İnternet Üstünde Hamilelikle İlgili En Çok Merak Edilen Soruları Sizler İçin Cevapladık
Ah bu hormonlar! 😶
UYARI: Doktorunuza danışmayı unutmayın!
Hamilelik sürecinde anne adaylarının aklına birçok soru takılıyor ve bunun için internete başvuruyorlar.
1. Hamile kadınların kahve içmesi veya karides yemesi uygun mudur?
2. Hamileyken neden bu kadar çok gazım oluyor?
3. Hamile kadınlar neden turşu ve buz yemek ister?
4. Hamileyken neden kusarız?
5. Neden hamile kadınların başı ağrır?
Hamilelikte hormon durumundaki değişiklik, bazı kadınları baş ağrısına daha duyarlı hale getirebilir. Bunula birlikte hamile kalmadan önce baş ağrısı çeken bir kadın da hamilelik sırasında baş ağrılarının iyileştiğini görebilir. Baş ağrısının diğer nedeni de hamilelik sürecinde daha fazla su tüketilmesi gerektiği için susuzluk olabilir.
6. Hamileyim ve neden bu kadar yorgun hissediyorum?
İçinizde bir bebek yetişiyor ve sizin de tahmin edebileceğiniz gibi vücudunuzdaki enerjinin çoğu bunun için sarf ediliyor. Bu yüzden de hamileliğin ilerleyen sürecinde uykusuz geceleriniz artıyor. Buna ek olarak, hamilelik hormonu progesteron genellikle daha yorgun hissetmenize neden olur.
7. Hamile kadınlar yüzebilir mi ya da koşabilir mi?
Hamile kalmadan önce yaptığınız şeyi devam ettirdiğiniz sürece egzersiz yapmak oldukça faydalıdır ancak hamilelik öncesinde hiçbir şey yapmazken hamilelik döneminde maraton antrenmanına geçmeye karar vermeyin. Hamilelik sırasında, hamilelik öncesinde sahip olduğunuz aktivite seviyesini koruyun. Ayrıca yüzmenin hamilelik döneminde de sağlıklı bir aktivite olduğunu söyleyebiliriz ancak jakuzi gibi alanlarda yüksek sıcaklık konusunda dikkatli olmanız gerekir.
8. Sarı akıntı normal mi?
Akıntı, hamilelikte çok yaygındır ve mukusumsu vajinal akıntı hormonlardaki değişikliklerden kaynaklanır ancak kötü koku veya yanma gibi anormallikleri fark ederseniz doktorunuza başvurmanız gerekir.
9. Hamileyken koronavirüs aşısı olabilir miyim?
Tüm bunlar hamile bir kadının virüse maruz kalma riskine dayanıyor. Yani yüksek riskli bir kişiyseniz aşıyı yaptırmanın faydası olacaktır ancak aşıyla gelen bilinmeyenin risklerinden ağır basmaktadır.
10. Hamile bir kadın alkol içerse ne olur?
Alkol, anne karnındaki bebek üzerinde doğrudan etkisi olan ve beyin gelişimiyle anatomik değişikliklere neden olabilen bir madde olarak kabul edilir. Bu nedenle, alkol aldığınızda plasentadan doğrudan bebeğe geçebilir. Çok az miktarda tüketseniz bile doğrudan bebeğe ulaşıp ulaşamayacağını ve bunun ne gibi bir etkiye sahip olacağını kontrol edemezsiniz.
Hamileliğinizi daha rahat geçirmeniz için yardımcı olacak bazı ürünler de şurada.
Sizin aklınıza en çok takılan soru hangisi? Yorumlarda buluşalım...
Yorum Yazın
Hamilelere koronavirüs aşısı vurulmamakta. Tehlikeli olması ihtimali nedeniyle yapılmıyor. Yani en azından arkadaşıma bu sebeple vurulmadı.