Görüş Bildir
Haberler
Engelli Hayvanlar İçin Protez Yürüteç Yapan Mehmet Öğretmen ile Tanışın!

etiket Engelli Hayvanlar İçin Protez Yürüteç Yapan Mehmet Öğretmen ile Tanışın!

Yüksel Venedik
06.11.2019 - 00:12 Son Güncelleme: 09.11.2019 - 21:17

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde bir ilkokulda öğretmenlik yapan Mehmet Tanrıverdi, öğrencileriyle birlikte başlattığı 'Engelli Hayvanlar İçin Protez Projesi' ile, şimdiye kadar iki sakat hayvan için protez yürüteç üretti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İki köpek için yürüteç yaptı

İki köpek için yürüteç yaptı

AA'nın haberine göre, İzmir Güzelbahçe Ali Bayırlar İlkokulu'nda görev yapan Mehmet Tanrıverdi, öğrencileriyle birlikte sakat hayvanlar için bir sosyal sorumluluk projesi başlattı.

Tanrıverdi, Engelli Hayvanlar İçin Protez Projesi adlı proje kapsamında, öğrenciler, okul müdürü ve arkadaşlarının yardımıyla şimdiye kadar iki köpek için protez yürüteç yaptı.

'Maliyetli bir iş değil'

'Maliyetli bir iş değil'

Yaklaşık 6 yıl önce, bir aracın çarptığı köpeği veterinere götürdüğünü ve bu olayın kendisini çok etkilediğini söyleyen Tanrıverdi, şöyle konuştu:

''Sakat kalan hayvanlar için yürüteç yapmaya karar verdik ve öğrencilerimizle bir proje hazırladık. İlçe Milli Eğitim Müdürü Öznur Çetin de bize destek oldu. Aynı zamanda çocuklara örnek olmayı amaçladım. Maliyetli bir iş değil. Yurt dışında buna benzer yürüteçlerin bin 200 avro olduğunu söylediler. Yürüteci 50-60 liraya mal ettik. Tabii ki basit bir iş değil. Bir arkadaşımız çizimleri yaptı, başka biri de bunun için fabrikasını açtı. Her hafta sakat bir hayvana protez ayak yapmak istiyoruz.''

'Emeği geçenlere teşekkür ederiz'

'Emeği geçenlere teşekkür ederiz'

Tanrıverdi ve arkadaşları tarafından yapılan protez yürüteç ile tekrar yürüyebilen Fıstık adlı köpeğin sahibi Ümit İlidi, yürümekte zorlanan Fıstık'ı bir hayvan barınağından aldığını belirterek şunları söyledi:

''Köpeğim, bir bacağı eksik olduğu için çabuk yoruluyordu. Şimdi protez yürüteçle uzun süre yürüyebilecek. Bunun için çok mutluyum. İnsanın vicdanını rahatlatan bir çalışma oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.''

İlçe Milli Eğitim Müdürü: 'Mehmet hocanın çalışmasını duyunca hemen bunu geliştirmemiz gerektiğini söyledim'

İlçe Milli Eğitim Müdürü: 'Mehmet hocanın çalışmasını duyunca hemen bunu geliştirmemiz gerektiğini söyledim'

İlçe Milli Eğitim Müdürü Öznur Çetin de hayvanların çok değerli ve özel varlıklar olduğuna işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

'Mehmet hocanın çalışmasını duyunca hemen bunu geliştirmemiz gerektiğini söyledim. Birlikte fabrikaya gittik ve orada yürüteçleri hazırladık. Kendimi bu anlamda çok şanslı hissediyorum.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
222
125
12
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bloodybmary

Helal olsun ya 👏👏👏👏👏👏👏

afetiazam

Bir tarafta işkence haberleri, bir tarafta bu güzel haberler.. Keşke herkes bizim gibi merhametli olsa..

bluesxmuse

arka ayakları felçli kediciğe protez yapacağız diye hayatını daha da zorlaştıracak tasarımda oyuncak kamyondan 'protez' yapan öğrenciler bakıp feyz alabilir.