onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Gıdada Taklit ve Tağşiş Raporu: 91 Firma ve 113 Ürün Daha İfşa Edildi

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Gıdada Taklit ve Tağşiş Raporu: 91 Firma ve 113 Ürün Daha İfşa Edildi

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği belirlenen toplam 91 firmaya ait 113 parti ürünü ifşa ettiklerini bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, vatandaşın sağlığını korumaya, gıdada taklit ve tağşiş yapan 91 firmaya ait 113 ürün ifşa edildi.

Bakan Bekir Pakdemirli konuyla ilgili şunları belirtti:

'Bu kapsamda son olarak 91 firmanın 113 parti ürününü ifşa ediyoruz. Ülkemizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıdayla temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetlerini bakanlık olarak büyük bir titizlikle yürütüyoruz.'

Bugüne kadar 3 bin 605 parti ürün ifşa edildi

Bugüne kadar 3 bin 605 parti ürün ifşa edildi

Öte yandan, son yapılan ifşayla beraber, ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 1609 firmaya ait 3 bin 605 parti ürün tüketicilerin bilgisine sunuldu.

Bakanlık tarafından yapılan kamuoyu duyurusuna göre, çoğunluğu süt ve süt ürünleriyle et ve et ürünleri olmak üzere, alkollü içkiler, alkolsüz içecekler, arıcılık ürünleri, baharat, bitki, çay ve kahve ürünleri, çikolata ve kakao ürünleri, enerji içecekleri ve takviye edici gıdalarda uygunsuzluk tespit edildi.

En fazla uygunsuzluk et ürünlerinde

En fazla uygunsuzluk et ürünlerinde

Yayınlanan raporlarda, süt ve süt ürünlerinde bitkisel yağ ve nişasta, et ve et ürünlerinde ise kanatlı eti, sakatat, at eti ve tek tırnaklı eti belirlendi.

Alkollü içkilerde 'tersiyer butil alkol', alkolsüz içeceklerde ise ilaç etken maddesi bulunurken, ballarda prolin miktarı yetersiz çıktı, fruktoz tespit edildi.

Baharatlar ile bitki, çay ve kahve ürünlerinde boya saptanırken bir bitki çayında da ilaç etken maddesi olduğu belirlendi.

Zeytinyağlarında tohum yağları olduğu görüldü, çikolatalar, enerji içeceklerinde ve takviye edici gıdalarda ilaç etken maddesi olduğu saptandı.

İfşa edilen ürün ve markaları görmek için buraya tıklayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
9
3
2
2
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayla Eflatun

o zaman yasaklayın bu markaları idari ceza verip salmayın

Metin Uzun

Resmen gida teroru . Merdiven alti hileli urunler piyasaya surerek uc bes kurus fazla kazanma ugruna halkin sagligiyla oynayan halk dusmanlarina karsi ne yap... Devamını Gör

Buğra Kapukaya

İfşa edeceğinize kapatın, millet zaten yeteri kadar beslenemiyor, birde bu sağlıksız gıdalarla daha kötü olmasınlar. Vicdanınızı s....