Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Temmuz Ayından Bu Yana Günlerce Süren Hollywood Grevinde Son Durum Ne?
Yapay zekanın da gündeme gelmesiyle birçok yazar ve oyuncu, mesleklerine sahip çıkmak adına Temmuz ayında greve başladı. 1960 yılından bu yana ilk defa bu kadar büyük bir greve imza atan iki sendika da bazı açıklamalarda bulundu.
Detaylar...
Eğer denizaşırı gündemi yakından takip ediyorsanız Hollywood'un görevde olduğunu duymuşsunuzdur.
Aslında bakarsanız Hollywood'da grev hareketinin ardındaki itici güç; ücretler ve yapay zeka tehdidi.
Akabinde Netflix, grev daha devam ederken aniden yıllık 900 bin dolarlık bir iş ilanı yayınlayıp tüm dikkatleri üzerine çekmişti.
Netflix, yeni iş ilanları hakkında yorum yapmayı reddetti ancak daha önce yapay zekanın yaratıcı sürecin yerini almayacağını söyledi.
Peki 4 Ağustos itibarıyla grevdeki son durum ne?
Hollywood stüdyoları Salı günü, yaklaşık 100 gün süren grevin çoğu televizyon dizisi ve filmin yapımını durdurmasından bu yana yapılan görüşmelerde Yazarlar Birliği'ni müzakere masasına geri çağırdı.
Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) tarafından talep edilen ve Cuma günü yapılması planlanan toplantı, iki taraf arasındaki buzların erimesine ve iş bırakma eyleminin sona ermesine bir umut ışığı olabilir.
Yazarlar Birliği 11.000'den fazla yazarı temsil ediyor.
Geçen ay greve giden 160.000 oyuncuyu temsil eden SAG-AFTRA ile henüz bir görüşme planlanmadı.
Taraflar, grevin 12 Temmuz gecesi geç saatlerde başlamasından bu yana bir araya gelmedi.
SAG-AFTRA'nın başmüzakerecisi Duncan Crabtree-Ireland tarafından yapılan açıklamada şunları dile getirdi;
'Masaya her an dönmeye hazırız, istekliyiz ve bunu yapabilecek durumdayız'
"AMPTP'den 12 Temmuz'dan bu yana haber alamadık, bize bir süre daha görüşmelere devam etmek istemediklerini söylediler."
'Bu grevin sona ermesinin tek yolu tarafların konuşmasıdır ve sektörü mümkün olan en kısa sürede işbaşı yaptırabilmemiz için onları masaya dönmeye çağırıyoruz.'
AMPTP sözcüsü aktörlerle görüşmelerin ne zaman yeniden başlayabileceği konusunda herhangi bir bilgi vermedi.
Çoğu film ve televizyon prodüksiyonunun yeniden başlayabilmesi için her iki sendika ile de bir anlaşmaya varılması gerekmekte. Gece geç saatlerde yayınlanan televizyon programları, 2 Mayıs'ta yazarların greve başlamasıyla birlikte yeni bölümlerin yayınlanmasını durdurdu. Her iki grev de hemen sona erse bile geleneksel sonbahar televizyon sezonu bu noktada ertelenecek.
Ancak sektörlerde grevlerin yılsonuna kadar sürebileceğine dair endişeler var.
İsterseniz grevin önemini anlamak adına sinema sektörünün statükosundan bahsedelim sizlere!
Bu yaz, pandeminin başlangıcından bu yana sinema bileti satışları açısından en iyi yaz oldu. Ancak AMPTP'yi oluşturan Amazon (AMZN), Apple (AAPL), CBS (VIAC), Disney (DIS), NBC Universal, Netflix (NFLX), Paramount Global, Sony (SNE) ve CNN'in ana şirketi Warner Bros. Discovery gibi medya ve teknoloji şirketlerinin birçoğu, yalnızca abone sayısını artırmak yerine birçoğunun son yıllarda başlattığı yayın hizmetlerinde kâra ulaşmaya odaklandıkları için, iki grev öncesinde bile maliyet düşürme ve geniş çaplı işten çıkarmalarla meşgul oldular.
Ronald Reagan'ın SAG-AFTRA'nın öncüsü olan SAG'ın başkanlığını yaptığı 1960 yılından bu yana her iki sendika ilk kez birlikte greve gidiyor.
Her iki sendika da müzakere masasında benzer taleplerde bulunarak daha iyi ücret, özellikle diziler yayın platformlarında yayınlandığında kalan ödemelerin iyileştirilmesi ve yapay zeka kullanımı nedeniyle iş kayıplarına karşı koruma istiyor.
Yorum Yazın
Kiminin adası bile var. İnsanoğlu işte. Hep daha fazlasını istiyor.
Sanırım işçi çalışan emekçiler grevde. Yani biret pit!!!kendini sinema salonu kapısına zincirlememiştir heralde 🤣