Görüş Bildir
Haberler
Hrant Dink Cinayetinde 'İhmal İddianamesi' Bu Kez Onaylandı

Hrant Dink Cinayetinde 'İhmal İddianamesi' Bu Kez Onaylandı

Deniz Gök
04.12.2015 - 17:03 Son Güncelleme: 09.12.2015 - 12:19

Hrant Dink cinayeti ile ilgili hazırlanan ve Başsavcılıkça iki kez soruşturma savcısına iade edilen iddianame, üçüncü kez gönderilişi ardından Başsavcı Vekili tarafından onaylandı. İddianame ağır ceza mahkemesine gönderildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de Şişli'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin açılan ana dava haricinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen ve kamu görevlilerinin ihmaline ilişkin iddiaların araştırıldığı soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

Daha önce Başsavcılığa iki kez gönderilen fakat Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan sorumlu Başsavcı Vekili'nce iki kez Savcı Gökalp Kökçü'ye iade edilen iddianame, üzerinde küçük değişiklikler yapıldıktan sonra geçtiğimiz hafta yeniden Başsavcılığa sunulmuştu. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekilliği'nce iddianame onaylanarak mahkemeye gönderildi.

İddianamede bu kez 26 şüpheli yer alıyor

İddianamede bu kez 26 şüpheli yer alıyor

Soruşturmayı yürüten Savcı Gökalp Kökçü'nün yeniden Başsavcılığa sunduğu iddianamede, şüpheli sayısı 26 oldu. İddianamede 26. Şüpheli olarak Mülkiye Müfettişi Şükrü Yıldız'ın yer aldığı öğrenildi.

İddianamede, Savcılık ile Başsavcılık arasında tartışmaya konu olan emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, İstanbul İstihbarat eski Müdürü Ahmet İlhan Güler ve Trabbzon eski Emniyet Müdürü Reşat Altay'a yönelik suçlamalarda herhangi bir değişiklik yok. 

Engin Dinç, Ahmet İlhan Güler ve Reşat Altay hakkında iddianamede, 'kasten öldürmenin ihmali davranışla gerçekleşmesi' suçundan 25 yıla kadar hapis talep ediliyor.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda