'Esnek Çalışma Tasarısı' Meclis'te
Meclis, bu hafta hem denetim hem de yasama faaliyetleri için mesai yapacak. Sendikaların kölelik sistemi olarak değerlendirdiği 'Esnek Çalışma Tasarısı' Meclis'te...
Meclis, nisan ayı boyunca, haftalık çalışma günleri olan salı, çarşamba ve perşembe günlerinin yanı sıra pazartesi ve cuma günleri de çalışacak. Genel Kurul, günlük programını tamamlamaması halinde saat 24.00'ten sonra da çalışmalarını sürdürecek.
Bozdağ ve Ramazanoğlu hakkındaki gensoru görüşülecek
HDP'nin; 'yargı erkini baskı altına aldığı ve yönlendirdiği, kuvvetler ayrılığı ilkesine ve Anayasa’ya aykırı yaklaşımlarda bulunduğu' iddiasıyla Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve 'çocuklara yönelik cinsel istismarı ve kadınlara yönelik şiddeti önlemede ihmali bulunduğu' iddiasıyla da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında verdiği iki ayrı gensoru önergesi, yarın TBMM Genel Kurulunda görüşülecek.
Genel Kurul, yarın saat 14.00'te toplanarak, gensoruların gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeleri yapacak.
'Esnek çalışma' ele alınacak
Gensoruların ardından, görüşmeleri yarım kalan 'Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu' kurulmasına ilişkin yasa tasarısına devam edilecek.
Genel Kurul, bu tasarıyı yasalaştırdıktan sonra, kamuoyunda 'esnek çalışma' olarak bilinen İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu'nda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nı ele alacak. 'Temel Kanun' olarak görüşülecek olan Tasarı, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurulması ve uzaktan çalışma gibi esnek çalışma modelini öngörüyor.
Tasarıya göre; özel istihdam bürolarının, geçici iş ilişkisi kurma yetkisi alabilmesi için başvuru tarihinden önceki 2 yıl süresince kesintisiz faaliyet göstermesi gerekecek. Özel istihdam büroları, kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonları için aracılık faaliyeti yapamayacak. Özel istihdam bürosu, 12 ay boyunca hiçbir işe yerleştirmeye aracılık yapılmazsa, büro izni iptal edilecek. Kurumdan izin almadan iş ve işçi bulmaya aracılık yapanlara, iş arayanlardan ücret alan veya menfaat sağlayanlara 20 bin lira idari para cezası uygulanacak.
Tasarıyla; doğum izninde, askerlik hizmetinde, mevsimlik tarım işlerinde, ev hizmetlerinde, iş güvenliği bakımından acil işlerde, iş hacminin öngörülemeyen ölçüde artması gibi hallerde geçici iş ilişkisi kurulabilecek. Kamu kurum ve kuruluşlarında, madenlerde geçici işçi çalıştırılamayacak.
Genel Kurul, 8 Nisan Cuma günü de çalışacak.
Komisyonlar
Meclisteki ihtisas ve araştırma komisyonları da gündemlerindeki konuları ele alacak.
Adalet Komisyonu, Bilirkişilik Kanunu Tasarısı'nı, 5 Nisan Salı günü görüşecek.
İçişleri Komisyonu, Kolluk Gözetim Komisyonu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nı, 6 Nisan Çarşamba günü ele alacak.
KİT Komisyonu, denetimlerini sürdürecek. Komisyon; 6 Nisan Çarşamba günü yapacağı toplantıda Devlet Malzeme Ofisi ile Milli Piyango İdaresi, 7 Nisan Perşembe günü yapacağı toplantıda ise Toprak Mahsulleri Ofisi ile Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü (AOÇ) 2013 - 2014 yılı hesaplarını inceleyecek.
Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu, 'aile bütünlüğünün korunmasına matuf olumlu uygulamaları ve aile bütünlüğünü olumsuz etkileyecek risk faktörleri' hakkında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i, 7 Nisan Perşembe günü dinleyecek.
Siyasi parti grup toplantıları, 5 Nisan Salı günü yapılacak.
AA
Yorum Yazın
ya zaten bunların orada bunu görüşmesi bile başlı başına bir maliyet ve sonuç çıkacak mı ? hayır !!!
YÜCE ALLAH'IM SEN SAYGIDEĞER VEKİLLERİMİZ BUR SÜREÇTE YORMA,ONLARIN RAHATINI KAÇIRMA
İş ve işçi bulma kurumu neden yapmıyo bu iş? neyin peşindesiniz yine? ulan insanlar zar zor bi işe girip ekmek kazanma çabasında.. onun da yarısını vereyim k... Devamını Gör