onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Aman Dikkat! Ahşap Mobilyalar Nasıl Temizlenir?

etiket Aman Dikkat! Ahşap Mobilyalar Nasıl Temizlenir?

Begüm
26.12.2024 - 13:31

Siz hiç temizlerken mobilyalarınıza zarar verdiniz mi? 😔 Biz de 'Ahşap mobilyalar nasıl temizlenir?' sorusunun peşine düştük ve dikkat etmeniz gereken noktaları özenle listeledik. Hazırsanız başlıyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

1. Düzenli olarak toz alın.

1. Düzenli olarak toz alın.

Ahşap mobilyaları temizlemenin ilk adımı, toz birikmesini önlemektir. Bu yüzden yumuşak bir mikrofiber bez kullanarak düzenli olarak toz almayı ihmal etmemelisiniz. Her hafta 1 veya 2 kez toz almaya özen gösterin.

2. Mobilyaya uygun doğru temizlik bezini seçin.

Sert bezler veya süngerler yüzeyde çiziklere neden olabilir. Her zaman yumuşak ve tüy bırakmayan bezler tercih edin. Yanlış bez tercihi mobilyanıza zarar verebilir ve iyi bir şekilde temizlemez.

3. Ahşap temizleyici ürünler kullanın.

3. Ahşap temizleyici ürünler kullanın.

Mobilya türünüze uygun bir ahşap temizleyici seçin, ahşaba uygun olmayan temizleyiciler mobilyalarınıza zarar verebilir. Kimyasal içeriği ağır olan temizleyicilerden kaçının.

4. Su kullanımınızı sınırlayın.

Ahşap suyu emer ve bu da yüzeyde deformasyona yol açabilir. Nemli bir bezle silin, ancak çok fazla su kullanmamaya özen gösterin. Eğer çok sulu bir temizlik yaparsanız mobilyalarınız kısa sürede zarar görebilir.

5. Leke temizliğinde doğal malzemeler tercih edin.

5. Leke temizliğinde doğal malzemeler tercih edin.

Sirke ve zeytinyağı karışımı, ahşap yüzeylerdeki lekeleri temizlemek için etkili ve doğal bir yöntemdir. Bu tarz doğal yöntemler ile ahşap mobilya temizliğini yapın. Ağır kimyasal içeren maddeler mobilyalarınıza ve zemine zarar verebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

6. Aşındırıcı maddelerden kaçının.

Bulaşık deterjanı veya ağartıcı gibi aşındırıcı kimyasallar, ahşabın doğal dokusuna zarar verebilir. Bu yüzden temizlikte kullanacağınız malzemelerin içeriğine muhakkak bakın.

7. Ahşabı cilalayın.

7. Ahşabı cilalayın.

Ahşap mobilyalarınızı belirli aralıklarla cilalayarak doğal parlaklığını koruyabilirsiniz. Cila seçerken ahşap türüne uygun olmasına dikkat edin ve yılda bir veya iki yılda bir kez mobilyalarınızı cilalayın.

8. Doğrudan güneş ışınından kaçının.

Güneş ışığı, ahşap yüzeyin rengini solmasına ve çatlaklara neden olabilir. Mobilyalarınızı direkt güneş ışığından uzak tutun. Bu sayede mobilyalarınızı daha uzun süre kullanabilirsiniz.

9. Çizikleri gidermek için doğal yöntemler tercih edin.

9. Çizikleri gidermek için doğal yöntemler tercih edin.

Küçük çizikleri yok etmek için ceviz içi yağı veya kahve telvesi kullanabilirsiniz. Bu tarz doğal yöntemler ile mobilyalarınızı zarar vermeden çiziklerden de kurtulabilirsiniz.

10. Dökülen sıvıları anında temizleyin.

10. Dökülen sıvıları anında temizleyin.

Ahşap mobilyanın üzerine dökülen sıvılar hemen temizlenmezse leke bırakabilir. Nemli bir bezle hızla müdahale edin ama çok fazla su kullanmaktan kaçının. Bu sayede kalıcı lekelerin önüne geçebilirsiniz.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın