onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Yapmak İstediğiniz Bir Şeyi En İyi Hangi Yaşlarda Yapabileceğinizi Öğrenmek İster misiniz?

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Yapmak İstediğiniz Bir Şeyi En İyi Hangi Yaşlarda Yapabileceğinizi Öğrenmek İster misiniz?

cakyz
24.04.2017 - 17:09 Son Güncelleme: 12.08.2021 - 13:07

Çoğumuz hayattaki hedeflerimize ulaşmak için en uygun zamanın gençlik yılları olduğunu düşünürüz. Ancak yapılan son araştırmalar, eski bir sözün ifade ettiği gibi her yaşın ayrı bir güzelliği, farklı getirileri olduğunu kanıtlıyor.

Kaynak: http://www.businessinsider.com/best-a...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İkinci bir dil öğrenmek için en ideal zaman 7-8 yaşları.

İkinci bir dil öğrenmek için en ideal zaman 7-8 yaşları.

Dilbilimciler ve psikologlar bu konu hakkında tamamıyla fikir birliğine varamamış olsalar da, ikinci bir dil öğrenmeye başlamak için en uygun yaşların bilişsel becerilerin geliştiği 7-8 yaşları olduğu düşünülmektedir.

Beynin bilgi işleme gücünün en yüksek olduğu yaş 18.

s1183.photobucket.com

Bilişsel konular üzerine çalışan bilim insanları, 2016 yılında yürüttükleri bir deneyde katılımcılardan belirli rakamları belirli sembollerle ilişkilendirmelerini ve bunları daha sonra hatırlamalarını beklediler. Sonuçlar, bilgi işleme konusunda bilişsel beceri gerektiren bu görevi en iyi yerine getirenlerin 18 yaşındakiler olduğunu ortaya koydu.

Çok sayıda insanın ismini hatırlayabilme becerisinin zirveye ulaştığı yaş ise 22.

Yeni tanıştığımız insanların ismini iki dakika içerisinde unutmamız sanırım modern hayatın getirdiği zihinsel dağınıklığın bir sonucu. Ancak araştırmacılara göre insanların isimlerini hatırlama kabiliyetimiz 22 yaş ve civarında hiç olmadığı ve bir daha olmayacağı kadar artış gösteriyor.

Kadınların erkeklere en çekici göründüğü yaş 23. Erkeklerin çekiciliği ise biraz daha karmaşık...

Çevrimiçi arkadaşlık sitesi OKCupid'in kurucusununn yazdığı kitaba göre erkekler, en çok 20'li yaşlarının başındaki kadınları çekici buluyor. Öte yandan 20'li yaşlardaki kadınlar, kendilerinden bir ya da iki yaş büyük erkekleri; 30'lu yaşlardaki kadınlar ise kendilerinden birkaç yaş daha genç erkekleri tercih ediyor.

Hayattan alınan tatmin hissinin ilk kez zirveye ulaştığı yaş 23.

Almanya'da 23,000 insanın katılımıyla gerçekleştirilen bir ankete göre hayattan alınan tatmin hissi 23 yaşında zirve noktasına ulaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Fiziksel kuvvetin zirve noktasına ulaştığı yaş ise 25.

Yapılan araştırmalar, kasların en güçlü hâle geldiği yaşın 25 olduğunu ortaya koymuştur. Bu yaşta zirveye ulaşan fiziksel kuvvet, 10-15 sene boyunca sahip olduğu gücü korumaktadır.

Bir aile kurmak için en ideal yaşın 26 olduğu düşünülmektedir.

Konuyu araştıran uzmanlar, çoğu insanın 26 yaşında sağlıklı kararlar alabilecek kadar deneyim sahibi olduğunu ortaya koymaktadır. Ayrıca geçtiğimiz aylarda yapılan bir araştırma da, boşanma oranlarının 26-32 yaşları arasında evlenen insanlarda en düşük olduğunu ortaya koymuştur.

Bir maraton koşmak için en uygun yaş 28.

Maraton koşucuları üzerinde 50 yılı aşkın süre boyunca yürütülen araştırmalar, maratonu en kısa sürede bitirebilen insanların 28 yaş ve civarında yoğunluk gösterdiğini ortaya koymuştur.

Kemik yoğunluğunun en yüksek düzeye ulaştığı yaş 30.

Yapılan çalışmalar, kemiklerimizin en güçlü ve yoğun hâline 30 yaşında ulaştığını göstermektedir. Bu yaştan sonra kalsiyum ve D vitamini tüketilerek kemik gücünün korunması mümkündür.

Satranç oyuncularının en yetenekli hâle geldiği yaş ise 31.

