Öğretmenlerin Rahat Koşullarda Çalışıp Hak Ettiklerinden Fazla Maaş Aldıklarını Söyleyen Kişi Tartışma Yarattı
Öğretmenlerin Rahat Koşullarda Çalışıp Hak Ettiklerinden Fazla Maaş Aldıklarını Söyleyen Kişi Tartışma Yarattı
Geleceğimizin mimarları öğretmenlerimizin çalışma ve tatil günlerini hesaplayan, rahat koşullarda çalıştıklarını ve hak ettiklerinden fazla maaş aldıklarını söyleyen kişi sosyal medyada yeni bir tartışma yarattı.
Gelin önce öğretmenlerimizin çalışma koşullarına, zorlu atama süreçlerine ve özel sektör zorbalığına bi' göz atıp ufak bir hesap yapalım...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bugün hepimizin özlem duyduğu okul sıralarına geri dönüyoruz.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Çünkü bir sosyal medya kullanıcısı, bir öğretmenin çalışma ve tatil günlerini hesaplayıp öğretmenliğin rahatlığına imrendiğini söyledi.
Gelin birlikte ufak bir hesap yaparak başlayalım.
Gelin biraz da öğretmenlerin hem iş hem de özel yaşamına göz atalım, zorlukları ve rahatlıkları karşılaştıralım.
4 yıllık Eğitim Fakültesi serüveniniz bitti. Artık öğretmensiniz! Tam her şey bitti derken aslında her şeyin daha yeni başladığının farkına vardınız. Evet, doğru; KPSS!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bir sene boyunca her günü, her anı ders çalışarak geçirdiniz. Sorulabilecek tüm soruların cevabını ezberlemeye çalıştınız. Formüller ezberler derken bir de kenarda köşede Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne çalışmaya çalışıyorsunuz.
Emeklerinizin karşılığını aldınız ve girdiğiniz sınavlardan güzel puanlar aldınız. Tercihler yerleştirmeler derken son basamak mülakat kaldı. Liyakatsiz bir dönemden geçtiğimiz için bu kısım oldukça kritik...
Atandınız diyelim, en az 30-40 kişilik devlet okulu sınıflarına giriş yaptınız. Öyle bir dönemdeyiz ki artık öğretmen-öğrenci ilişkileri iyice gevşemiş, öğrenciler öğretmenleri arkadaşları gibi görmeye başlamış.
Anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise... Her dönemin kendine göre zorluğu var cidden. Hem çocuklara bir şeyler öğretmeye hem de onları kontrol altında tutmaya çalışmak zor olsa gerek.
Birçoğunun idolü olacağınız için yapacağınız her hareket, söyleyeceğiniz her söz büyük önem gösteriyor. Belli bir yerden sonra sosyal medyada paylaştıklarınız, sokaktaki davranışlarınız bile öğretmenlik kariyerinizi etkilemeye başlıyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Saygısız öğrencileri rehabilite etmek, yaptıklarını görmezden gelmek artık yaşam biçiminiz olmalı. "Öğretmen taktı bana ya", "Hocanın eli çok sıkı, iki not veremiyor", "Bu da bir şey öğretemiyor" veya "Ne olacak canım bir puan daha verseniz?" gibi söylemlerle karşı karşıya kalırsınız.
Hep Afet Hoca tadında olamazsınız ki!
Bazen de Mahmut Hoca olmanız gerekir. Yeri geldiğinde öğrencilerinize güzel dersler vermeniz gerekir. O zaman da büyük tepkilerle karşılaşırsınız. Oysa sizin isteğiniz sadece öğrencilerinizin iyiliğini istemek ve mesleğinizi icra etmek.
Mecburi hizmet, doğu/şark görevi var bir de. Hele evliyseniz bu 3 yıl eşinizden, evinizden, ailenizden ayrı kalmak anlamına geliyor. Bazen tuvaleti bazen tahtası bazen ise sırası olmayan köy okullarında büyük uğraşlar vermeye başlayacaksınız. Sobasız okullarda öğrencilerinizle sarılarak ısınacaksınız belki de.
Laf aramızda gittiğiniz yerde ev bulamayacak, bulduğunuzda da maaşınızın yarısından fazlasını kiraya vermek zorunda kalacaksınız.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bir de atanamadığınızı farz edelim. O zaman ise özel sektör kucağını açmış sizi bekliyor olmayacak tabii. Didinip uğraşıp bir yere girdiyseniz de geçmiş olsun, çok zor günler sizi bekliyor.
Yani aslına baktığınızda her mesleğin kendine göre zorluğu ve rahatlığı var. Fakat kişisel görüşümü belirtmem gerekirse birkaç mesleği hiçbir koşulda eleştirmemek gerekiyor.
Bu mesleklerin başında gelen de öğretmenlik... Öyle kutsal, öyle değerli bir meslek ki geride kalan tüm mesleklerin yolu öğretmenlerin elinden geçiyor.
Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi; Öğretmenler; Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcileri, yeni nesli sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister.
Öğretmenlerin de öğrenciler gibi 3 ayın hepsini tatil geçirdiğini sanan kişiler var mesela.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İki tarafın düşüncelerini de sizlerle paylaşacağım, son sözü ise size bırakacağım!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yorumlarda buluşalım!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
TR kadar öğretmen düşmanı bir ülke yoktur muhtemelen. Rezalet...
her mesleğin kendince zorlukları var, herhangi bir mesleğin de şu kadar alıyorum deyip başkasıyla kndini kıyaslamasini yanlış ve acınası buluyorum amaa söz k... Devamını Gör
Öğretmenlerin en büyük rahatlığı programlarını birleştirip boş gün çıkarma ya da en azından erken çıkma gibi durumlar yaratabilmeleri. Bir öğretim görevlisi ... Devamını Gör
çocuğunu eğitecek insanın geçim kaygısı varsa ne derece verimli olacağını çocuğunu nasıl yetiştireceğini de düşünsen keşke.