Görüş Bildir
Haberler
Milli Eğitim Bakanı Selçuk Açıkladı: Sınıfta Kalma Yeniden Geliyor

Milli Eğitim Bakanı Selçuk Açıkladı: Sınıfta Kalma Yeniden Geliyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitimde kaliteyi arttırabilmek için 2020-2021 öğretim yılından itibaren ortaokul ve liselere yeniden sınıf tekrarı geleceğini açıkladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'e konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dijital eğitim platformu olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile eğitimde fırsat adaleti sağlanacağını söyledi. Bakan açıklamasını şöyle sürdürdü: 

“EBA, yaklaşık 18 milyon öğrenci, 1 milyon öğretmen ile velilerin kullanımına açıldı. Okul öncesinden 12. sınıfa kadar öğrenci ve öğretmenin öğrenme yolculuğuna eşlik eden 1.600'den fazla ders ve 20.000'in üzerinde zengin, güvenilir ve etkileşimli içerik sunuyor. EBA, doğru kullanıldığında öğretmenin en büyük yardımcısı, öğrencinin okul dışında da elinden tutan bir öğretmen gibi. Türkiye'nin her yerinden öğrenci ve öğretmenlerimiz EBA'ya giriş yapacak.”

"Ders sayısı azaltılacak"

"Ders sayısı azaltılacak"

Selçuk, 2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren ortaokul ve liselerde sınıfta kalmayı yeniden getireceklerini belirtti. Bakan Selçuk, aksi halde eğitimde kalitenin daha da düşeceğine işaret etti.

Okullarda ders sayısının azaltılması yönünde de çalışmalar yapıldığını belirten Selçuk, öğrencinin fazla dersler nedeniyle konularda yüzeysel kaldığını söyledi. Selçuk, ders sayısı azaltılmış sistemin pilot olarak uygulanacağını ve sonuçlara göre sistemde köklü değişikliklere gidileceğini bildirdi.

"Sınavla alımda sayıya değil orana bakıyoruz"

"Sınavla alımda sayıya değil orana bakıyoruz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçen yıl liselere sınavla 120 bin öğrencinin alındığını hatırlatan Bakan Selçuk, bu yıl sınava katılacak öğrenci sayısının yüksek olacağı için velilerde ve öğrencilerde, 120 bin öğrenci alınması halinde bu 120 bin kişinin arasına nasıl gireceğiz stresi yaşadığını belirtti. Selçuk şunları söyledi:

“Velilerimiz rahat olsun. Biz, 120 bin öğrenci olarak değil, yüzde 10 öğrenci yerleştireceğiz diye bakıyoruz. Yüzdelik dilim önemli. Okullarımızda 120 bin kişilik kontenjan var diye 120 bin öğrenci alacağız diye bakmıyoruz. Geçen yıl yüzde 10 civarında aldıysak, bu sene de sınava katılmasını beklediğimiz 1 milyon 600 bin öğrenci arasında yüzde 10'unu alacağız.” 

Bakan, merkezi sınavla liselere öğrenci alımında geçen yıla göre azalma olmayacağını, çocukları asla mağdur etmeyeceklerini, buna göre kontenjanların hazırlandığını anlattı. Bakan, 20 bin civarında yeni öğretmen alınacağını da söyledi.

"Liseye geçiş sisteminde bir değişiklik yok"

"Liseye geçiş sisteminde bir değişiklik yok"

Liseye geçişte sisteminde bir değişiklik olmayacağını, ancak soru şeklinde bazı düzenlemelere gidileceğini ifade eden Selçuk, “Liseye giriş sınavında o soruları yapmak isteyenlerin kitap okuması ve okuduğunu anlaması gerekiyor” dedi. 

Bakan, kitap okuma oranında da yükselme olduğunu memnuniyetle gördüklerini, sınav sistemine yansıyacak düzenlemeler nedeniyle gelecek yıl okuma oranının daha da artacağını anlattı.

"Kişiye özel müfredat ve sınav gelecek"

"Kişiye özel müfredat ve sınav gelecek"

Her ilde ölçme ve değerlendirme merkezleri kurulduğunu, Öğretmen eğitiminin uluslar arası standartlara yükseltilmesinin de esas olduğuna değinen bakan sözlerini şöyle sürdürdü: 

“ Her öğrencinin ilgisini, becerisine göre ekranını kişiselleştireceğiz.Kişiye özel müfredat ve sınav gelecek. Türkiye'nin deneyimli hocalarını davet edip bir yıl stüdyo çekimi yaptırdık. Öğrenci, hangi hocayı, hangi dersi internetten, cep telefonundan dinlemek istiyorsa, soru yöneltmek istiyorsa soracak ve cevabı da gelecek. Burada amaç, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaktır. İstanbul'daki öğrenci ile Şırnak'taki öğrenci arasında hiçbir fark olmayacak.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
182
54
40
30
15
11
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Şunun olması gerektiğini anlamanız için çarpım tablosunu bile bilmeyen lise öğrencileri üretmeniz mi gerekiyordu?

demet s.

sanki 3 ayda bir büyük bir değişiklik yapmaya yemin etmişler. sınıfta kalma yok...sınıfta kalma var...ödev yok...ödev var...5 yaşında okula git...7 yaşında o... Devamını Gör

Pickle Rick

Karar verin amk. Oyuncağa çevirdiniz. Deneysel eğitim mi olur. Kobay mı bu çocuklar. Her yıl eğitim sistemi değişiyor.

Emre

Be yazık ki bu her zaman böyleydi. 1995 de liseye başladım. Fen-Matematik öğrencisi olmama rağmen lise eğitim sırasında mantık öğrenmedim.