Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Eğer Öğrenmeden Giderseniz Sizi Oldukça Zor Duruma Sokabilecek Farklı Ülkelerin İlginç Görgü Kuralları
Seyahate çıkarken deneyimli turistler görgü kuralları ve ziyaret edecekleri ülkenin manzaraları hakkında bilgi edinir. Çünkü ülke halkının sahip olduğu kuralların inceliklerini bilmiyorsanız, kendinizi garip bir durumda bulabilirsiniz.
Kore'de yemeğe en yaşlı olan başlar.
Tayland'da insanların kafasına asla dokunmayın.
Tayland halkı neredeyse her zaman gülümser ve bu da onların olumlu ruh halini gösterir. Bununla birlikte, Taylandlı bir insanının ruh halini bir anda mahvedebilecek sıradan bir şey vardır. Tayland'da kimsenin kafasına dokunamazsınız. Bu saçla ilgili değil. Sadece Tayland halkı, kafanın ruhumuzun bulunduğu yer olduğuna inanıyor.
Tibet'te, dil çıkarmak yanlış bir şey değil.
Çoğu ülkede, birisine dil çıkarırsanız, insanlar size tuhaf bakacaktır. Ve Hindistan'da, bu jest öfkeyi göstermek için kullanılıyor. Tibet'te, bu jest saygı göstermek için kullanılır ve ayrıca “merhaba” anlamına da gelir. Bu geleneğin kökeninin, şeytanın siyah bir dile sahip olduğu inancı olduğu düşünülüyor. Yani Tibet'teki insanlar “Biz onlardan biri değiliz” anlamında bu hareketi yapıyor.
İtalya'da birine zambak verebilirsiniz, ancak Fransa'da veremezsiniz.
Çiçek sunmak hemen hemen tüm ülkelerde iyi bir şeydir ama bazı detaylar var. Örneğin, Fransa'da insanlar zambakların ve krizantemlerin yalnızca cenaze için olduğunu düşünüyor. İtalya'daki krizantemler için de aynı, bu çiçekler sadece hüzünlü günlerde kullanılıyor. İtalya’da zambaklar çok seviliyor, çünkü onlar ulusal çiçekleri.
Avusturya'da hesabı ödemeden kalkabilirsiniz.
Dünyanın birçok ülkesinde bahşişler faturaya dahil edilir. Ortalama olarak, tutarın yaklaşık% 10-15'idir. Ancak, bu kural tüm ülkeler için geçerli değildir. Avusturya'da bahşişler yalnızca işlerini iyi yapan garsonlara verilir. Avusturya'da yazılı olmayan bir kural var. Eğer bir müşteri hesabı 3 kere ister ve hesap getirilmezse restorandan ödeme yapmadan ayrılabilir.
Macaristan'da “lahana” bir iltifattır;
Birçok ülkede en şaşırtıcı şeylerden biri insanların birbirlerine nasıl hitap ettiğidir. Macaristan'da biri size 'lahana' veya 'küçük böcek' diye hitap ederse sinirlenmeyin. Sizinle dalga geçilmiyor, aslında size iltifat ediliyor.
Meksikalılar bir yere vaktinde varmayı kabalık olarak görüyor.
Bir iş toplantısı veya arkadaşlarla parti, neresi olduğu önemli değil. Her iki şekilde de geç kalacaklar. Bir yere zamanında varmak kabalık sayılır. Bu ulusal geleneğin çok basit bir açıklaması var: Çok uzun bir süredir bu ülkenin toplu taşıma ile ilgili büyük sorunları vardı, bu yüzden geç kalmak bir alışkanlık haline geldi.
Suudi Arabistan'da erkekler “merhaba” demek için burunlarını sürterler.
Bu bir bedevi geleneğidir. Alıştığımız el sıkışma yerine, Suudi Arabistan'da ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde bazı erkekler selamlaşmak burunlarını sürtüyor. Hindistan'da erkekler selamlaşmak için ellerini tutup eğilirler. Fransa'da da selamlaşma geleneği nerede olduğunuza göre değişir. Yani, ülkenin farklı yerlerinde, öpücüklerin sayısı farklı; Paris'te insanlar birbirlerini iki kez öpüyor, Korsika'da 5 kez.
Çinliler bir hediyeyi kabul etmeden önce 3 kez hediye almayı reddedeceklerdir.
Bu hediye kabul etmek istemedikleri için değil, sadece alçakgönüllülüklerini ifade etmenin bir yolu. Bu arada, Çin'de, bıçaklar bir ilişkinin sona erdiğinin simgeler, saatlerin hayatın sonunu işaret ettiğine ve mendillerin de cenazede ağlamakla bağlantılı olarak yaşamın sonunu işaret ettiğine inanılır. Bir Çinli’ye bunların dışında bir hediye almalısınız.
Japonya'da para, Fransa'da sıfır
'Tamam' anlamına gelen meşhur hareket, Japonya'da 'para' ve Fransa'da 'sıfır' olarak yorumlanır. Bu nedenle, küçük bir jest kullanarak bile, bir Fransız'a hakaret etmiş olabilirsiniz. Bir başka meşhur hareket olan 'rock and roll' jesti İtalya'da bir kişinin karısının dolandırıcı olduğu ya da onu aldattığı anlamına gelir.
Şili'de yiyeceklere elinizle dokunamazsınız.
Şili'ye seyahat edecekseniz, bu basit kuralı unutmayın: Ellerinizle hiçbir şey yemeyin. Bu ülkede sofra adabı Güney Amerika'daki diğer ülkelere göre çok daha önemlidir. Bu yüzden hamburger ve patates kızartması yerken bile çatal bıçak kullanmalısınız.
Orta Doğu'da kahve içmek.
Orta Doğu'da kahve içmeyi bırakmak çok kolay olmayabilir. Çoğu zaman misafirperver insanlar, fincanının boş olduğunu fark eder etmez bardağınızı yeniden doldurmaya devam edecektir. Bunu durdurmak için bardağı sallamanız, birkaç kez eğmeniz veya yan yatırmanız gerekir. Bu şekilde, yeterince kahve içtiğinizi göstereceksiniz.
Hong Kong'ta balığınızı yerken ters çevirmemelisiniz.
Bir yarısını yedikten sonra balığı diğer tarafını çevirmek çok mantıklı geliyor. Ancak Çin'in güneyinde ve Hong Kong'da bunun kötü şans getirdiğine inanılıyor. Batıl inançlı insanlar balığın diğer tarafını el sürmeden bırakır ve diğerleri diğer tarafa ulaşmak için önce kılçıkları çıkarır.
Yorum Yazın
Çin; 3. kez hediyeyi retederse ben zaten hediyeyi vermekten vazgeçerim
bence orada reddi vekalet ediyor.
Tükürerek selamlaşılan ülkeler kenya, tanzanya, çin, saat yedi buçuk olmuş...
Çoğu sallamasyon.