onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Android'i Google'a Karşı Yeniden Yorumlayan Cyanogen'e Microsoft Dopingi

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Android'i Google'a Karşı Yeniden Yorumlayan Cyanogen'e Microsoft Dopingi

Onedio Medya
30.01.2015 - 13:31 Son Güncelleme: 30.01.2015 - 13:34
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Nokia’yı satın alarak akıllı telefon pazarında oyun dışı kalmaktan kurtulan Microsoft, gelen haberlere göre Android’i kendine göre yorumlayan Cyanogen‘e yatırım yapmayı planlıyor.

Mobil işletim sistemi pazarında Windows Phone‘un düşük pazar payı, Microsoft‘u yeni hamleler yapmaya itiyor. WSJ’ye konuşan kaynaklar Microsoft’un Android’in farklı bir sürümü olan Cyanogen OS‘u 70 milyon dolar ile destekleyeceğini söylüyor.

Microsoft’tan başka yatırımcılar da olabilir

Bu yatırım gerçekleşirse Microsoft azınlık hissedarı olurken, Cyanogen de ‘yüksek’ yüz milyon dolarlar seviyesinden değerlenmiş olacak. Microsoft dışında stratejik yatırımcıların Cyanogen’e yatırım yapması da mümkün ama bu konuda net bir açıklama yok.

Düşmanımın düşmanı dostumdur

Microsoft’un nihai amacı Windows Phone’un pazar payını yükseltmek ama Google kontrolündeki Android’in pazar payını geriletmek de bu amaca dönük bir eylem. Cyanogen ile de bu konuda uzlaşıyor. Yani ‘düşmanımın düşmanı dostumdur’ mantığıyla hareket ediyor.

Windows Phone‘un yüzde 3 gibi düşük bir paya sahip olması Microsoft’un kaybedecek bir şeyi olmadığını gösteriyor. Microsoft’un zamanında açık kaynak tarafına yatırım yaptığını da düşünülürse bu yatırımın makul olduğu daha iyi anlaşılıyor.

Cyanogen neler yapıyor?

Kısa bir özet geçecek olursak 80 kişilik bir şirket olan Cyanogen’in 9 bin kişilik bir gönüllü ‘yazılımcı ordusu’ da bulunuyor. 2012 yılında Github’da yazılımcıların en çok desteklediği projelerden biri Cyanogen’di.

Şimdiye kadar 100 milyon dolar yatırım alan Cyanogen’in CEO’su Kirt McMaster, 50 milyondan fazla kişinin Cyanogen’in Android sürümünü kullandığını söylüyor. Cynogen’in yatırımcıları arasında Benchmark Capital, Redpoint Ventures, Andreessen Horowitz ve Çinli sosytal ağı devi Tencent de yer alıyor.

McMaster, Cyanogen OS ile Android’i Google’ın kontrolünden çıkarmak istediklerini açıkça söylüyor ki Android, Google tarafından satın almadan önce bağımsız bir açık kaynaklı bir projeydi.

Cihaz üreticileri için seçenekler artıyor

Ne kadar açık kaynak olduğu tartışmalı olan Android’in yeni mobil işletim sistemlerinden ne kadar çekindiği ise ayrı bir soru işareti. Zira Amazon’un Fire Phone’un satış rakamları oldukça düşük kalmıştı. Cyanogen ise bu durumu umursamıyor ve cihaz üreticileriyle anlaşmalar yaparak hızlı bir büyüme yakalamak istiyor. Diğer yandan Jolla, Firefox OS, OnePlus, Tizen de aynı stratejiyle ilerliyor.

Google, açık kaynaklı Android ile mobil dünyayı Apple’ın tekelline bırakmadı ama Android’in farklı yorumlarla Google’ı kontrolünden çıkıp çıkmayacağını henüz bilmiyoruz. Bildiğimiz tek şey teknoloji dünyasının her şeye gebe olduğu…

Webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2015/01/30/androi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam