onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Bugün Yasal Kabul Edilse de 20 Yıl Sonra İllegal Olması Muhtemel 15 Şey

Bugün Yasal Kabul Edilse de 20 Yıl Sonra İllegal Olması Muhtemel 15 Şey

cihan taştan
12.08.2020 - 07:15

Geçmişte yasal olan birçok şeyin bugün oldukça ağır yaptırımları var. Peki, bugün gayet normal gözüktüğü halde ileride yasaklanabilecek şeyler var mı? İşte gelecekte yasaklanması muhtemel 15 şey!

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

1. Yasaklı sitelere farklı IP'den bağlanmayı sağlayan VPN kullanımı.

Her ülkede çeşitli web sitelerine erişim mahkeme kararıyla engelleniyor. Bu gibi durumlarda genellikle tercih edilen yöntem, IP numaranızı gizleyerek başka bir konumdan bağlantı yapmanızı sağlayan VPN sistemleri oluyor. Bu uygulamalara bugün kolaylıkla erişmek mümkün olsa da gelişen teknolojiyle birlikte VPN uygulamaların ortadan kalkması mümkün.

2. Elektronik sigaraların satışı ve tüketimi.

An itibariyle birçok ülkede yasal olarak satılan elektronik sigaraların, diğer tütün mamülleri gibi sağlığa zararlı olduğu biliniyor. Piyasaya yeni çıkmış olması sebebiyle insan sağlığına etkileri henüz net olarak ortaya konulamasa da ilerleyen yıllarda elektronik sigaraların tüm dünyada illegal olması mümkün. Bu ürünlerin Türkiye'de satışı ve kullanımı yasak.

3. Elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasıyla ortadan kalkacak: Benzinli otomobiller

Henüz bunu söylemek için erken ama 20 yıl sonra elektrikli araçların piyasayı domine edeceğini ve benzinli araçların yasaklanacağını söylemek sürpriz olmaz.

4. Geri dönüşümü mümkün olmayan plastik ürünlerin kullanımı

20 yıl içerisinde geri dönüşümsüz plastik aletlerin ve pet şişe, pipet gibi malzemelerin kullanımının yasaklanması muhtemel. Keşke çok geç kalınmadan gerekli önlemleri alabilsek...

5. Gelişen teknolojiyle birlikte o günler yakın: Araç kullanmak

Sürücüsüz araç teknolojisi her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Eğer istenilen performans sağlanırsa, gelecekte direksiyona dokunma ihtimalimiz ortadan kalkabilir..

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

6. Uzun yıllardır tartışmaları süren: Avcılık

Dünyanın birçok bölgesinde avcılık yasal kabul ediliyor. Ekolojik dengeye zarar vermeyecek şekilde dönemsel kısıtlamalar ve düzenlemeler yapılmaya çalışılsa da çok fazla mesafe katettiğimiz söylenemez. Bundan 20 yıl sonra avcılık diye bir şey söz konusu olmayabilir.

7. Özellikle Amerika'da gündemden düşmeyen: Bireysel silahlanma

7. Özellikle Amerika'da gündemden düşmeyen: Bireysel silahlanma

Özellikle güvensizlik ortamında silah satışlarında ciddi oranda artış görülüyor. Amerika'da sıklıkla tartışılan bu konu, henüz çözülebilmiş değil. Bireysel silahlanmanın ne zaman sıkı denetime sahip olacağını tahmin etmek zor ancak bundan 20 yıl sonra bireysel silahlanma diye bir şey söz konusu olmayabilir.

8. Pandemi başladığından beri tartışılan: Vahşi hayvan pazarları

8. Pandemi başladığından beri tartışılan: Vahşi hayvan pazarları

Hala bu konuyu tartışıyor olmamız bile ilginç aslında. Kovid-19 salgınından sonra Çin'de bulunan vahşi hayvan pazarları kapatılmış, bir süre sonra yeniden açılmıştı. Tüm dünyada eleştirilen bu tarz pazarların 20 yıl içerisinde ortadan kaybolacağını söylemek şaşırtıcı olmaz.

9. Parayla satılmaya başlanan: Plastik poşet kullanımı

Çevreye verdiğimiz zararların bedelini ağır bir şekilde ödediğimiz şu günlerde, plastik poşetlerin kullanımına da birçok düzenleme getirildi. Birçok ülkede halen parayla satılmaya devam eden bu poşetlerin yakın zamanda yasaklanması olası. 20 yıl sonra bu poşetlerin şeklini bile unutabiliriz.

10. Yörüngeyi çöplük haline getiren: Uzaya uydu göndermek

Uzaya gönderilen uyduların sayısı, özel şirketlerin de sürece dahil olmasıyla ciddi oranda arttı. Bu cihazlardan kopan parçaların oluşturduğu çöplük de büyümeye devam ediyor. Hızları yaklaşık 40 bin km'yi bulan bu cisimler, tehlikenin büyüklüğünü ortaya koyuyor. Bu kirliliği önlemek üzere yeni yasaların çıkması muhtemel.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

11. Sıkı düzenlemeler getirilen: Ehliyetsiz & İzinsiz drone kullanımı

Birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de ticari amaçla drone kullanımında ehliyet zorunlu hale getirildi. Hobi amaçlı kullanıma ise drone büyüklüğüne ve kullanım yerine göre izin veriliyor. Bundan 20 yıl sonra drone kullanımının çok daha sıkı kurallara bağlanması, ehliyetsiz ve onaysız hiçbir drone'un havalanamaması muhtemel.

12. Havai fişek kullanımı

Görsel bir haz dışında pek fazla faydası olmayan havai fişeklerin zararları ise saymakla bitmiyor. Başta hayvanlara ve doğaya zarar veren bu patlayıcı maddeler, yaralanmalara ve mal kaybına neden oluyor. Birçok ülkede halen serbest olan havai fişeklerin yasaklanması için sık sık imza kampanyası başlatılıyor. İlerleyen yıllarda havai fişeklerin tamamen yasaklandığını duyabiliriz.

13. Her geçen gün kullanımı azalan: Kağıt fatura

Elektronik fatura kullanımı hızla yaygınlaşıyor. İlerleyen yıllarda döktürülmüş faturanın ne olduğunu unutmamız olası.

14. Çeşitli düzenlemeler getirilen: Boğa güreşi

İspanya'nın geleneksel boğa güreşi festivaline tüm dünyadan tepkiler yağmaya devam ediyor. Bu yoğun baskı sonucunda İspanya'nın bazı bölgelerinde, boğa güreşlerinde boğaların öldürülmesi yasaklandı. Artan tepkilerle birlikte, bundan 20 yıl sonra, boğa güreşi diye bir şey söz konusu olmayabilir.

15. Eğer bu performansı devam ederse: 2020 hakkında konuşmak

Tüm dünya için travmatik bir yıl haline gelen 2020'nin bitmesine bir hayli zaman var. Eğer 2020 aynı performansı sürdürürse, ileride bu sene hakkında konuşmanın bile illegal olacağını söyleyebiliriz. 😅

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Yakın gelecekte hayatımızın nasıl değişeceğini merak ediyorsanız, bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
13
7
4
3
1
1
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Minister of Magic

VPN nin ortadan kalkması imkansıza yakın bunun iki nedeni var. 1) VPN bir çok kurum tarafından kullanılıyor hem devlette hem özelde. Sadece ip değiştirmeye y... Devamını Gör

Dean Winchester

VPN yasaklanabilir fakat kimsenin bunu yapmaya g.tü yemez. Yapılsa dahi yapılan siteler kullanılmamaya başlar.

Heisenberg

Hepsi tamam da, biri hariç. Misal klasik arabam olsa, bunun yakıtını illegal mi dolduracağım? Üzücü bir şey.

ufukdiyoki

Vpn sadece yasaklı sitelere girmek için değil ki. Güvenlikten tut uzaktan erişime çok geniş bir kullanım alanı var. Merkezi değil; altyapı veya özel donanım ... Devamını Gör