onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Fitre Bedeli Nasıl Belirleniyor? 2022 Ramazan Fitre Bedeli Ne Kadar, Kaç TL?

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Fitre Bedeli Nasıl Belirleniyor? 2022 Ramazan Fitre Bedeli Ne Kadar, Kaç TL?

Ramazan Ayı’nın bitmesine az bir süre kalan vatandaşlar fitre bedeli ile ilgili araştırmalar yapıyor. 2022 fitre bedeli, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Ramazan Ayı’nda oruçlarını tutan ve ibadetlerini eksiksiz yerine getirmek isteyen vatandaşlar, Diyanet fitre bedelini araştırıyor. Peki, 2022 fitre bedeli kaç TL? Fitre nasıl belirleniyor? Fitre kimlere veriliyor? İşte Ramazan fitresi ile ilgili tüm merak edilenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Müslümanlar, Ramazan Ayı’dan ihtiyaç sahiplerine verilen fıtır sadakasının bedelini yakından araştırıyor. Borcu ve fazla ihtiyacı olan her Müslüman’a vacip olan fitre bedeli, İslam dininin temel kaynaklarında zikredilen deliller ve günümüz şartlarında bir kişinin günlük gıda ihtiyacının ortalaması esas alınarak belirleniyor.

2022 Fitre Bedeli Ne Kadar, Kaç TL?

2022 Fitre Bedeli Ne Kadar, Kaç TL?

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığınca karar sonrasında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Din İşleri Yüksek Kurulumuzca 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2023 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarı, İslam dininin temel kaynaklarında zikredilen deliller ve günümüz şartlarında bir kişinin günlük gıda ihtiyacının ortalaması esas alınarak 40 (kırk) TL olarak belirlenmiştir.

Fitre Kimlere Verilir, Kimlere Verilmez?

Fitre Kimlere Verilir, Kimlere Verilmez?

Fıtır sadakası, kişinin bakmakla yükümlü olmadığı yoksul Müslümanlara verilir. Fıtır sadakası ve oruç fidyesini vermek durumunda olan kimsenin bunlardan doğrudan ya da dolaylı olarak yararlanmaması esastır. Zekât için de aynı kural geçerlidir. 

Bu sebeple bir kimse zekâtını, fıtır sadakasını ve fidyesini kendi usûl ve fürûuna veremez. (Usûl, bir kimsenin anası, babası, dede ve nineleri; fürûu ise; çocukları, torunları ve onların çocuklarıdır.) 

Ayrıca eşler de birbirlerine zekât, fitre ve fidye veremez.

Ana, baba, büyük ana ve büyük babalara,

Oğul, oğlun çocukları, kız, kızın çocukları ve bunlardan doğan çocuklara,

Eşine,

Zengine yani aslî ihtiyaçları dışında nisap miktarı mala sahip olan kişiye, fitre verilmez.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Ankara Üniversitesi Tarih Bölümü’nde okuduktan sonra her zaman daha fazla ilgi duyduğum habercilik sektöründe çalıştım. Gazete ve internet sitelerinin çeşitli departmanlarında görev aldıktan sonra 2021 yılında beri Onedio’nun bünyesinde bulunmaktayım. Doğru ve yorumsuz şekilde Türkiye ve dünyadan haberleri sizlere ulaştırmak için buradayım.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın