Pandemi Sürecinden Çoğu Şirketin Aksine Zarara Uğramadan Kârlı Çıkan 15 Sektör
1. Gıda
2. Hijyen malzemeleri
3. Maske ve koruyucu giysi
Pandeminin ilk aylarında talebe yetişmekte zorlanan üreticiler için çok karlı bir dönem oldu. Türkiye bu dönemde, maske ve koruyucu giysi ihracatını geçen yıla göre %986 artırdı.
4. Oyun ve konsol
Okulların uzun süre kapalı kalmasıyla birlikte özellikle gençlerin oyunlara ilgisi ve ayırabildikleri zaman arttı. Bunun doğa sonucu olarak da oyun konsolları ve oyunların satışlarında da artış gerçekleşti.
5. Hobi ürünleri
Pandemi dönemi insanlara hobi ürünlerine ayıracakları vakti sağladı. Puzzle, model uçak, örgü gibi birçok hobiye böylece ilgi artmış oldu.
6. Elektrikli ev aletleri
Pandemiyle birlikte evde ve doğal olarak mutfakta geçirilen süre arttı. Hazır ve dışarıdan gıda tüketmek istemeyenler için iş başa düştü ve elektronik ev aletlerine olan ilgi de arttı.
7. Online dizi film platformları
Sinema, tiyatro gibi aktivitelere ara vermek zorunda kalınca bir de üstüne sosyalleşme imkanları kısıtlanınca herkes için yapılabilecek en basit çözüm online dizi film platformları oldu.
8. Oyuncak
Kreş ve okulların kapanması bir yandan, dışarı çıkma kısıtlamaları belki de en çok çocukları bunalttı. Çocuklarının daha iyi vakit geçirmesini isteyen ailelerin de ilk tercihi tabi ki oyuncaklar oldu.
9. İş akış platformları
Uzaktan çalışmanın çok daha yaygın ve önemli olduğu pandemi döneminde, iş hayatına yardımcı olabilecek uygulamalar ön plana çıktı. Zoom CEO'su Eric Yuan günde 300 milyon katılımcının görüşmelere katıldığını açıkladı. Slack uygulamasında da günlük mesaj trafiği %20 artarken, ücretli abonelik kullanan kişi sayısı da %80 artış gösterdi.
10. E-ticaret
Mağazaların kapanması, kapalı alanlarda insanların bulunmak istememesi doğal olarak online alışverişleri artırdı. Bazı e-ticaret sitelerinde yoğunluktan dolayı kargo süreçlerinde aksamalar dahi oldu.
11. "Influencer"cılık
İnsanlar birbiriyle vakit geçirme ihtimalleri azalınca daha fazla sosyal medyada zaman geçirmeye başladı. Bunun etkisiyle zaten yükselmekte olan 'influencer'cılık daha da önem kazandı.
12. Online eğitim platformları
Okulların kapanması, evde geçirilen uzun saatler günler ve haftalar insanlara uzun süredir planladıkları online eğitimleri almaları için harika bir fırsat sundu.
13. Eczane ve ilaç sektörü
İnsanların tedbirli olmayı tercih etmesiyle ilaç stokları yapıldı vitaminler alındı. Diğer yandan gelecekte karşılaşılacak hastalıklara karşı dünyada ilaç sektörüne yapılan yatırımlar arttı.
14. Kendin yap malzemeleri
Evde vakit geçirdikçe birçok kişiyi 'bir şeyler üretme' içgüdüsü baskın geldi ve gerek evdeki malzemelerle gerekse satın aldıkları malzemelerle evleri ve kendileri için yeni eşyalar, dekoratif ürünler ortaya çıkardılar.
15. Outdoor ürünler
Sosyalleşmenin zorlaştığı ve evlere kapanılan günlerin ardından insanlar doğada nefes almaya çalıştı.Bu durumda başta çadır olmak üzere outdoor ürünlere talebi oldukça artırdı.
Finansal ayrıcalıklardan günlük yaşama dair onlarca hizmet ve ayrıcalık sunarak sana rehberlik edecek yol arkadaşın Maximum Genç senin için burada!
Şimdi sen de Maximum Genç’e katıl, aklından geçenleri hayata geçirmeye başla!
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
aaa gıdanın etkilendiğini düşünmüştük halbuki. millet koronodan korkup açlık grevi yapar sanmıştık... admin gıda zaruri ihtiyaçtır. o yuzden bu tarz olaylard... Devamını Gör
en büyük atlanan konu kesinlikle tek kullanımlık ve plastik ürünler, tum dunya poşet kullanımı, plastik bardak tabak gibi urunlere savas acmisken şu an mecbu... Devamını Gör
En çok maske üretimcileri kırdı parayı. Öyle ki virüsün adı sanı duyulmaya başlar başlamaz yeni fabrikalar türedi. Kaç tane arkadaşım maske işi yaptı anlatam... Devamını Gör
kesinlikle ya kepenk kapatıp iş yaptılar.Bizzat gördüm:D