Katar'ın 2022 Dünya Kupası Hazırlıkları İçin Çalıştırdığı Göçmen İşçilere Yönelik Uygulamaları Gündemde!
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Katar'ın 2022 Dünya Kupası Hazırlıkları İçin Çalıştırdığı Göçmen İşçilere Yönelik Uygulamaları Gündemde!
Katar'ın 2010'dan yani Dünya Kupası'na ev sahipliği yapma hakkını kazandığı yıldan beri, yabancı işçilere yönelik uygulamaları eleştiriliyor. Katar, Dünya Kupası finalleri için yedi stadyumun yanı sıra yeni bir havaalanı, metro sistemi, bir dizi yol ve yaklaşık 100 yeni otel inşa etti. Haberin ayrıntıları için buyurun...👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Katar'ın Dünya Kupası'na ev sahipliği yapma hakkını kazandığı 2010 yılından beri, yabancı işçilere yönelik uygulamaları eleştiriliyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Katar hükümeti, sadece stadyumları inşa etmek için 30 bin yabancı işçiyi çalıştırdığını söylüyor. Çoğu işçi Bangladeş, Hindistan, Nepal ve Filipinler'den geliyor.
Ancak Katar hükümeti, toplamın yanıltıcı olduğunu, çünkü kaydedilen ölümlerin hepsinin Dünya Kupası ile ilgili projelerde çalışan insanlara ait olmadığını söyledi.
Hükümet, 2014 ve 2020 yılları arasında Dünya Kupası stadyum şantiyelerinde çalışan işçilerden 37 ölüm olduğunu ve bunların sadece üçünün "işle ilgili" olduğunu iddia ediyor.
Elde edilen bilgilere göre, sadece 2021'de 50 yabancı işçinin öldüğü ve 500'den fazla işçinin ağır yaralandığı, 37.600 kişinin ise hafif ila orta derecede yaralandığı belirtiliyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
2016 yılında Uluslararası Af Örgütü, Katarlı şirketleri işçileri zorla çalıştırmakla suçladı. Birçok işçinin kötü konaklama şartlarında yaşadığını, büyük işe alım ücretleri ödemeye zorlandığını, maaşlarının alıkonulduğunu ve pasaportlarına el konulduğunu iddia etti.
Katar, Uluslararası Çalışma Örgütü ile birlikte hareket edip birçok reform yaptı.
İşverenlerin çalışanlarına zamanında ödeme yapmalarını sağlamak için tasarlanmış bir ücret koruma planı oluşturuldu.
Ancak İnsan Hakları İzleme Örgütü 2021 tarihli bir araştırmasında, yabancı işçilere yönelik hala cezalandırıcı ve yasadışı ücret kesintileri olduğunu, uzun saatler süren yorucu çalışma düzeninin devam ettiğini ve aylarca ödenmemiş ücretlerle karşı karşıya olduklarını söyledi.
FIFA, 32 futbol takımına "şimdi futbola odaklanmalarını" söyleyen bir mektup yazdı. Sporun ideolojik veya politik savaşlara sürüklenmemesi veya ahlaki dersler vermemesi gerektiğini söyledi.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
İslam köleliği kaldırmadığı için sorun değil işin fıtratında var