Türkiye, Kanal İstanbul Projesi ile Birlikte İstanbul'u Bir Adaya mı Dönüştürüyor?
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Türkiye, Kanal İstanbul Projesi ile Birlikte İstanbul'u Bir Adaya mı Dönüştürüyor?
İstanbul'un yüzyıllardır coğrafi konumunun önemi konuşulurken Türkiye'nin tarihte yaptığı stratejik hatalardan veya zorunluluklardan dolayı bu durumu verimli şekilde kullanamamasının çözümü Kanal İstanbul Projesi mi olacak? İstanbul'un bir adaya dönüştürülmesi ne kadar mantıklı? Bu süreçte planlanan projenin doğaya zararı olacak mı? gibi bir çok soruya cevap bulacaksınız...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İki kıtada en büyük toprak parçasına sahip olan İstanbul'u gerek tarihi gerek coğrafi konumuyla birlikte eşsiz bir şehir olduğunu hepimiz biliyoruz.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ege ve Karadeniz arasında geçiş görevi üstlenen şehir; Bulgaristan, Gürcistan, Rusya ve Ukrayna gibi ülkelerin sıcak denizlere inmesi için kullanabileceği bir geçit görevi görüyor.
Bununla birlikte, 1992 yılından beri Tuna Nehri de Karadeniz için önemli bir konumda bulunuyor.
1923 yılında, Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nın ardından Türkiye Cumhuriyeti, İstanbul Boğazı'ndaki Türk boğazlarını askerden arındıran ve sınırsız sivil deniz trafiğine açan Lozan Antlaşması'nı imzaladı.
İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinden bu yana geçen yıllar boyunca boğazlara erişim konusunda tartışmalar gündeme gelmeye başladı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Kanal İstanbul Projesi ile birlikte boğazlardan geçemeyen savaş denizaltı ve gemilerin geçmesinin planlandığı tahmin ediliyor.
Türkiye'nin, kanal kullanımında daha çabuk ulaşım sağlanacağını ve boğazdaki gemilere yapılan uygunluk kontrollerinin sıkılaştırılacağı iddia ediliyor.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
baslıktan icerige kadar real life lore’un videosunun aynısı olmus bruh