Görüş Bildir
Haberler
Farklı Ülkelerin Bir An Önce Tüm Ülkelerde Kabul Edilmesi Gereken Hayvanlarla İlgili 16 Kuralı

Farklı Ülkelerin Bir An Önce Tüm Ülkelerde Kabul Edilmesi Gereken Hayvanlarla İlgili 16 Kuralı

Penny
10.11.2019 - 09:15

En çok hangi ülkenin kuralının, ülkemizde de uygulanmasını isterdiniz?

Kaynak: https://brightside.me/wonder-animals/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tayland'da filler için bakım evleri var.

2016 yılında, Phuket'te filler için bir bakım evi olan Phuket Fil Barınağı açıldı. Bu alandaki filler meyvelerle beslenir, onlarla ilgilenilir, doğa içinde serbestçe dolaşabilir ve havuzlara eğlenebilirler.

2. Hindistan'da inekleri öldürenler 14 yıl hapis cezasına çarptırılabilirler.

Hindular için inekler kutsal olduğundan, onlara kötü davranılmasını bir suç olarak görülür. Örneğin, inek kesmenin cezası, Hindistan’ın Gujarat eyaletinde ömür boyu hapis cezası, diğer bölgelerde ise 14 yıl hapis cezasıdır.

3. Hollanda'da pugların yetiştirilmesi yasaklandı.

Bu yasa, burun uzunluğu tüm kafatasının uzunluğunun 1/3'ü olan köpeklerin çoğu zaman nefes darlığı ve diğer solunum problemlerinden muzdarip olması nedeniyle kabul edildi.

Pugların yanı sıra, İngiliz Bulldog, Fransız Bulldog, Cavalier King Charles Spaniel, Boston Terrier, Shih Tzu ve Pekinez gibi diğer brakiosefalik ırkların da yetiştirilmeleri yasaklandı.

4. İsviçre'de, tavşan kafeslerinin boyutlarıyla ilgili denetimler yapılıyor.

srv.onedio.com

İsviçre'nin, tavşanları evcil hayvan olarak besleyenler için bazı kuralları var. Örneğin, hayvanların günlük diyetinin kuru ot ve saman içermesi gerekiyor. Ayrıca kafeslerinin boyutlarıyla ilgili de katı kurallar var. Bir tavşan tam olarak oturabilmeli ve tam olarak uzanabilmelidir. Saklanacak gölgeli bir alan olmalıdır. Hamile tavşanların kafesleri de, yuvalarını yerleştirebilecekleri bölmelerle donatılmalıdır.

5. Yeni Zelanda'da bir kedinin üzerinde 3 çan bulunan tasması olmadan dışarı bırakılması yasak.

Yeni Zelanda'da bulunan, Longburn adında küçük bir yerleşim yerinde, kedilerin evlerinden ancak 3 zilli tasma takılması halinde çıkabileceklerini söyleyen bir yasa var. Muhtemelen bu kural yollardaki kazaları önlemek ve kuşları zil sesiyle bu muhtemel avcılara karşı uyarmak için var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Roma, fanus biçimindeki akvaryumları yasakladı.

İtalya'nın başkenti, akvaryum balıklarını küre şeklindeki akvaryumlarda tutmayı yasaklayan bir kural getirmiştir. Hayvan hakları savunucularına göre bu akvaryumlarda, balıklar gerekli miktarda oksijen alamamaktadır. Bu durum körlüğe kadar varabilen birçok kötü sonuca neden olabilmektedir.

7. Fransa'da sıcak havada arabada bir köpek bırakmak yasaktır.

Sıcak havalarda otomobiller hızla ısınır ve içinde kalan hayvanlar aşırı ısınma ve havasız kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. Bu yüzden Fransa bunu hayvan istismarı olarak görüyor. Evcil hayvanlarını araçlarının içinde kilitleyen araç sahipleri 750 €'luk para cezasına çarptırılıyor.

Dahası, yoldan geçen kişi hayvanı kurtarmak için aracın camını kırmaya karar verirse, verdikleri zararlardan sorumlu olmayacaktır.

8. Norveç'te kedilerin kısırlaştırılması yasaktır.

Bu biraz tartışmalı bir madde. Bu konuda dünya ikiye ayrılmış durumda. Büyük çoğunluk kısırlaştırmanın doğru olduğunu söylese de Norveç'te kedilerin kısırlaştırılması insanlık dışı kabul ediliyor. Erkek bir kediyi kısırlaştırabilirsiniz, ancak dişi bir kediyi kısırlaştıramazsınız.

9. Bolivya'daki sirklerde güvercin kullanmak yasaktır.

Bolivya, gösterilerinde vahşi ve evcil hayvanları kullanan sirkeleri yasakladı. Eğitimli köpekler ve güvercinler de dahil. Bu kuralı ihlal edenlere para cezası verilir ve hayvanlara el konur.

10. Çek Cumhuriyeti'ndeki şehir polisi, kendi sosyal medya hesaplarında sokakta buldukları hayvanlar hakkında bilgi veriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İsveç'te tüm hayvanlar uygun tıbbi bakımı görmelidir.

srv.onedio.com

1988'de kabul edilen yasaya göre, tüm hayvanlar her türlü hastalık ve rahatsızlığı önlemek için tıbbi muayeneye tabi tutulmalı ve gerekli aşıları yapılmalıdır.

12. İngiltere, kesik kulaklı kedilerin yetiştirilmesini yasaklamaya hazırlanıyor.

Aslında bu kedilerin kulakları kesik değil, bu cinsteki kedilerin kulaklarının olağandışı şekli, artrit gibi birçok hastalığa, omurga, eklem sorunlara yol açan bir gen mutasyonunun bir sonucudur. 1961 yılında İskoç bir çiftçi tarafından keşfedilmişler. Bu sevimli görüntüleri sebebiyle, tıpkı puglar gibi onlar da insanların dikkatini çekmiş ve onlar da istismar edilerek bir kazanç kapısına dönüştürülmüşler.

13. Polonya'da, bir köpeğe 12 saatten fazla bir süre aralıksız tasma takmak yasak.

Polonya'da hayvan haklarını koruyan yasaya göre, bir köpeği üst üste 12 saatten uzun süre tasmalı tutmak yasaktır, çünkü bu hayvanın sağlığına zarar verebilir. Ayrıca, evcil hayvanı tasma altında tutmak, evcil hayvanın doğal aktivite ihtiyacını da engeller.

14. Rusya'da gezici sirkler yakında tamamen kaldırılacak.

Bu hemen hemen tüm ülkelerde, yürürlüğe girmese de konuşulan bir konu. Gezici sirklerde, hem hayvanların hem de vahşi hayvanlar tam anlamıyla güvenli bir şekilde taşınamadığından insanların hayatını riske atıyor. Buna gösteri sırasında meydana gelen kazalar da dahil. 

Bu sirkleri Rusya'da yasaklama kararı, dişi bir aslanın Kuban sirkinde küçük bir kıza saldırdığı vahim bir olayın ardından verildi.

15. Rusya, evcil hayvan dükkanlarında kedi ve köpek satışını yasaklamaya hazırlanıyor.

srv.onedio.com

Yine bu da birçok ülkenin gündeminde olan bir konu. Rusya Çevre Bakanlığı, evcil hayvan dükkanlarının belirlenmiş standartları karşılamadığını ve hayvanların haklarını ihlal ettiğini düşünüyor çünkü plastik kutular onlar için çok dar ve rahatsız edici. Üretim koşullarından bahsetmiyoruz bile. 

Dahası, evcil hayvan dükkanlarından hayvan satın alan insanlar, kararlarını makul bir şekilde vermek yerine, çoğu zaman moda ya da geçici bir arzuyla verirler. Daha sonra hayvanlarla ne yapacaklarını bilemezler. Daha sonrasını ise hepimiz biliyoruz...

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Moskova yetkili makamları hayvanları model olarak kullanan fotoğrafçılar için bir yaptırım uygulamaya hazırlanıyor.

Haziran 2019’da, Moskova makamları hayvanları, sokaklarda fotoğraf çekmek için kullanmayı yasaklayacaklarını açıkladı. 

Girişim, çekimlerde kullanılan vahşi hayvanların sıcaklık değişikliklerine ve 'çalışma koşullarına' tahammül edememesi ve sonuç olarak hastalanıp bir mevsimden daha uzun yaşayamaması nedeniyle ortaya çıktı. Ayrıca, hayvan hakları savunucuları Avrupa'da vahşi hayvanlarla fotoğraf çekmenin zaten yasak olduğu gerçeğine dikkat çekiyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
199
67
12
6
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

buda benden olsun: antik misirda bir kedinin olumune kazayla neden olmanin bile cezasi idamdi. romalinin biri kazayla iskenderiyede kediyi eziyor. misirlilar... Devamını Gör