaşık 100 milyon dolara Twitter’a satılır.

Twitter sessiz sedasız Periscope’u yayınlamaya hazırlanırken, Meerkat gelir, bütün spotlar onun üzerine döner ve seyircinin sevgilisi olur. Bu Periscope için bir avantaj da olabilir zira canlı yayın hemen hepimizin hayatına girmişken, kısa sürede geliştirilen Meerkat’e göre (yaklaşık bir yıl süren hazırlık süreciyle) çok daha detaylı ve güçlü bir uygulama Periscope.

Twitter hesabınızla giriş yaptığınız uygulama, Twitter’ın social graph ‘ini kullanıyor yani takipçi bilgileriniz otomatikman uygulamaya aktarılıyor. Periscope kullanıcı dostu arayüzüyle sizi birkaç yönlendirmeyle canlı yayına hazırlıyor. Canlı yayınlarınız otomatikman tweet’lenmiyor ve dilerseniz özel yayınlar oluşturabiliyorsunuz. Yani canlı yayına yalnızca seçtiğiniz takipçileriniz davet ederek onlarla etkileşimde kalıyorsunuz.

Periscope, canlı yayınlarınızı dilerseniz kaydetmenize izin veriyor. Ayarlar bölümünde, yayınları otomatik olarak kaydeti seçtiğinizde yayınlarınız telefonunuzda fotoğraf /video albümleriniz içinde saklanıyor. Bir canlı yayın izlerken, yorum yaparak katılabiliyor ya da beğenme işareti olarak ekrana dokunarak kalp gönderiyorsunuz. Kalpler canlı yayını izleyenler tarafından da görülüyor. Bu yeni başlayanlarını cesaretlendirirken, Pericope’un canlı yayınlarının karakteristik olarak algılanmasına yardımcı olacak bir özellik olabilir.

Periscope’un gelişi Meerkat’i zorlar mı? Bunun cevabı evet, çünkü uygulamanın üstün özellikleri ve Twitter’la uyumu yeni kullanıcıların Periscope’u daha fazla benimsemesini sağlayabilir. Dick Costolo’nun az önce sona eren Jakarta’dan yaptığı canlı yayın gibi, Periscope’un Twitter ağındaki şöhretlere ulaşması da daha kolay olacaktır.

İki uygulamadan hangisinin kazandığı bizi elbette bağlamıyor, mobilden canlı yayın bu kez büyük ve daha emin adımlarla geliyor.

İncelemek isterseniz Türkçe olarak da sunulan Periscope iOS uygulaması burada. Android versiyonu da geliyor.

Webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2015/03/26/gezi-e...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam