Görüş Bildir
Haberler
Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

FreiGeist
12.03.2015 - 08:31
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinde yağış bekleniyor. 

Yağışların Doğu Anadolu'nun batısı, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Muş, Sivas ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Kastamonu, Sivas ve Çankırı çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. 

Sabah ve gece saatlerinde Marmara'da yer yer pus ve sis ile birlikte Doğu Anadolu'nun doğusunda hafif buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney, zamanla Karadeniz kıyıları ile batı kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; bugün Doğu Anadolu'nun batısı, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Muş, Sivas ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Balıkesir ve Çanakkale çevreleri ile zamanla bölgenin güney ve batısının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 12

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde güney ilçeleri ile zamanla il geneli yağmur ve sağanak yağışlı 13

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu 10

KIRKLARELİ Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 12

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 11

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 14

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 15

MUĞLA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 12

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunun iç kesimleri ile zamanla kıyılarında güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde il genelinde, öğle saatlerinde kuzey ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 16

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğu ilçeleri ile zamanla il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

HATAY Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 15

MERSİN Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

İÇ ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Kayseri'nin güney ve doğu ilçeleri ile öğle saatlerinde Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinde Çankırı ve Sivas çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 10

ÇANKIRI Çok bulutlu ve yağmurlu, akşam saatlerinde yer yer karla karışık yağmurlu 9

ESKİŞEHİR Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11

KONYA Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 11

BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, Düzce dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, zamanla Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 7

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu 9

KASTAMONU Çok bulutlu ve yağmurlu, sabah ve akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı 7

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı 7

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Tokat çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, doğusunun iç kesimlerinde zamanla karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde bölgenin doğusunun iç kesimlerinde güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

AMASYA Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 10

SAMSUN Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 8

TOKAT Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 10

TRABZON Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 9

DOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Elazığ, Malatya, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere batısında yağmur ve sağanak, zamanla kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batısında güney ve güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZİNCAN Parçalı çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı 11

ERZURUM  Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

KARS Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

MALATYA Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı 8

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu ve bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Adıyaman, akşam saatlerinde Diyarbakır ve Batman çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batısında güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı 13

GAZİANTEP Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 8

ŞANLIURFA Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 14

SİİRT  Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 15

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/saat) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu, zamanla sağanak yağışlı Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/saat) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu, güneyi sağanak yağışlı Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı; Rüzgar: batı ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50km/s) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava: Karla karışık yağmurlu, Rüzgar: kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 0,25 ila 0,5m, Görüş Mesafesi: Orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0