Görüş Bildir
Haberler
Aslında Hangi Şehrin İnsanısın? Testi Yap, Öğren!

etiket Aslında Hangi Şehrin İnsanısın? Testi Yap, Öğren!

Osman Avcı
16.02.2014 - 05:19 Son Güncelleme: 25.04.2018 - 10:40

Mutlaka doğduğunuz, doyduğunuz, nüfusa kayıtlı olduğunuz ya da en azından kendinizi oralı hissettiğiniz bir yer vardır. Ancak gelin bunu bir de bu testte kanıtlayın. 

Not: 81 ilin 81'ini de teste uyarlamak imkansız olduğundan, sadece 30 Büyükşehri aldım! Geride kalan şehirlilerin affına sığınıyorum!

Olabildiğince mizahi bakış açısıyla yapmaya çalıştım. Sürç-i lisan ettiysem affola. Hazırsanız başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her şeyin başı yemek, aç acına test çözülmez. Aşağıdan olsa da yesek dediğiniz şeyi seçebilir misiniz?

Peki tam da şu anda nerede olmak isterdiniz?

Aşağıdan size en yakın gelen filmi seçiniz

Peki bakarken ağzınızın sulandığı meyve desem?

Şu hitap şekillerinden hangisine daha alışkınsınız?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Favori ünlünüzü seçiniz...

Renginizi seçiniz.

Sevgilinizde aradığınız özellik desem?

Bu üniversitelerden hangisinde okumak istersiniz/isterdiniz?

Bu yakışıklı veledin adı Alfonso Mateo. Tipten tipe, kılıktan kılığa giriyor. Peki hangi giyim tarzı size daha yakın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Moğolların yeni bir Cengiz bularak ülkeyi parçaladığını ve beylikler döneminin başladığını düşünün. Hangi beylikte yaşamak isterdiniz?

Kendinizde kötü bulduğunuz özellik ne ola ki?

Son olarak, aşağıdan bir kedi seçiniz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

01 Adana

01 Adana

Adana sadece bir isim değildir; başlı başına bir kavramdır. Nereden başlasam bilemiyorum, iki satır azdan da az kalır. 'Adanalıyı Adanalıdan başka dünyada kimse anlamaz!' sözü o kadar doğru ki. Size hep hemşericilik yapıyorsunuz diyorlar. E ne yapalım o 'kafa'ya başka kimse erişemiyor ki. Haklısınız kardeşlerim. Sıcak memleket, sıcak insanlar... Hele kelle paçası, şalgamı, kebabı yok mu? Kolesterol tavan. Ağır abilerin şehri kısaca işte. Ee en nihayetinde 'Adanalıyık Allahın adamıyık. Şalgam içer bici yerik.'

06 Ankara

06 Ankara

Demiş ya Oğuzcuğum Atay 'Bir yokluktu Ankara'. Ankara yoklukların şehridir işte. Eğlence yok, deniz yok, para yok, imkan yok, dert çok. Ama bu şehrin yokluğu da güzeldir be arkadaş! Tunalı'sı, Kızılay'ı, Sincan muhabbetleri bitmez bu şehirde. Bittiği zaman çok üzülürsün. Tecrübeyle sabittir!.. Ankara'ya gri demedim şimdiye kadar fark ettiyseniz :)

07 Antalya

07 Antalya

Buraya yazın gelen yerli/yabancı turistlerin 'ay Antalya çok sıcak!' goygoylarına karşın, ancak sizler buranın dinmeyen yağmurlara sahip olduğunu bilirsiniz. Antalya'nın eskisi gibi olmadığını, günden güne Antalya'yı Antalya yapan şeylerin bu turizm davasına kaybolduğunu da ancak siz bilirsiniz! Ancak goygoyculara inat, Antalyaspor taraftarları büfesi diyor ve susuyorum :)

09 Aydın

09 Aydın

Efelikten gelen bir kültür müdür bilmiyorum ama buradan çıkan insanların çnemli bir bölumü sonuna kadar güvenebileceginiz, delikanli ve nedense inanilmaz eglenceli adamlardir. Konuşmanızla ilgili birçok espri yapılsa diyecek şey şu: 'dimak san kalbındaki memleketi bu testda  bulıceksın' :)

10 Balıkesir

10 Balıkesir

Evet balıkesirli!!! haftasonu için ''körfeze kaçmaya'' hazırsın ya da Özmerkezin önünde buluşup o klasik ve alternatifsiz soruya cevap bulmaya... ''nereye gidem ?'' Höşmerim tadında olan ve bir anda bengi edasıyla coşabilen yüreğini bu küçük şehre sığdırman zor olmalı. Ah be balkesli... derdin tasan bile kaymaklı kıvamında... hepsini bir yana bırak, rakı-balığın keyfini senden iyi bilen mi var?

20 Denizli

20 Denizli

Öncelikle hiçbirinizin 'geçincemeye gönlü yok'. Size farklı bir dil konuşuyorsunuz deseler de; hal eklerinden haberiniz yok deseler de, biz birbirimizi anlıyoruz size  ne oluyor deme hakkınız var. Denizli'ye Dünyanın en ilginç adamlarının/kadınlarının toplandığı şehir dersek yanlış olmaz sanırım. Kendiniz kadar şehriniz de ilginç. Deniz yok nem var! Aman çıldırıvering gari/ gari de gari :) Son olarak 'horozun orda buluşam hadi'

21 Diyarbakır

21 Diyarbakır

Sabah kalkıp aç acına ciğerin tadını ancak siz bilirsiniz. Surdan ötesi malum YOK. Yani; Misafirperverliğin hası, sıcak insanların ağababası, karpuzun yeşili, tutkunun kırmızısı... Eskilerin deyimiyle Diyarbekir. Kahke de kahke ha! Bi de şıllıh mı neyin vardı ağam :)

25 Erzurum

25 Erzurum

'Hele daşaş hoş mısan, dolu musan boş musan?' sözünde dediği gibi hoş.. daha doğrusu 'YAHŞİ' insanların olduğu mert şehir. Burada verilmiş bir söz, her şey demektir.. Başka şehirlilerin 'Off çok soğuk hava' sözü ise bi size safsata. Çünkü ancak siz bilirsiniz soğuğu. Palandökeni, cağ kebabı, kıtlamasıyla bir başka şehirsin sen Erzurum.

26 Eskişehir

26 Eskişehir

Üniversite okumak için daha iyi bir yer olamazdı! Espark'ı kaç tur atacağının haddi hesabı yok. Gidebileceğin onca kafe eğlenebileceğin çokca bar var bu şehirde. Maksimum eğlence minimum karmaşaya hoşgeldin! Bu sadece bir yönü. Odun pazarı, 'es es'i, tramvayı, kanalı, ayazı, tatarları ise başka bir yönü. Güzeldir be Eskişehir! Denizi var diye hava atanlara inat, ölümüne kırmızı şimşekler :) Bu şehir bir harika dostum!

27 Gaziantep

27 Gaziantep

Ah Ayıntap ah! Doğunun Paris'i olarak bilinse de ironik bir biçimde ülkeden Fransızları Ayıntaplılar kovmuştur. Ayrıca bu cevapla inşallah gündüz karşılaşırsınız; çünkü birazdan Antep'in mutfağına gireceğim :) Dünyanın hiç kuşkusuz en güzel mutfağı Antep'tedir. Baklava, fındık lahmacunu gibi herkesçe bilinen klişeleri bir kalem geçersek: Küşlemesi, Soğan Kebabı... Ayrıca şimdi burada insanlarının ne kadar kültürlü olduğundan bahsetsem buradan Urfa'ya yol olur (otoban değil, eski yoldan ama)

31 Hatay

31 Hatay

Tüm mezheplerin dostça yaşadığı tek şehir Hatay'dır (nam-ı diğer Antakya) İskenderun'u ayrı güzel, Dörtyol'u ayrı. Şehrin ortasından geçen Asi nehri, harbiye dürümü, kaçak şeyleri :), künefesi de cabası. Tek buluşma yeri ise Köprübaşı. Kısacası hoşgörünün şehridir Hatay..

34 İstanbul

34 İstanbul

Ne dense laf ü güzaf!.. İstanbul işte. Karmaşanın, güzelliğin, acelenin, keşmekeşin şehri İstanbul. Kafa karışma kavramının 15 milyonluk, iki kıtalık, bol arabalı tanımı. İstanbul benden büyük ben gidiyorum köyüme :)

Fotoğraf: Gökhan Girgine

35 İzmir

35 İzmir

Dünyada yaşanabilir bir şehir varsa o da hiç kuşkusuz İzmir'dir. Dario Moreno boşuna aşık olmamış bu şehre yani. Kordonu ayrı, Küçük Park-Büyük Park ayrı, midye ayrı güzel. Bu şehirde eğlenmek istiyorsanız, çok paranızın olmasına gerek yok. 'Eğlencelik çiğdem'i alın, kordona serilin yeter! Bakın daha kızlarına gelemedim bile :)

46 Kahramanmaraş

46 Kahramanmaraş

Güneydoğu olarak bilinse de aslında Akdeniz'in bir ilidir. Bunu coğrafya kitaplarına dayanarak değil; havasından suyundan söylüyorum. Ayrıca Firik ve Maraş otuna da değinemeden olmaz!.. Sütçü İmamın torunlarına laf yok, onlar en iyisi ;)

