Görüş Bildir
Haberler
Başrolde Brad Pitt'in Yer Aldığı Apex F1 Filminin Çekimleri Grev Sebebiyle Durdu

Başrolde Brad Pitt'in Yer Aldığı Apex F1 Filminin Çekimleri Grev Sebebiyle Durdu

Bahadır
31.07.2023 - 23:46

Ünlü oyuncu Brad Pitt, Hollywood'da senartist ve yazarların bir süredir devam eden grevine destek vermek amacıyla başrolünde olduğu Apex F1 filminin çekimlerine ara verdi. Pitt ayrıca eski dünya şampiyonu Lewis Hamilton ile birlikte filmin yapımcılığını da üstleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hollywood neden grevde?

Hollywood neden grevde?

Hollywood'da grev hareketinin ardındaki itici güç; ücretler ve yapay zeka tehdidi. Senaristler ve aktörlerin bir arada yer aldığı Beyaz Perde Aktörleri Derneği ve Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Birliği (SAG-AFTRA)'nin iki talebi bulunuyor. İlk talep, ücretler ve tekrar yayın hakları konusunda bir revizyon yapılması. Diğer talep ise, henüz tam anlamıyla yaygınlaşmamış olan 'yapay zeka karakterler' karşısında 'gerçek' aktörlerin haklarının korunması.

Apex F1'e ara verildi

Apex F1'e ara verildi

Ülke çağında hızla büyüyen grevden Apex F1 filmini de etkilendi. Filmde pilot Sonny Hayes'i canlandıracak 59 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz haftalarda Britanya Grand Prix yarışlarında Silverstone pistinde filmin çekimlerini gerçekleştirmişti. Yapılan son çekimlerin ardından tecrübeli oyuncu, çekimlerin durdurulduğunu açıkladı.

Yıldız isimden destek

Yıldız isimden destek

Greve destek vermek adına setlerdeki çalışmalar birçok oyuncu tarafından askıya aldı. Bu durum da film çekimlerinin belirsiz bir süreliğine durdurulmasına neden oldu. Ne yazık ki, çekimlerin ne zaman başlayacağına dair kesin bir bilgi henüz yok. İngiliz gazetesi The Sun'ın kaynağı ise şöyle diyor:

'Brad Pitt, rezerve edilen çekimleri bitireceklerini kabul etti, ancak planlanan çekimleri iki ay sonraya erteledi. Apex'in oyuncu kadrosu ve ekibi Budapeşte'de çekim yapıyordu, ancak Brad grev yapan herkesle dayanışma içinde olunması için tarihlerin ertelenmesi çağrısında bulundu. Yapımın ertelenmesi, özellikle mali açıdan büyük bir karardı, ancak Brad birlikte çalıştığı insanların endişelerini dinledi ve desteğini göstermek istiyor.'

Emmy Ödülleri'nin geleceği de belirsiz

Emmy Ödülleri'nin geleceği de belirsiz

Televizyon sektörünün en prestijli ödülü kabul edilen Emmy Ödülleri, hem senaristlerin hem de oyuncuların greve gitmesi sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi. Variety dergisine göre, törenin ne zaman yapılacağına dair kesin bir tarih bulunmuyor. Ancak, Fox'un töreni ocak ayında düzenlenmesini planladığı ifade edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın