Görüş Bildir
Haberler
Baldan Çaya, Zeytinyağından Çikolataya 386 Ürün: Tarım ve Orman Bakanlığı, Taklit ve Tağşiş Yapılan Ürünleri İfşa Etti

Baldan Çaya, Zeytinyağından Çikolataya 386 Ürün: Tarım ve Orman Bakanlığı, Taklit ve Tağşiş Yapılan Ürünleri İfşa Etti

Tarım ve Orman Bakanlığı, laboratuvar testleri sonucunda tağşiş (karıştırma) veya ilaç etken maddesi tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 parti ürünü açıkladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüzlerce ürün içerisinde gazlı içecekler, zeytinyağları, çikolata ve et ürünleri bulunuyor

Yüzlerce ürün içerisinde gazlı içecekler, zeytinyağları, çikolata ve et ürünleri bulunuyor

AA'nın aktardığı bilgiye göre Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar ve çikolataların yer aldığı 229 firmaya ait 386 parti ürünü kamuoyuna açıkladı.

'Tüketici başvuruları önem taşıyor'

'Tüketici başvuruları önem taşıyor'

İnsan sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti veya seri numarasını içeren bilgilerin kamuoyuyla paylaşıldığı ifade edilen açıklamada, şu ifadeler paylaşıldı:

''Bakanlığımızın yürüttüğü resmi kontroller ve firmaların otokontrol sistemlerine ek olarak bu uygulamamız tüketici sağlığının ve menfaatinin korunması, sektörde haksız rekabetin önlenmesi, tüketiciler aracılığıyla firmalar üzerinde bir denetim mekanizması oluşturulması ve firmaların güvenilir gıda üretiminin teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. Söz konusu uygunsuzlukların tespit edilmesinde, Bakanlığımızca yürütülen denetimlerin yanında, tüketiciler tarafından yapılan ihbar, şikayet, CİMER ve Alo 174 Gıda Hattı başvuruları neticesinde gerçekleştirilen denetimlerin de büyük payı olduğu açıktır. Bu bakımdan tüketicilerin bu başvurularını sürdürmeleri, halkımızın sağlığının korunması yönündeki çalışmalarımız için büyük önem taşımaktadır''

Alkolsüz içeceklerde ve takviye edici gıda ürünlerinde ilaç etken maddesi, ballarda taklit ve tağşiş

Alkolsüz içeceklerde ve takviye edici gıda ürünlerinde ilaç etken maddesi, ballarda taklit ve tağşiş

Bakanlık tarafından kamuoyu ile paylaşılan alkolsüz içeceklerde ve takviye edici gıda ürünlerinde ilaç etken maddesi, ballarda taklit ve tağşiş yapıldığı belirlenirken, kuru yemiş kategorisindeki Antep fıstığı ürününde yer fıstığı bulunduğu belirtildi.

Şekerli mamullerde ilaç etken maddesi ve glukoz, meyve ve sebze işleme ürünleri kapsamında salçada ve baharatlarda gıda boyası saptanırken, bitki, çay ve kahve ürünlerinde de ilaç etken maddesi ve gıda boyası tespit edildi.

Süt ve süt ürünlerinde ise nişasta, jelatin ve bitkisel yağ bulunduğu. Bitkisel yağlara da farklı tohum yağları katıldığı anlaşılırken, denetimler sonucu, kırmızı et ve et ürünlerinde domuz eti, tek tırnaklı eti, at eti, soya, kanatlı eti, sakatat, deri dokusu ve baş eti tespit edildi.

Bakanlık tarafından açıklanan taklit ve tağşiş listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
85
67
26
10
8
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Çok Konuşuyorsun

İFŞA EDİP HALKI BİLİNÇLENDİRMEK TAKDİRE ŞAYAN Bİ HAREKET.

Pasif Kullanıcı

Bende neden insanlar bu kadar sapıklaşıyorlar diyorum içeceklerden tut çikolatalara kadar herşeyin içine viagranın etken maddesini koyuyorlarmış. Bazılar... Devamını Gör

Onuncu Köy

Ifşa etmek oldukça etkili. Izmirde biryer vardı kanatlı eti tespit edildi değil izmirde ilçelerinde dahi aynı isimli yerlerden müşteri çekildi.