İnsanın entelektüel ve fiziksel becerilerinin yaş ilerledikçe ne yönde değiştiğini araştıran bilim insanları, dünyanın en iyi 96 satranç oyuncusunu kariyerleri boyunca izledi ve becerilerinin 31 yaşında zirve noktasına ulaştığını gözlemledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Yüzleri hatırlama becerimiz 32 yaşında zirve noktasına ulaşıyor.

Laboratuvar ortamında gerçekleştirilen deneyler, insanların yeni yüzleri hatırlama konusunda en başarılı olduğu yaşın 32 olduğunu gösteriyor.

Nobel Ödülü sahipleri büyük keşiflerini ortalama 40 yaşında gerçekleştiriyor.

Bugüne kadar Nobel Ödülü'nü kazanmış insanlar üzerinden elde edilen istatistiki veriler, ödülü kazanmayı sağlayan keşif ya da çalışmaların ortalama 40 yaşında gerçekleştirildiğini gösteriyor.

Kadınlar 39, erkekler ise 48 yaşında maddi açıdan en iyi durumuna ulaşıyor.

Araştırmalar, kadınların maddi açıdan erkeklere göre dokuz yıl daha erken finansal istikrar sağladığını gösteriyor ancak erkeklerin 48 yaşında ulaştığı maddi gelirin ortalaması, kadınların 39 yaşında elde ettiğinden çok daha yüksek.

Empati kabiliyetimiz ise 40'lı ve 50'li yaşlarda zirve noktasına ulaşıyor.

10,000 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen bir deneyde araştırmacılar, çeşitli insan yüzleri göstererek katılımcılardan bu kişilerin duygusal durumunu tahmin etmelerini istedi. Görünen o ki karşımızdakinin duygularını hissedebilme yeteneğimiz özellikle 40'lı ve 50'li yaşlarda artış gösteriyor.

Aritmetik becerilerin en üst düzeye ulaştığı yaş ise 50.

Pek çoğumuz işlem yapmayı küçük yaşlarda öğrenmeye başlıyoruz. Ancak bu becerinin zirve noktasına ulaşması epey zaman alıyor ve bu konuda ancak 50 yaşına geldiğimizde uzmanlaşmış oluyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Hayattan alınan tatminin tekrar zirveye ulaştığı yaş ise 69.

Hayattan alınan tatmin, 23 yaşından sonra 69 yaş ve civarında tekrar en yüksek noktasına ulaşıyor.

Kelime hazinemiz ise 60'lı yaşların sonu ve 70'li yaşların başında en geniş hâline ulaşıyor.

Yapılan araştırmalar, insanların 60'lı ve 70'li yaşlarda kelime testlerinde gösterdikleri başarının arttığını kanıtlıyor.

Bedenimizle en barışık hâle geldiğimiz yaş 70 ve sonrası.

ABD'de gerçekleştirilen bir ankete göre 65 yaşının üstündeki her 3 insandan 2'si görünüşünden memnun olduğunu ifade ediyor. Bu oran erkeklerde 80'li yaşların başlarında, kadınlarda ise 74 yaşında zirve noktasına ulaşıyor.

Hayata dair bilgeliğimiz ise yaşımız ilerledikçe artış göstermeyi sürdürüyor.

Görünen o ki hayatta edinilen tecrübeler gerçekten de kişinin yaşama dair bilgisini ve karar verme becerisini geliştiriyor. Yapılan çalışmalar, 60-90 yaş arasındaki insanların hayatta karşılaşılan problemleri çözmek konusunda daha başarılı olduğunu gösteriyor.

Psikolojik sağlığımızın zirveye ulaştığı yaş ise 82.

Belki gelecek kaygısının psikolojimiz üzerindeki olumsuz etkileri çok büyük olduğu için, belki de hayatta hiçbir şeye can sıkmamak gerektiğini biraz geç anladığımız için psikolojik sağlığımızın zirveye ulaştığı yaş 82 gibi görünüyor sevgili dostlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ve son olarak, hayatta en büyük kararlar, sonu 9 ile biten yaşlarda alınıyor.

Yapılan araştırmalar, mantıklı olsun ya da olmasın, hayata dair büyük kararların genellikle 29, 39, 49 ya da 59 yaşlarında verildiğini gösteriyor. Bunun sebebi ise büyük ihtimalle sonu 0 ile biten yaşların bizi korkutuyor ve hayatımızı boşa geçirdiğimiz hissini yaratıyor olması...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
198
50
44
19
13
12
10
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
victor shole

2 sene sonra 39 yaşındayken tekrar gelirim buraya. Eğer büyük bir karar almadıysam yalan der geçerim. Sonra anket manket demeyin bana.

selaminko

yurtdışı sonuçları bizi ilgilendirmiyor. bizim ülkeden haber ver.

Yusuf Bayır

19um şuan ve evet memurluk kazandım Bence gayet iyi bir değişim 😁