Görüş Bildir
Haberler
Can Yaman'ın İtalyan Lisesi ve Hukuk Fakültesini Dereceyle Bitirdiğini Biliyor muydunuz?

Can Yaman'ın İtalyan Lisesi ve Hukuk Fakültesini Dereceyle Bitirdiğini Biliyor muydunuz?

23.08.2022 - 17:47

Türkiye’nin dizi sektöründe adından söz ettiren, yakın zamanda ülke değiştiren ve gittiği yeri de kasıp kavuran yakışıklı oyuncu Can Yaman gündemden düşmeyen isimlerden biri. Peki, kendisini oyunculuğuyla tanıdığımız Can Yaman’ın asıl mesleğini biliyor musunuz? Gelin, Can Yaman hakkında pek bilinmeyen detaylara hep beraber bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Can Yaman ve bilinmeyen yönleri.

Can Yaman ve bilinmeyen yönleri.

Oyunculuk kariyerine Türkiye'de başlayıp İtalya'da devam eden Can Yaman, 1989 yılında İstanbul'da doğmuş. İtalyan Lisesi'nde eğitim gören Yaman'ın, kariyerine Türkiye yerine İtalya'da devam etmeyi seçmesi belki de bu yüzden olabilir. Zira kendisi liseyi birincilikte bitirmiş. Akrep burcu erkeği olan Can Yaman, burcunun çoğu özelliklerini taşıyormuş. Kendisi dış görünüşüne oldukça düşkün biriymiş. Hatta modanın başkenti olan Milano'da defilelere katılıp mankenleri ön sıradan izleyen yakışıklı oyuncu, erkek modasını yakından takip ediyormuş.

Asıl mesleği avukatlıkmış.

Asıl mesleği avukatlıkmış.

Aktörlüğe adım atmadan önce Can Yaman'ın belli ki farklı kariyer planları varmış. Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni dereceyle bitiren oyuncunun meğer asıl mesleği avukatlıkmış. 2012 yılında üniversiteden mezun olan oyuncu, 6 ay gibi kısa bir süre mesleğini icra ettikten sonra kariyerinde köklü bir değişim yapmaya karar vermiş ve oyunculuk eğitimleri almaya başlamış. Can Yaman, Yeditepe Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra LinkedIn sitesindeki hesabına göre ilk önce Somay Hukuk Bürosu'nda daha sonra da İstanbul Barosu'nda staj yapmış.

Bebek’teki avukatlık bürosunda da boy göstermiş.

Bebek’teki avukatlık bürosunda da boy göstermiş.

Can Yaman'ın İtalya'ya taşınmadan önce İstanbul'un popüler semtlerinden olan Bebek'te bir avukatlık bürosunun olduğunu biliyor muydunuz? Büronun camında objektiflere takılan Can Yaman, bir zamanlar hem oyunculuğu hem avukatlığı bir arada yapıyormuş. Oldukça yoğun ve yorucu bir tempo olduğunu tahmin etmek zor olmasa gerek.

Yakışıklı oyuncu, ilk olarak Gönül İşleri'nde rol almış.

Yakışıklı oyuncu, ilk olarak Gönül İşleri'nde rol almış.

Türk Televizyon ekranlarına 2014 yılında merhaba diyen Can Yaman'ın ilk projesi, Gönül İşleri olmuş. Nevra Serezli, Bennu Yıldırımlar, Sezai Aydın, Timuçin Esen ve Sinem Kobal gibi usta ve ünlü oyuncularla rol ama fırsatı yakalayan Yaman; bu dizi ile bir sezon boyunca ekranlarda kalmayı başarmış. Dizide canlandırdığı Bedir Kocadağ karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Can Yaman, kariyerindeki basamakları bir bir tırmanmaya başlamış.

Başarılı oyuncu, Altın Kelebek Ödülleri’ne aday gösterilmiş.

Başarılı oyuncu, Altın Kelebek Ödülleri’ne aday gösterilmiş.

Yakışıklılığının yanı sıra aktörlükteki başarısıyla da konuşulan Can Yaman, 2018 yılında yayınlanan Erkenci Kuş dizisiyle Altın Kelebek'e aday gösterilmiş. Yalnızca aday gösterilmekle kalmayan başarılı oyuncu, bir de Romantik Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülünün de sahibi olmuş. Dolunay ve İnadına Aşk gibi televizyon dizilerinden de hatırlanan gibi Can Yaman’ı bu ödüllerden sonra tutabilen olmamış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kariyerine İtalyan televizyonlarında devam ediyor.

Kariyerine İtalyan televizyonlarında devam ediyor.

Can Yaman, 2021 yılında başlayan ve günümüzde devam eden Viola Come Il Mare yapımının başrol oyunculuğunu da üstlenmiş. İtalyan kanalı olan Canale5'te dizinin 2 bölümü yayınlanmış.

Michele Morrone ile dostluğu çok konuşuldu.

Michele Morrone ile dostluğu çok konuşuldu.

Söylentilere göre ikili, geçtiğimiz Haziran ayında düzenlenen Milano Erkek Moda Haftası'nda oldukça iyi anlaşmış ve gece boyu sohbet edip birlikte vakit geçirmiş. Defileden sonra düzenlenen after party'de birlikte birçok paylaşım yapan Can Yaman ve Michele Morrone, sosyal medyayı âdeta topa tuttular da denilebilir. İkili, karizmalarını birleştirip magazin sayfalarını ay boyu meşgul tutmaya ant içmiş gibi. Ayrıca Michele Morrone, Instagram üzerinden yaptığı story paylaşımında Can Yaman'dan 'Adamım' şeklinde de bahsetmiş. İtalyan aktör Morrone, meslektaşıyla oldukça iyi anlaşmış.

Yakışıklı oyuncu gündemden bir türlü düşmüyor.

Yakışıklı oyuncu gündemden bir türlü düşmüyor.

Muhabir Mehmet Akif Yaman'ın Instagram paylaşımlarına göre Can Yaman, ülkemize yeni gelen dijital yayın platformu Disney Plus'ın tanıtım gecesinde muhabirlerin protestosuyla karşılaştı. Paylaşımlarda 'Burası İtalya değil.' ve 'Can Yaman ve yürüyen egosu.' gibi cümleler dikkat çekti.

Oyuncunun İspanya’daki vakası da unutulmuyor.

Oyuncunun İspanya’daki vakası da unutulmuyor.

İspanya'da katıldığı bir programda hayranı 'Bu dünyadan olduğunu kanıtlayacak bir şey yapar mısın?' diye sorduğunda 'Arka odaya geçelim, kanıtlayayım.' şeklinde cevap veren Yaman'ı hayranları bile linç yemekten koruyamamıştı. Cinsiyetçi söyleminin ardından oyuncu cevabına ilişkin 'Tamamen anlık gelişen espri.' diye açıklama yapmıştı. Karizmatik oyuncunun gündeme geliş şekli “Reklamın iyisi kötüsü olmaz.” sözünü hatırlatıyor sanki. Kendisiyle avukatlıktan vazgeçip aktörlüğe soyunmasıyla tanışmış olduk. Umuyoruz ki kariyeri, dilediği gibi şekillenir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
8
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın