Hamile Olmak Modaydı! Zaman İçerisinde Değişim Göstermiş Olan 15 İlginç Durum
Toplumların zaman içindeki gelişimi bizi hep büyülüyor. Günlük hayatımızda kullandığımız nesnelerin de bir geçmişi var. Bazı icatlar bulunma amaçlarından ziyade çok farklı yönlere evrilmiş. Öyle ki, bu şaşırtıcı derecede farklı kullanım alanlarına girebiliyor. Gelin birlikte hayata dair bazı ilginç gerçeklere göz atalım.
1. Eskiden tuz para yerine geçiyordu.
2. İlk gözlük İtalya'da kullanılmıştı.
3. Dünyanın ilk kamerası bir cezveyi kontrol etmek için icat edildi.
4. Çikolata ilk başta ilaç olarak kullanılıyordu.
5. Baloncuklu naylonlar aslında duvarları kaplamak için üretilmişti.
6. Bilgisayar faresine eskiden böcek deniyordu.
7. Bisküviyi süte batırmanın ideal süresi 4 saniyedir.
8. Erkeklerin dili kadınlarınkinden daha uzundur.
9. Yer fıstığı aslında fıstık değildir.
Fıstık bir yemiş türüdür. Yer fıstığı ise adına fıstık denmesine rağmen şaşırtıcı bir şekilde teknik olarak fıstık değil, baklagildir. Soya fasulyesi, mercimek ve diğer baklagiller gibi yer fıstığı da baklalarda yetişen yenilebilir tohumlardan biridir.
10. Yumurta kabukları kırık kemikleri tedavi etmekte kullanılabilir.
Yumurta kabuklarını kırılgan olarak düşünme eğilimindeyiz ama aslında göründüklerinden çok daha güçlüler. Öyle ki, vücuttaki kırıkları onarmak için bir malzeme olarak bile kullanılabilir. Massachusetts Lowell Üniversitesi'ndeki bilim insanları, ezilmiş yumurta kabuğu parçacıklarını kullanarak yeni kemik oluşmasına yardımcı olmanın bir yolunu keşfettiler.
11. YouTube aslında bir "tanışma uygulaması" olarak tasarlanmıştı.
Her türlü video için ulaşılabilir bir platform olan YouTube, başlangıçta farklı bir amaca yönelikti. Kurucu Steve Chen'e göre, YouTube 2005'te Sevgililer Günü'nde piyasaya sürüldüğünde, ilk fikri, insanların romantik tercihleri ve ne tür bir partner aradıkları hakkında konuşacakları videolar yüklemelerine yardımcı olmaktı.
12. Ev ödevleri eskiden çocuğun sağlığına zararlı sayılıyordu.
Ödev yasaklarının ardından bu yana epey zaman geçmesine karşın bu konuda tartışmalar hala devam ediyor. 1901'de Kaliforniya'da ödev yasağı getirildi ve 15 yaşından küçük tüm öğrencilerin ödev yapması yasaklandı. Bazı doktorlar ve öğretmenler, çok fazla strese neden olduğu için çocuğun sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisi olduğunu savunuyordu. Bununla birlikte 16 yılın ardından 1917'de ev ödevi uygulaması yeniden getirildi.
13. Istakoz eskiden suçlulara yedirilen bir hapishane yemeğiydi.
1880'lerde restoran menülerine konmadan önce ıstakoz o kadar bol ve uygun fiyatlıydı ki genellikle düşük sınıflı yiyecek olarak kabul edildiği için mahkumlara verilirdi. Sonraları pahalı ve sosyetik bir yiyecek haline geldi.
14. 15. yüzyılda hamile olmak çok havalı bir şeydi.
15. yüzyılda hamilelik çok modaydı, öyle ki hamile olmayan kadınlar bile bazen hamile karnını taklit etmek için kıyafetlerinin altına dolgulu pedler giyerlerdi. Ve bu, hamile kıyafetleri bile icat edilmeden önceydi.
15. Silgi kurşun kalemden tam 200 yıl sonra icat edildi.
Kurşun kalemler yaklaşık 400 yıldır bizimle birlikte olmasına rağmen, silgi bundan yaklaşık 200 yıl sonra bulundu. Kauçukla birlikte silginin icadı olan 18. yüzyıla gelene kadar insanlar kalem izlerini silmek veya hataları gidermek için sünger ve hatta ekmek parçası gibi şeyler kullanıyordu.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Vay be bilgisayara ilk geldiğinde keşfetmiştik youtube arkadaşımla çok saçma çöp adamlardan animasyon yapıp koyduk yayınlanmasını başarı olarak görüp durduk ... Devamını Gör
Şu erkeklerin dili daha uzundur haberi şaşırtıcı değil ki.erkeklerin bütün organları kadınlarınkinden daha büyük zaten.
göğüsler hariç
hiç silgim olmadı, çünkü hiç hata yapmadım :) haha