38 Kayseri

38 Kayseri

Nörüyonuz gadasını aldıklarım? :) Gayseri'nin Erciyes'i her şeyden güzel bir kere. Her yeri Kayserililerin fethettiği, Erciyes'in her yerden görünmesinden belli bir kere. Pastırmasına, mantısına zaten diyecek bir şey yok! Arabaşı ise hepsinden güzel. Ayrıca Gülümsemek Kayseri'de ata sporu. Mizahi yetenekle alakası var sanırım. Son olarak bol kazançlar :)

41 Kocaeli - İzmit

41 Kocaeli - İzmit

Yazları Cebeci geri kalan tüm zamanlar için Seka Park. Alışveriş delisi biriysen eğer tam şehrindesin. İstanbul'a hiç uzak olmadığın gibi insanlardan ne vakit uzaklaşmak istersen Kartepe seni bekler bu şehirde. Yazlarına ayrı bi hava katan fuarın var mesela her gelen misafirini muhakkak götüreceğin. Yürüyüş yolun, fethiye cadden. Burda yaşamamak için ne gibi bir gerekçen olabilir ki?

42 Konya

42 Konya

Gez dünyayı gör Konya'yı demişler ya! 'Valla doğru demişler ortak'. Bosna'daki öğrenciler ayrı bir dünya, Zafer'deki adamlar ayrı bir dünya... Çeşit çeşit insan vardır kısaca. Bu galiba, o yüce büyük Mevlana'nın 'Ne olursan ol Gel!' sözünden kaynaklanıyor. Ki bu söze dayanarak her çeşit adam doluşmuş Konya'ya. Çeşit bol, etli ekmeğin (pide değil :) bıçak arası, Mevlana çeşitleri olduğu gibi... Ama tandırla bamya çorbasını tek geçerim.

44 Malatya

44 Malatya

Evet Malatyalı!!! Kanalboyu'nda arkadaşlarınla gezip Kışla Caddesi'ni baştan başa yürümeyi ne de seversin! Acıktığında içli köfteler, dürüm kebaplar imdadına yetişir. Üstüne bi de kayısı kebabı patlatırsın ... oh! senden 'keflisi' var mı şu dünyada? Neydi o türkü? Malatya, Malatya, bulunmaz eşin!

45 Manisa

45 Manisa

Dünyanın en umursamaz vatandaşlarının bulunduğu şehir... pardon delişehirdir Manisa. Bu şehrin iki organizasyonu vardır: 1. Sadıçlarla Spile çıkıp (yarı yola kadar ama) içmek. 2. Sabuncu Beli'ni aşıp kordonda takılmak. İzmirliler her ne kadar 45 plaka görünce rahatsız olsa da Manisalılar buna aldırmaz: Dedik ya umursamaz adamlar :) Seviyoruz sizi Tarzanlar...

47 Mardin

47 Mardin

Her ne kadar şehir merkezi Midyat'tan küçük olsa da tarihin bize bıraktığı en büyük mirastır Mardin. Adeta bir masalın sayfalarından fırlamış gibidir. İnsanları misafirperverdir; mesela çatkapı bir eve girin sanki 40 yıllık bir dostmuşsunuz gibi sizi karşılarlar. Sokaklar birbirini tanımayan adamların 'Selamınaleyküm'leri ile doludur. Kısaca gündüzü mezarlık, gecesi gerdanlık, taş diyarlar şehri; Mardin!..

33 Mersin - İçel

33 Mersin - İçel

Her ne kadar İzmir'in kordonu çok meşhur olmuşsa da buranın kordon boyunun da ondan eksik kalır yanı yoktur. Mersinlilik İstanbullulara balık ekmeğin aslında Mersin'de daha güzel olduğunu anlatmaya çalışmak demektir. Mersinlilik kordon boyunda operaya kadar yürümek demektir. Tantuni + 2 bira demektir. Ve Pozcu'ya uzaktan uzaktan bakmak demektir...

48 Muğla

48 Muğla

Her ne kadar İzmir'in kızları çok şöhretliyse de Muğla'nın kızları yanında sönük kalırlar (çok iddialıyım :) Ee atalarımız boşuna dememiş 'Ev yapacaksan tuğladan; kız alacaksan Muğla'dan. Marmaris'i, Bodrum'u, Datça'sı, Fethiye'si (oha! Sayarken fark ettim, ne güzel memleket ya bu :) her yeri her şeyi güzel; ama en çok insanları... Son olarak 'KAAT' (kağıt :)

52 Ordu

52 Ordu

Bir şehir bu kadar güzel olabilir herhalde. Fındık bahçelerinin içinde yaşamak bu olsa gerek! Arkadaş ortamında lafı döndürüp dolaştırıp Ordu'ya getirmenizi Ordu'yu gören anlar ancak. Yaylası (Çambaşı mesela) adamı kendine aşık eder. Kadınlarıysa merttir, serttir. Saçlarını karadenizin hırçın dalgaları gibi savurduğunda 7.9 olur, depreşir dünya. Her şeyden öte 'or-or-or-mor-mor-mor-orduspor-gol'

54 Sakarya - Adapazarı

54 Sakarya - Adapazarı

Pazar günlerinin önemi bir kat daha arttı! Belediyenin önünde toplanıp Sakaryaspor'un maçına gitme vakti. Sonrasında da arkadaşlarınla birlikte kafeler sokağında takılırsın belki. Caddede iki tur atarsın hiç olmadı. Sapanca gölü var mesela gün batarken. Yanında da en sevdiğin arkadaşların. Günlerin keyfini çıkarmaya bak bu şehirde daha önce duymadığın bir lugat var, alışık olmadığın sözcükler herkesin dilinde. Neyse sen şimdi yol al inceden daha sonra tekrar görüşürüz be hafız :)

55 Samsun

55 Samsun

Genellikle buluşmaların Haşet'in önünde yapıldığı ve kimsenin yıllar önce kapanmasına rağmen 'Haşet neresi ya?' diye sormadığı, 'E' harfini sündüre sündüre konuşmanın garip karşılanmadığı, Pazar günlerinin nefis Samsun pidesiyle başladığı ve bunun bir gelenek olduğu,  Karadeniz'in asi ve laik şehri olmakla gurur duyan 'burası her yer değil Şehr-i Samsun'  nidalarının tüylerinizi ürperttiği destansı şehir Samsun...

63 Şanlıurfa

63 Şanlıurfa

Hey gidi Urfa: Peygamberlerin şehri, 'dost' insanların şehri Urfa. Kadın erkek herkesin mutlaka üstünde kullandığı mor rengiyle, Mor evleriyle: Morun şehri Urfa. Ciğer kokan sokakları, pek yetenekli güvercinleri, tarihi hanları... Say say bitmez. Ama her şeyden önce Halfetisi ve insanı kendinden geçiren kutsal Balıklı Gölü...

59 Tekirdag

59 Tekirdag

Biliniz ki eğer ortamda çok neşeli bir insan var, onun kanında mutlaka Tekirdağlılık var demektir. Rakının anavatanı olması boşuna değil be ya :) Türkçede binlerce şive/ağız vardır; ancak böyle keyifli ve tatlısı yoktur herhalde. 'Kızan'ların, başta yutulan 'h'lerin, 'adaj'ların bini bir para..

61 Trabzon - Bize her yer Trabzon (Bu test bile)

61 Trabzon - Bize her yer Trabzon (Bu test bile)

Şehir de mutlaka güzel de, insanı pek bi acayip (tamamen olumlu anlamda söylüyorum bunu). Bitmek tükenmek bilmez enerji bu olsa gerek! Trabzonlu sabahtan akşama kadar çalışsa, akşamdan da sabaha kadar horon tepse yine yorulmaz. 'Damarı' fenadır ama ha! Sakın yanlış olmasın :) Tomara tavası, kayganası, hamsinin 1 trilyon çeşidi (Hamsi kuşu ne allahınızı severseniz :)... Daha Of muhabbetine girersem buradan destan çıkar. Ben gidiyorum :)

65 Van

65 Van

Van'ın kahvaltısını yapmayan hayatı 1-0 yenik sürdürür ve maçı çevirme ihtimali de yok demektir. Kahvaltının süperliğinden insanların süperliği hakkında bir fikir çıkartabilirsiniz (Yazar burada Vanlılar misafirperver üstü misafirperverdir demeye çalışıyor :) Yalnız burada dişinize dikkat edin, süzgeç kullanma alışkanlığı olmadığından kaçak çay her an dişinizde kalabilir...

16 Bursa

16 Bursa

Tüm buluşmaların Kafkas pastanesinin önünde olduğu herkesin birbirine aga diye hitap ettiği. Gerçek Bursalıların iskender yemek için sıra beklemediği. Bursalıların Uludağı kayak yapmak yerine mangal yapmak için kullandığı. Kimsenin denizi getirme vaatlerinde bulunamadığı. Dünyanın lodos tatilinin olduğu tek şehir olan ve bir üniversite şehri olamayacak kadar güzel bir şehir. Ve yazıdan da anlaşıldığı gibi her Bursalının en büyük hobisinin kendi şehrini övmek olduğu. :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3058
1800
1235
997
683
574
521
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın