onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Müzik Yasağı Nedir? Erdoğan’ın Açıkladığı Müzik Yasağı Nasıl Uygulanacak?

Müzik Yasağı Nedir? Erdoğan’ın Açıkladığı Müzik Yasağı Nasıl Uygulanacak?

Dün yapılan Kabine toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mekanlarda saat 24.00’ten sonra müzik yayını olmayacağını duyurdu. Erdoğan; “Müzikle ilgili sınırlamayı 24.00'e çekiyoruz. Kusura bakmasınlar, gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok” açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı bu açıklamanın koronvirüs yasaklarıyla ilgili nasıl bir bağlantı olduğu vatandaşlar tarafından sorgulanırken, birçok siyasetçi ve ünlü isim de açıklamalara tepki gösterdi. Peki, müzik yasağı nasıl uygulanacak? İşte müzik yasağıyla ilgili son bilgileri…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Müzik Yasağı Nedir?

Müzik Yasağı Nedir?

İçişleri Bakanlığı, 1 Temmuz itibariyle uygulanacak yeni koronavirüs yasakları genelgesini henüz yayınlamadı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısından sonra artık barlarda saat 24.00’ten sonra müzik yayını olmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun müzik yasağının detayları hakkında şu açıklamada bulundu;

“Ne yazık ki yeni normalleşme uygulamalarına milletimizle birlikte sevinmek yerine ideolojik bir çarpıtmayla “müziğin engellendiği” şeklinde tezvirat ve manipülasyona sarılanlar olmuştur. Müzikli eğlence mekanlarının gece çalışma saatleri tüm dünyada normal zamanlarda bile belirli bir zaman dilimine göre düzenlenmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız, dünyada da benzer örnekleri olan bu uygulamaya ilişkin genel bir kaideye işaret etmiştir”

Müzik Yasağına Tepkiler

Müzik Yasağına Tepkiler

Erdoğan’ın açıkladığı bu karar siyasetçiler ve müzisyenlerden büyük tepki geldi. İşte 24.00 müzik yasağına tepki gösteren bazı isimler;

Cem Adrian: 'Yıllardır verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı hepinizden özür dileriz.'

Niyazi Koyuncu: 'Müziği rahatsızlık olarak görmek!'

Redd Grubu’ndan paylaşım

Pandemi süresince yasaklardan neredeyse en fazla etkilenen sektörlerden biriyiz. Bu durumun ihmalden öte ideolojik olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. İktidarın içki ve tütün mamüllerine ilişkin sponsor ve reklam yasakları ile zorlukla ayakta kalan tükenmek üzere.

Sanata, eğlenceye, çok renkliliğe, yaşam biçimine müdahaleye daha ne kadar sessiz kalabiliriz? İktidar öyle istiyor diye yaşam biçimlerimizin geldiği durum ortada. müzisyenler, dinleyiciler, tüm paydaşlar dayanışma içinde bu 'rahatsızlık verme' meselesine itiraz etmeliyiz.

Gece 12'de enstrümanlarımızı çalarak, müzik açarak, şarkı söyleyerek #kusurabakıyoruz demeye ne dersiniz?'

Aylin Aslım: 'Müzik rahatsızlık vermez, rahatsız ruhlara şifa olur. Müzisyen rahatsız etmez, sanatını icra eder'

Gaye Su Akyol: 'Rahatsız oluyorsan dinleme beyefendi'

Ceylan Ertem: Sabır sabır sabır sabır sabır sabır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel: Arkadaşlar, merak etmeyin. Bunları devirince 80 milyon after party yapacağız. Bol müzikli :)

CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil: 'Ortalık Teksas'a dönmüş, mafyacılıkla yağmacılık yapan eş dost akraba birbirine düşmüş, kasa tamtakır, halk perişan ama kainat başkanının derdi müzikten ve eğlence yerlerinden kurtulmak! Emin olun şu ülkenin en az %60'ında sizden büyük rahatsızlık kaynağı yok!'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
2
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın