Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

adem kara
29.01.2014 - 09:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Van çevreleri dışında tüm yurtta görülecek yağışların, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Manisa, ile zamanla Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli, Antalya ve Muğla'da yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 

Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, Doğu Anadolu, Kırklareli ve Edirne çevreleri ile gece saatlerinden sonra Marmara'nın Güneydoğusu'nun yüksekleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Kayseri, Sivas çevreleri ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Marmara ile Karadeniz kıyılarında 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, gece saatlerine kadar Marmara'nın kuzeyi ile Batı Karadeniz kıyılarında doğu ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, batı bölgelerde yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Manisa, ile zamanla Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli, Antalya ve Muğla'da yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

  • SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT: Yurdun batı kesimlerinde güney yönlerden esecek rüzgar, soba ve baca gazı zehirlenmelerine sebep olabileceğinden ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sabah ilk saatlerde bölgenin batısında kuvvetli(21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney ve batı, Akşam saatlerinden sonra kuzeybatısında kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

BALIKESİR Çok bulutlu, sabah ilk saatlerde batı kesimleri kuvvetli olmak üzere akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 14

ÇANAKKALE Çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 12

İSTANBUL Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

KOCAELİ Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 17

  • EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah ilk saatlerde Kıyı kesimleri ile Manisa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), sabah ve öğle saatlerinde Muğla'da yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde güney yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 10

AYDIN Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sabah ilk saatlerde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 16

İZMİR Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sabah ilk saatlerde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 16

UŞAK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 10

  • AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Isparta, Burdur zamanla Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Antalya'da yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyılarında güney ve batı yönlerden kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 17

ANTALYA Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 18

HATAY Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 14

OSMANİYE Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 15

  • İÇ ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde batısı, zamanla bölge genelinin aralıklı yağmurlu, gece saatlerinden sonra kuzeydoğusunun yer yer karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 9

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 10

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 9

SİVAS Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu, yer yer karlakarışık yağmur ve kar yağışlı9BATI 

  • KARADENİZ

Çok bulutlu, batısı ile akşam saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve batı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 11

KARABÜK Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 12

KASTAMONU Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı9ZONGULDAKÇok bulutlu, aralıklı yağmurlu 17

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra bölge genelinin yağmurlu, Doğu Karadenizin iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; güney ve batı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

ÇORUM Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu 12

ORDU Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu 19

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu 20

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu 19

  • DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BİTLİS Çok bulutlu ve aralıklı karlakarışık yağmur ve kar yağışlı 1

ELAZIĞ Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu 7

ERZURUM Çok bulutlu ve aralıklı karlakarışık yağmur ve kar yağışlı 3

VAN Çok bulutlu 4

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, kuzey ve doğusu ise zamanla bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ADIYAMAN Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu gececek. Yağışların akşam saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.13

DİYARBAKIR Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 10

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu zamanla aralıklı yağmurlu 11

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu zamanla aralıklı yağmurlu 15

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz kuvvetli fırtına, gece saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in doğusunda tam fırtına, öğle saatlerinde Marmara'da fırtına, Ege ve Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 6 ila 8, zamanla kuzeyinde 7 ila 9, gece saatlerinden itibaren doğusunda 8 ila 10 kuvvetinde, Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5, gece saatlerinden sonra batısında kuzeybatıdan 5 ila 7 kuvvetinde Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısı 1,5 ila 2,5m akşam 3,0 ila 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: güney ve güneybatıdan 4 ila 6, öğle saatlerinden itibaren 6 ila 8, gece kuzeybatıdan 3 ila5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m öğle saatlerinde 2,5 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7, öğle saatlerinden itibaren 3 ila 5, Güney Ege'de batı ve güneybatıdan 5 ila 7, akşam saatlerinden sonra 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve kuvvetli sağanak yağışlı, Rüzgar: güney ve güneybatıdan 3 ila 5, batısı akşam saatlerine kadar 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,5m, batısı akşama kadar 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu,, Rüzgar: batı ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: iyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0