Çiftlik Bank'ın Kurucusu Mehmet Aydın Tutuklandı
'Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın, sevk edildiği Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.
Aydın'ın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde 4 gün süren işlemleri tamamlandı.
Polis minibüsüne bindirilerek Bayrampaşa Devlet Hastanesine götürülen Aydın, burada sağlık kontrolünden geçirildi.
Aydın, buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal'daki İstanbul Anadolu Adliyesine getirildi.
Burada, polis eşliğinde Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'na çıkarılan Aydın'ın, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel Ertaş tarafından ifadesi alındı.
Savcılık, yaklaşık 4 saat süren ifade alma işleminin ardın Aydın'ı tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.
Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Mehmet Aydın'ın tutuklanmasına karar verdi.
Mehmet Aydın'ın İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde verdiği ifadenin ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.
İfadesinde, 'Çiftlik Bank' projesini öncelikle bir internet oyunu olarak tasarladığını, oyuna yüksek katılım olunca şirket kurmaya karar verdiğini savunan Aydın, sistemi Kıbrıs'ta kurduğu şirket üzerinden yönetmeye başladığını ve zamanla şarküteri ve çiftlikler açtığını söyledi.
Bazı kişilerin para istemesi üzerine eşiyle yurt dışına çıktığını ve geri gelmediğini anlatan Aydın, yurt dışında bulunduğu süreçte de çeşitli ülkelerde firmalar açtığını, Türkiye'deki 'Çiftlik Bank' işlerinin ise çalışanlarınca yürütüldüğünü ifade etti.
Aydın, 'Çiftlik Bank' sisteminde kimseye kesin kazanç vaadinde bulunulmadığını, onlara sadece sistem herhangi bir şekilde kapanırsa sadece ana para iadesi garantisi verildiğini öne sürerek, oyuna üye olanların reel çiftliklerde payının olmadığını, binlerce üyenin de oyunda kazandığı paraları nakit olarak teslim aldığını iddia etti.
'Çiftlik Bank'ın mucidi ve kurucusu olduğunu söyleyen Aydın, bu sistemi asla dolandırıcılık amacıyla kurmadığını, her zaman iyi niyetli davrandığını, şirketin kapandığı son ana kadar ana para iadesi yapmasının da iyi niyetli olduğunu gösterdiğini savundu.
"Mağduriyetleri karşılayabilirim"
Sistemde görev alan şahısların kötü niyetli davranıp kendilerine haksız menfaat temin ederek kendisini de zarara uğrattığını iddia eden Aydın, tüm malvarlığının bu sistemden zarar görenlerin mağduriyetinin giderilmesi için kullanılmasını istedi.
Basından soruşturmayı takip ederken Çiftlik Bank mağdurlarının 64 milyon lira zarara uğradığı yönünde haberler gördüğünü ifade eden Aydın, Türkiye'de kurulu 'Çiftlik Bank' organizasyonundaki şirketlerin malvarlıklarının ise 200 milyon lira civarında olduğunu öne sürdü.
Mehmet Aydın, bu mağduriyeti karşılayacağından dolayı teslim olmaya karar verdiğini, bu kapsamda Brezilya'da teslim olduğunu anlattı.
75 bin 260 yıla kadar hapis istemi
Kamuoyunda 'Çiftlik Bank' olarak bilinen ve gelir getirme vaadiyle çok sayıda vatandaşın mağdur olmasına yol açan sistemin kurucusu olan ve 2 yıldan fazla süredir firari bulunan Mehmet Aydın, Türkiye'nin talebi üzerine Brezilya tarafından sınır dışı edilmişti.
Aydın, 3 Temmuz'da 22.10'da getirildiği İstanbul Havalimanı'nda, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla uçakta gözaltına alınmıştı.
Savcılığın hakkında 4 gün gözaltı süresi verdiği 'Tosuncuk' lakaplı Aydın, havalimanındaki işlemlerinin ardından Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine getirilmişti.Hakkında, 102 mağdurun şikayetçi olması üzerine 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'suç örgütüne üye olma', 'bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle dolandırıcılık' ve 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlarından yeni bir soruşturma dosyası açılan Aydın'la ilgili devam eden davada ise 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' ve 'dolandırıcılık', 'Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' gibi çeşitli suçlardan 75 bin 260 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
bu çocuk bu işi tek başına asla yapmamıştır daha elindeki metni okuyamıyor
Yabancı ülkede sürünmek varken buraya gelip 75 bin yıl yatmak da ne bilim
75 bin 260 yıl verilene kadar müebbet verilse aftan yararlanamazdı, yazık günah bir sürü insanın parasını aldılar.
müebbet hapiş toplam kaç yıl yatılıyormuş diye nete yazda bir bak :D
Konuşmaması karşılığında 1 yıl yatar çıkar
Mağdurların parasını geri ödesin, gerisi sorun değil çıksın zaten. Onlarda şikayeti geri çeker olay kapanmış olur. Kimsenin olaya tepki vermesine gerek yok.