Diyanet'in Planı: Okul Öncesi Kur’an Kursları Zorunlu Eğitimden Sayılsın
Diyanet İşleri Başkanlığı, 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarının okul öncesi zorunlu eğitimden sayılmasına yönelik Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili akademisyenlerle toplantı gerçekleştirecek.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın eğitimle ilgili yaptığı yeni planlar ortaya çıktı. Bu planlar Diyanet’in 2021 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu’na yansıdı. Raporun, 'Eğitim Hizmetlerine Yönelik Planlanan Faaliyetler' bölümünde Kur'an kurslarının örgün eğitim sisteminin bir parçası olmasına yönelik somut bir hedef yer aldı.
DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre, raporda, buna ilişkin '4-6 yaş grubu Kur'an kurslarının okul öncesi zorunlu eğitimden sayılmasına yönelik MEB ve ilgili akademisyenlerle toplantı gerçekleştirilecektir' denildi. Diyanet’in bu hedefi hayata geçirilirse Kur'an kursları ilköğretim sisteminin ilk basamağı haline gelecek.
Yurtlar, üniversiteler, cezaevleri ve hastanelerde kurslar açılacak
Diyanet, Milli Eğitim Bakanlığı gibi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Kur’an Kursları Uygulama Esasları hazırladı. Bu esaslar içerisinde Ali Erbaş’ın açıklamalarının dayanağı da yer aldı. Esaslar’ın 'Gençlere Yönelik Yaygın Din Eğitimi' başlıklı bölümünde, hastane, gençlik merkezleri, cezaevleri, hastanelerde kurslar açılacağı şöyle ifade edildi:
'Örgün eğitime devam eden gençlere yönelik yaygın din eğitimi faaliyetleri kapsamında yaş gruplarına göre uygun sınıflar oluşturularak İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları Hafta Sonu Öğretim Programı ile Camilerde Kur’an Öğretimi Hafta Sonu Kur’an Kursları Programı ve Kur’an Kursları Yurtdışı Misafir Öğrenci Öğretim Programı öncelikli olarak uygulanacaktır. Ayrıca, TDV öğrenci yurtları, gençlik merkezleri, cezaevleri, hastane, YURT-KUR, üniversite kampüsleri vb. yerlerde gençlere yönelik D grubu Kur'an kurslarında İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları Hafta Sonu Öğretim Programları açılabilecektir.'
Kurslar için ortak müfredat
Öte yandan Diyanet, 4-6 yaş grubu yaz Kur'an kurslarına yönelik öğretim programının etkin yürütülmesi, uygulamada birliğin sağlanması amacıyla programa uyumlu bir ders materyalinin hazırlanması kapsamında bir komisyon oluşturdu. Kur’an kursu öğreticilerinden oluşan komisyon üyeleri, bu amaçla taslak metinleri hazırladı. Taslak metinlerin değerlendirilmesi işlemleri sürüyor.
Diyanet'in yeni eğitim-öğretim yılında birinci dönem 13 Eylül'de başladı, 23 Ocak 2022’de sona erecek. 24 Ocak-6 Şubat tarihlerinde yarıyıl tatili olacak. İkinci dönem ise 7 Şubat’ta başlayacak ve 12 Haziran’da sona erecek.
2021-2022 Eğitim Öğretim yılı Kur’an kursları açılış programı 13 Eylül 2021 Pazartesi günü Diyarbakır’da yapılmıştı. Törene, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katılmıştı.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Oldu, başka bir isteğin paşam??? Gayrimüslümler de çocuklarını zorunlu eğitimden sayılacak Kuran kurslarına mı göndersin? İyice saçmaladı bu herif artık!
4 yaşındaki cocuk düz bi kreşe gidebilirken kendi dini temellerini öğreneceği kuran kursuna gitmek siz MÜSLÜMANLARI neden bu kadar rahatsız etti merak ettim?
hatta kuran kurslarına gitmeyenler fetocu sayılsın , ne dersin ?!
Ya bunlar ufaktan ufaktan ülkeyi laik devlet olmaktan çıkarıyorlar. Bence asıl okullardaki zorunlu din dersleri kaldırılsın kimse inanmak zorunda değil inanm... Devamını Gör