Görüş Bildir
Haberler
Pandemi Sürecinden Çoğu Şirketin Aksine Zarara Uğramadan Kârlı Çıkan 15 Sektör

Pandemi Sürecinden Çoğu Şirketin Aksine Zarara Uğramadan Kârlı Çıkan 15 Sektör

Tuğba Erdem
25.11.2020 - 12:20

Koronavirüs salgını nedeniyle insanlar uzun süre evde kaldılar ve bazı bölgelerde kalmaya devam da ediyorlar. Havayolu, turizm gibi bazı sektörler kötü etkilense de pandemi bazı sektörlerin satışlarının artmasına neden oldu.

Kaynak:1 2 3 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gıda

1. Gıda

Pandemi nedeniyle insanlarda bir panik havası var. Ya sokağa çıkma yasağı olursa? Ya evde aç kalırsam? soruları herkesi stokçuluğa itiyor. Evlerde stoklamak için de genellikle kuru gıdalar tercih ediliyor. Özellikle makarna ve kuru bakliyat stokları çok hızlı tükeniyor. Bu alandaki firmalar üretim kapasitelerini artırarak, talebe cevap vermeye çalışıyorlar.

2. Hijyen malzemeleri

Bu süreçte en çok kazanan firmalar dezenfektan, kolonya, sıvı sabun, çamaşır suyu gibi malzemeler üreten firmalar oldu. Ülkemizde de kolonya için uzuun kuyruklar oluşmuştu.

3. Maske ve koruyucu giysi

Pandeminin ilk aylarında talebe yetişmekte zorlanan üreticiler için çok karlı bir dönem oldu. Türkiye bu dönemde, maske ve koruyucu giysi ihracatını geçen yıla göre %986 artırdı.

4. Oyun ve konsol

4. Oyun ve konsol

Okulların uzun süre kapalı kalmasıyla birlikte özellikle gençlerin oyunlara ilgisi ve ayırabildikleri zaman arttı. Bunun doğa sonucu olarak da oyun konsolları ve oyunların satışlarında da artış gerçekleşti.

5. Hobi ürünleri

5. Hobi ürünleri

Pandemi dönemi insanlara hobi ürünlerine ayıracakları vakti sağladı. Puzzle, model uçak, örgü gibi birçok hobiye böylece ilgi artmış oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Elektrikli ev aletleri

Pandemiyle birlikte evde ve doğal olarak mutfakta geçirilen süre arttı. Hazır ve dışarıdan gıda tüketmek istemeyenler için iş başa düştü ve elektronik ev aletlerine olan ilgi de arttı.

7. Online dizi film platformları

7. Online dizi film platformları

Sinema, tiyatro gibi aktivitelere ara vermek zorunda kalınca bir de üstüne sosyalleşme imkanları kısıtlanınca herkes için yapılabilecek en basit çözüm online dizi film platformları oldu.

8. Oyuncak

Kreş ve okulların kapanması bir yandan, dışarı çıkma kısıtlamaları belki de en çok çocukları bunalttı. Çocuklarının daha iyi vakit geçirmesini isteyen ailelerin de ilk tercihi tabi ki oyuncaklar oldu.

9. İş akış platformları

9. İş akış platformları

Uzaktan çalışmanın çok daha yaygın ve önemli olduğu pandemi döneminde, iş hayatına yardımcı olabilecek uygulamalar ön plana çıktı. Zoom CEO'su Eric Yuan günde 300 milyon katılımcının görüşmelere katıldığını açıkladı. Slack uygulamasında da günlük mesaj trafiği %20 artarken, ücretli abonelik kullanan kişi sayısı da %80 artış gösterdi.

10. E-ticaret

Mağazaların kapanması, kapalı alanlarda insanların bulunmak istememesi doğal olarak online alışverişleri artırdı. Bazı e-ticaret sitelerinde yoğunluktan dolayı kargo süreçlerinde aksamalar dahi oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Influencer"cılık

İnsanlar birbiriyle vakit geçirme ihtimalleri azalınca daha fazla sosyal medyada zaman geçirmeye başladı. Bunun etkisiyle zaten yükselmekte olan 'influencer'cılık daha da önem kazandı.

12. Online eğitim platformları

12. Online eğitim platformları

Okulların kapanması, evde geçirilen uzun saatler günler ve haftalar insanlara uzun süredir planladıkları online eğitimleri almaları için harika bir fırsat sundu.

13. Eczane ve ilaç sektörü

İnsanların tedbirli olmayı tercih etmesiyle ilaç stokları yapıldı vitaminler alındı. Diğer yandan gelecekte karşılaşılacak hastalıklara karşı dünyada ilaç sektörüne yapılan yatırımlar arttı.

14. Kendin yap malzemeleri

14. Kendin yap malzemeleri

Evde vakit geçirdikçe birçok kişiyi 'bir şeyler üretme' içgüdüsü baskın geldi ve gerek evdeki malzemelerle gerekse satın aldıkları malzemelerle evleri ve kendileri için yeni eşyalar, dekoratif ürünler ortaya çıkardılar.

15. Outdoor ürünler

15. Outdoor ürünler

Sosyalleşmenin zorlaştığı ve evlere kapanılan günlerin ardından insanlar doğada nefes almaya çalıştı.Bu durumda başta çadır olmak üzere outdoor ürünlere talebi oldukça artırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Finansal ayrıcalıklardan günlük yaşama dair onlarca hizmet ve ayrıcalık sunarak sana rehberlik edecek yol arkadaşın Maximum Genç senin için burada!

Finansal ayrıcalıklardan günlük yaşama dair onlarca hizmet ve ayrıcalık sunarak sana rehberlik edecek yol arkadaşın Maximum Genç senin için burada!

Şimdi sen de Maximum Genç’e katıl, aklından geçenleri hayata geçirmeye başla!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
6
4
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hermione Granger

aaa gıdanın etkilendiğini düşünmüştük halbuki. millet koronodan korkup açlık grevi yapar sanmıştık... admin gıda zaruri ihtiyaçtır. o yuzden bu tarz olaylard... Devamını Gör

Viyol10sel

en büyük atlanan konu kesinlikle tek kullanımlık ve plastik ürünler, tum dunya poşet kullanımı, plastik bardak tabak gibi urunlere savas acmisken şu an mecbu... Devamını Gör

damaged_cute

En çok maske üretimcileri kırdı parayı. Öyle ki virüsün adı sanı duyulmaya başlar başlamaz yeni fabrikalar türedi. Kaç tane arkadaşım maske işi yaptı anlatam... Devamını Gör

o yorum yapılacak

kesinlikle ya kepenk kapatıp iş yaptılar.Bizzat gördüm:D