Meğer Suriyeliymiş! Apple'ın Kurucusu Steve Jobs'ın Biyolojik Babasıyla Trajik Hikâyesine Gözleriniz Dolacak
Meğer Suriyeliymiş! Apple'ın Kurucusu Steve Jobs'ın Biyolojik Babasıyla Trajik Hikâyesine Gözleriniz Dolacak
Apple'ın efsanevi CEO'su ve bugünün teknoloji dünyasının temel taşlarından olan Steve Jobs, aslında Suriyeli göçmen babanın bir oğlu. Annesinin ailesi, onun Müslüman biriyle evlenmesini istemediği için Jobs; evlatlık verilmek zorunda bırakılmış. Steve Jobs’un gerçek babası olan ve öz oğluyla ayaküstü birkaç merhaba dışında neredeyse hiç konuşmayan Abdulfattah John Jandali kim olduğunu merak ediyor musunuz? Gelin, bu hikâyeye yakından bakalım.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Abdulfattah John Jandali, 1931 yılında Suriye’nin Humus kentinde dünyaya geldi. Annesi bir ev hanımı, babası ise birçok köyün sahibi zengin biriydi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Jandali, Columbia Üniversitesini bitirdikten sonra doktora yapacağı Wisconsin Üniversitesine geçti. Doktora yaparken bir kadına âşık oldu ve ilişki yaşamaya başladı.
Jandali, Suriye’ye diplomat olma hayaliyle gitti ancak aradığını bulamadı. Humus’ta bulunan bir petrol rafinerisinde bir süre çalıştıktan sonra Amerika Birleşik Devletleri’ne geri dönüş yaptı.
Steve Jobs’un evlatlık olduğu ve babasının Suriyeli göçmen Abdulfattah John Jandali olduğu ilk kez David Galbraith isimli bir gazetecinin 2005 yılındaki Twitter paylaşımı ile ortaya çıktı.
Abdulfattah John Jandali, yaşanan olaylardan anladığımız kadarıyla son derece rahat biri. Aynı ülkede olmalarına rağmen kızıyla ya da oğluyla görüşmeyen Jandali'ye bu durumu sorduklarında "Nerede yaşadığımı biliyorlar, isteyen gelip görüşebilir." dedi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Steve Jobs, evlatlık olduğunu bilmenin onu özgür hissettirdiğinden bahsediyor. Jobs, Amerikalı bir aile tarafından sıradan biri olarak yetiştirildi. Amerika Birleşik Devletleri’ni saran ırkçılık ile hiçbir zaman karşılaşmadı.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Adamın başına bir sürü Ar*p akraba dadanmasın diye gizli tutmuşlardır bence.