onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
İngiltere'de 'Artık Gıda' Satan Süpermarket Açıldı: Üstelik Fiyatı Müşteriler Belirliyor

etiket İngiltere'de 'Artık Gıda' Satan Süpermarket Açıldı: Üstelik Fiyatı Müşteriler Belirliyor

İngiltere'de süpermarketlerin reyonlardan indirip çöpe attığı ancak hâlâ son kullanma tarihi geçmemiş gıdalar yeni açılan bir gıda marketinde tekrar satışa sunuluyor. Üstelik ürünlerin fiyatını da müşteri belirliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

'Real Junk Food Project' (Gerçek Çöp Gıda Projesi) süpermarketlerde satılamayan gıdaları Leeds kentindeki bir depoda topladı.

İngiliz Independent gazetesi özellikle ailesinin gıda ihtiyacını karşılayamayanların yeni açılan ve artık gıda satan marketten faydalanacağını yazdı.

Artık gıda marketleri ilk olarak Danimarka'da açılmıştı. Yeni marketler sayesinde ülkede gıda artığı son 5 yılda yaklaşık yüzde 25 azaldı.

"Hayatımızı kurtardı"

"Hayatımızı kurtardı"

Artık gıda marketlerinin ilk örneği Danimarka'da açılmıştı

Artık gıda marketinden alışveriş yapan dar gelirli insanlar bu uygulamanın kendileri için oldukça faydalı olduğunu belirtiyor.

Kronik ağrı teşhisi konulan Kirsty Rhodes'un kocası, işi bırakıp çocuklara bakmak zorunda kaldığını ve ailenin gelirinin yarı yarıya azaldığını ifade ediyor.

Kirsty ise 'Depo bu son bir ayda gerçekten hayatımızı kurtardı' diyor.

Rhodes ailesi marketten makarna, meyve suyu, makarna sosu, tatlı, meyve, sebze ve salata aldıklarını söylüyor.

Kirsty, 'Bir keresinde bebek sütü bile bulabilmiştik. 7 aylık bir bebeğimiz var, çok işimize yaradı' diyor ve süpermarkette kendi reçelini yapmak isteyenlere ders vermeyi planladığını belirtiyor.

"İngiltere'de süpermarketler yılda 300 milyon dolarlık yiyeceği çöpe atıyor"

"İngiltere'de süpermarketler yılda 300 milyon dolarlık yiyeceği çöpe atıyor"
İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Artık gıda marketinin kurucusu Adam Smith bu uygulamayı giderek büyütmeyi ve her şehirde böyle bir süpermarket açmak istediğini söylüyor.

The Real Junk Food Project, süpermarketlerde satılmadığı takdirde atılacak olan ürünleri topluyor ve bazı şehirlerde 'istediğini öde' temalı kafelerde artık yiyeceklerden yaptığı yemekleri satıyor ve paylaşıyor.

Smith ise 'Gönüllülere ihtiyacımız var. Sürücülere, taşımacılara, rafları düzenleyecek insanlara, temizlikçilere... İnsanların yardım edebilmesi için birçok yol var' diyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'da yayımlanan Evening Standard gazetesinin yaptığı bir araştırmaya göre, süpermarketler yılda yaklaşık 300 milyon dolarlık yiyeceği atıyorlar.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
444
98
26
17
5
4
3
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
EASTKING

virgülün önemi; "İngiltere'de Artık Gıda Satan Süpermarket Açıldı" "İngiltere'de, Artık Gıda Satan Süpermarket Açıldı."

Mr Logical

E artık gıdayı tırnak içine almış ya...

ufukdiyo

İzmir Bornova'da "Dost Market" isminde bir proje var. Belediye, durumu kötü olan kişilere kart veriyor. Kişinin durumuna göre belirlenen limitte bu marketler... Devamını Gör

medj4iTR

Umarım her yerde yaygınlaşır bu sistem. Pahalılıktan alamayan, durumu olmayan ihtiyaç sahipleri bir nebze olsun rahatlamış olur böylece. Zaten o gıda alınmas... Devamını Gör