onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
1 Temmuz İtibarıyla “Normalleşme Dönemi” Başladı: Peki Neler Değişti?

1 Temmuz İtibarıyla “Normalleşme Dönemi” Başladı: Peki Neler Değişti?

İçişleri Bakanlığı 1 Temmuz normalleşme genelgesi yayımlandı. 1 Temmuz tarihinden kalkacak yasaklar ve tüm detaylara ilişkin açıklama yapıldı. İçişleri Bakanlığı normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin yayımlanan genelgeyi  81 İl valiliğine gönderdi. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1 Temmuz’dan İtibaren Kaldırılan Kısıtlamalardan Başlıklar

1 Temmuz’dan İtibaren Kaldırılan Kısıtlamalardan Başlıklar

– Hafta içi-hafta sonu ayrımı olmaksızın sokağa çıkma ile buna bağlı şehirlerarası seyahat kısıtlamaları sona erdi.

– Faaliyetlerine ara verilmiş tüm işyerleri ile sinema salonları tekrar açıldı.

– Yeme-içme yerlerinin açık/kapalı alanlarında aynı anda bulunabilecek kişi sayısı, mesafe kurallarına uyulmak kaydıyla kısıtlanmayacak.

– Kahvehane, kıraathane gibi işyerlerinde oyun oynatılmasına dair kısıtlamalar sona erdi.

Müzik yayınları yeni bir karar alınıncaya kadar saat 24.00’e kadar yapılabilecek.

– Faaliyet konusu nargile salonu/kafesi olan işyerlerinin faaliyetlerine verilen ara yeni karar alınıncaya kadar devam edecek. Hiçbir işyerinde nargile servisi olmayacak.

Düğün ve nikahlarda fiziki mesafeye aykırılık teşkil etmeyecek şekildeki oyun, dans, halay ya da gösteriler yapılabilecek.

Konser, festival, gençlik kampı gibi etkinliklere, belirlenen esaslara uyularak izin verilecek.

– Tüm toplu taşıma araçlarındaki yolcu/koltuk kapasite sınırlandırmalarına son verildi.

– Konaklama tesislerindeki kısıtlamalar bitti.

– Park, bahçe, kamp, piknik/mesire alanı gibi yerlerde uygulanan kısıtlamalar kaldırıldı.

– Nikâh ve düğün merasimlerinde, kapalı yerler için uygulanan COVID-19 önlemleri dışında, katılımcı sınırlamasına gidilmeyecek, yiyecek-içecek ikramı yapılabilecek.

– 65 yaş ve üzeri ile 18 yaş altı vatandaşların şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarına dair kısıtlamalar da kaldırıldı.

– Kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geri dönüldü.

Bazı Ülkelere Yönelik Karantina Kararı Kaldırıldı

Bazı Ülkelere Yönelik Karantina Kararı Kaldırıldı

Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal ve Sri Lanka’dan Türkiye’ye gelen kişiler ile son 14 günde bu ülkelerde bulunan kişilere yönelik zorunlu karantina uygulaması kaldırılıyor. Bu kişilerin Türkiye’ye girişten en az 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu ibrazı yeterli olacak.

Afganistan ve Pakistan’dan Türkiye’ye gelen kişiler ile son 14 günde bu ülkelerde bulunan kişilerin zorunlu karantina uygulamasının süresi 10 güne düşürülecek. Karantinanın 7. gününde uygulanan PCR testinin negatif çıkması halinde zorunlu karantina uygulaması sonlandırılacaktır. PCR testinin pozitif çıkması halinde ise Sağlık Bakanlığı COVİD­-19 rehberi doğrultusunda hareket edilecektir.

Kamu kurumlarında normal düzene geçildi

1 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla kamu kurum ve kuruluşları normal düzen ve mesai saatlerinde çalışmalarını sürdürecek. 60 yaş ve üzeri ile gebe kamu çalışanları, izinli sayılmaya devam edilecek. Gebeliğinin 24’üncü haftasından 32’nci haftasına kadarki süre içerisinde olan çalışanlar, normalleşme döneminde de idari izinli sayılmaya devam edilecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarında 1 Temmuz’dan itibaren normal mesai saatlerine dönülürken, 60 yaş ve üzeri çalışanlar ile gebeliğinin 24’üncü haftasından 32’nci haftasına kadarki süre içerisinde olan çalışanlar, normalleşme döneminde de idari izinli sayılmaya devam edilecek.

Resmi Gazetede Yayımlandı

Resmi Gazetede Yayımlandı

Covid-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre; 1 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla kamu kurum ve kuruluşları normal düzen ve mesai saatlerinde çalışmalarını sürdürecek.

Gebeler’de izinli

Sağlık Bakanlığı ile Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan; yönetici pozisyonundakiler hariç olmak üzere, 60 yaş ve üzeri çalışanlar ile gebeliğinin 24’üncü haftasından 32’nci haftasına kadarki süre içerisinde olan çalışanlar idari izinli sayılmaya devam edilecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın