Perinçek’e Tahliye Veli Küçük’e Ret!
Ergenekon'da Tahliye Kararları
Mahkemeler 19 Ergenekon sanığının tahliyesine karar verdi. Tahliyesine karar verilen son isimlerden biri Doğu Perinçek. Veli Küçük dahil 7 sanığın tahliye talebi ise reddedildi.
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlâli' kararı üzerine 7 Mart Cuma akşamı Silivri Cezaevi'nden çıkarken, Ergenekon davasının diğer sanıkları için de tahliyeler gündemdeydi.
Özel Yetkili Mahkemeleri kaldıran ve tutukluluk süresini 7,5 yıldan 5 yıla indiren yasanın cuma günü yürürlüğe girmesiyle, 5 yılı aşkın süredir cezaevide bulunan tutukluların tahliyesine kesin gözüyle bakılıyordu. Zira cuma günü birkçok davada benzer tahliye kararları çıkmıştı.
Ancak, 13. Ağır Ceza Mahkemesi bugün sürpriz bir karar verdi. Veli Küçük, Doğu Perinçek, Tuncay Özkan, Sedat Peker, Mustafa Levent Göktaş'ın da aralarında olduğu Ergenekon davası sanığı 33 kişinin tahliye taleplerini reddetti.
Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Özel Yetkili Mahkemeleri kaldıran yasanın anayasaya aykırı olduğunu, bu konudaki kararın HSYK tarafından verilmesi gerektiğini söyledi. Özese, bu konuda Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını açıkladı.
Diğer mahkemelerden tahliye kararları
Bu karardan kısa bir süre sonra, 13. Ağır Ceza'nın 'tahliye talebi reddedildi' diye açıkladığı isimlerden Tuncay Özkan, Levent Göktaş ve Sedat Peker için tahliye kararı açıklandı. Bu kararı 21. Ağır Ceza Mahkemesi verdi. Mahkeme Tuncay Özkan ve Levent Göktaş'a yurtdışı yasağı koyarken, Sedat Peker'e aldığı ceza miktarını dikkate alarak yasak koymadı.
Ardından tahliye taleplerini inceleyen çeşitli mahkemelerden peş peşe tahliye kararları çıktı.
Eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur, Emekli Org. Hasan Iğsız, Alaaddin Sevim, Danıştay saldırısı sanığı Alpaslan Aslan, Albay Dursun Çiçek, Eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, Kemal Kerinçsiz, Yalçın Küçük, Teğmen Mehmet Ali Çelebi. gazeteci Merdan Yanardağ, Mehmet Demirtaş, Hikmet Çiçek ve Hasan Atilla Uğur için tahliye kararı verildi.
Aralarında Veli Küçük'ün de bulunduğu 7 sanığın tahliye talepleri ise reddedildi.
Aslan ve Çiçek cezaevinden çıkamayacak
Dursun Çiçek, Balyoz davasından hüküm giydiği için, Alpaslan Aslan da 3 davadan kesinleşmiş toplam 4 yıl 2 ay cezası olduğu için cezaevinden çıkamayacak. Aslan'ın avukatı, bu cezanın yattığı süreden düşülmesini isteyeceğini açıkladı.
İlk Tuncay Özkan tahliye oldu
Silivri Cezaevinden ilk çıkan isim 1994 gün sonra tahliye olan Ergenekon sanığı Tuncay Özkan oldu. Özkan çıkışta yaptığı açıklamada, '6 yıl sonra zulmün bittiği, özgürlüğe kavuşytuğumuz bir gün olmasını çok isterdim. 6 yıl boyunca çektiğimiz sıkıntıların, gündem olmasını isterdim. Biz kin, husumet, öç alma duygusu içinde asla değiliz' dedi.
Tuncay Özkan 1996'dan 2007'ye kadar 5 kez suikast girişimine uğradığını, 2007'de de öldürülmediği için hapse atıldığını söyledi. 'Bugün çıkarken dahi, aldıkları tavır ibretliktir, şeytanla yatağa girdiler, çarpılarak çıktılar' diye konuştu.
Bozdağ: HSYK'yı göreve çağırıyorum
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ergenekon mahkemesinin kararına ilişkin açıklamada, 'İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, kaldırılmış bir mahkemedir. Ortada olmayan bir mahkeme var. Burada görevli hakim ve savcıların görevleri sona ermiştir. Bunlar sadece ellerinde bulunan dosyaları devredebilirler. Bu işlemleri yapabilirler. Karar verme yetkileri yoktur. HSYK'yı göreve çağırıyorum' dedi.
Mahkemenin ısrarı
13- Ağır Ceza Mahkemesi, davaya bakan mahkeme. Tahliye talepleri için yetkinin kendisinde olduğunu söylüyor. Sanık avukatları ise, 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin artık yok hükmünde olduğunu, tahliye taleplerinin nöbetçi mahkemelerce karara bağlanması gerektiğini savunuyor.
Sanık avukatlarından Celal Ülgen, ilginç bir iddiada bulundu. Ülgen, hafta sonu 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin infaz koruma memurları aracılığıyla Ergenekon sanıkları tek tek tahliye dilekçesi topladığını iddia etti. Ve bu dilekçeler ışığında tahliye taleplerini reddettiği söyledi. Ülgen 'Biz avukatlar olarak mahkemeye böyle bir başvuruda bulunmadık. Bu mahkeme kanunla kaldırıldı. Mahkeme kanuna direniyor. Beni HSYK kurdu o kaldırsın nasıl der? Artık tarihe gömüldüler. Bunlar sadece direnmedir. Bu bir darbedir. Darbeyi yargılayanlar darbe yapmaya çalışıyor. Bazı nöbetçil mahkemeler de tahlliye taleplerine direnebilir.' dedi. Ülgen, tahliyelerle ilgili bir sorun yaşanmayacağını savundu. 'Sorun çıkması için legal bir kurum olmalıdır karşı tarafta. Legal bir kurum yok. Onun için verilen kararın kıymet-i harbiyesi yok' diye konuştu.
Al Jazeera'nin görüşünü aldığı bir savcı ise, özel yetkili mahkemelere ellerindeki dosyaları teslim etmeleri için 15 gün süre tanındığını, bu süre içinde yetkinin de kendilerinde olduğunu söyledi.
13. Ağır Ceza'nın 'hayır' dediği isimler
Mustafa Levent Göktaş, Mehmet Fikri Karadağ, Özkan Kurt, Ulaş Özel, İsmail Sağır, Mehmet Demirtaş, Hasan Ataman Yıldırım, Levent Ersöz, Muzaffer Tekin, Sedat Peker, Boğaç Kaan Murathan, Semih Tufan Gülaltay, Veli Küçük, Fikret Emek, Kemal Kerinçsiz, Serdar Öztürk, Yalçın Küçük, Aykut Metin Şükre, Ergün Poyraz, İbrahim Şahin, Kemal Aydın, Doğu Perinçek, Mehmet Bedri Gültekin, Turhan Özlü, Erkan Önsel, Hikmet Çiçek, Mehmet Deniz Yıldırım, Hasan Atilla Uğur, Tuncay Özkan, Durmuş Ali Özoğlu, Memet Zekeriya Öztürk, İsmail Yıldız, Oktay Yıldırım.
Hukukçuların görüşü:
Mete Göktürk - Eski Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Savcısı:
'Özel yetkili mahkemeler kalkınca bu davalar ağır ceza mahkemelerine devredildi. İki mahkemenin aynı suçlara farklı kararlar verebildiğini görüyoruz. Tam bir hukuk karmaşası hakim. Bu kararlara itiraz etmek hâlâ mümkün. Tahliye kararı verilenler çıkacaktır, asıl mağdur olanlar tahliye kararı verilmeyenler.'
Yusuf Utku Tekayak - Ergenekon davasından 10 yıl hapis cezası alan Sedat Peker’in avukatı:
'Özel yetkili mahkemeler kalkınca, 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yetkisi kalmadı. Artık incelemeleri yapacak olan diğer mahkemeler. 13. Ağır Ceza hâlâ görevli olduğunu söyleyip tahliyeleri reddediyor; ama bunun çözümü başka bir mahkemeyle alakalı değil. Kararı Yargıtay verir. 13. Ağır Ceza’nın tahliyesini reddettiği kişiler de itiraz hakkını kullanmalı. Tutukluluk süresinin 5 yıla inmesiyle zaten 13. Ağır Ceza kendiliğinden tahliye kararı vermeliydi. Burada bir hukuksuzluk var. Anayasa’yı ihlâl ediyor.'
Süreç Başbuğ'un tahliyesi ile başlamıştı
Mahkemelere, yeni yasanın yanı sıra, İlker Başbuğ'un tahliye gerekçesine atıfta bulunarak yapılan başvurular da vardı.
Anayasa Mahkemesi, davada 5 Ağustos'ta açıklanan kararın gerekçesinin hâlâ yazılmadığına, bu nedenle temyiz yolunun kullanılamadığına dikkat çekmişti. Sanık avukatları dilekçelerinde, 'Kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlâl edildiği' yönündeki yüksek mahkeme kararının tüm sanıkları ilgilendirdiğini, Başbuğ için verilen tahliye gerekçelerinin kendileri için de geçerli olduğunu belirtti.
Cuma gününden itibaren İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne bu iki gerekçeyle tahliye talebinde bulunanların sayısı 30'u geçti.
Bu isimler arasında Yalçın Küçük, Sedat Peker ve Teğmen Mehmet Ali Çelebi de var. 5 yılı aşkın süredir cezaevinde olan ve müebbet hapis cezası alan gazeteci Tuncay Özkan, yine müebbet alan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Muzaffer Tekin, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Hikmet Çiçek, Mehmet Demirtaş ve Oktay Yıldırım da daha önce tahliye talebinde bulunmuştu.
Tutukluluk süresini 5 yıla indiren yasanın yürürlüğe girmesinin ardından, ilk tahliye olan isim, Hrant Dink cinayeti davası sanığı Erhan Tuncel'di. 8 Mart Cumartesi günü de, Zirve Yayınevi cinayetleriyle ilgili davanın beş sanığı tahliye edilmişti.
- aljazeera.com.tr
Ergenekon'da 16 Tahliye!
Danıştay saldırısı sanığı avukat Alparsan Aslan'a ve Albay Dursun Çiçek, İbrahim Şahin'e de tahliye kararı çıktı. Ancak Dursun Çiçek'in Balyoz davası nedeniyle tutukluluğu sürecek. Veli Küçük'ün tahliye talebi reddedildi.
Son olarak Yalçın Küçük de tahliye edildi. Doğu Perinçek, Oktay Yıldırım, Muzaffer Tekin, Hasan Iğsız, Mehmet Ali Çelebi, Merdan Yanardağ, Alaattin Sevim, Şener Eruygur da tahliye edildi.Son tahliyelerle 16 kişi tahliye edilmiş oldu. Veli Küçük'ün tahliye talebi reddedildi.
2- Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan için mahkeme yurt dışı yasağı koydu. Arslan, haftada üç gün polis merkezine gidip imza atacak.
- gazetevatan.com
Doğu Perinçek Tahliye Edildi
Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Doğu Perinçek tahliye edildi.
Perinçek dışında Hikmet Çiçek, Hasan Ataman Yıldırım, Oktay Yıldırım, Levent Ersöz de tahliye edilen isimler arasında.
Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasının, tutuklulukta azami sürenin 5 yıla inmesinin ve Ergenekon mahkemesinin gerekçeli kararını yazmamasına dair AYM'nin 'hak ihlali kararının' ardından, Ergenekon Davası'nda ardı ardına tahliye haberlerine bir yenisi daha eklendi.
Başvuruyu değerlendiren mahkeme, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in tahliyesine karar verdi.
Odatv.com
Ergenekon'da Tahliye Sayısı 13'E Çıktı
Ergenekon davasında Tuncay Özkan, Levent Göktaş, Sedat Peker, İbrahim Şahin, Kemal Kerinçsiz, Dursun Çiçek, Yalçın Küçük, Şener Eruygur, Hasan Iğsız, M. Ali Çelebi, Merdan Yanardağ, Alaaddin Sevim ve Alparslan Aslan'ın tahliye edilmesine karar verildi.
İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon Davası sanıklarından Tuncay Özkan, emekli albay Levent Göktaş ve Sedat Peker 'in ardından Avukat Kemal Kerinçsiz , emekli albay Dursun Çiçek , eski özel harekatçı İbrahim Şahin ile Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan ve Yalçın Küçük hakkında tahliye kararı verdi.
TAHLİYE SAYISI 13'E ÇIKTI
Akşam saatlerine bu isimlere 5 isim daha eklendi. Şener Eruygur, Hasan Iğsız, Mehmet Ali Çelebi, Merdan Yanardağ ve Alaaddin Sevim de tahliye olunca Ergenekon'daki tahliye sayısı 13'e yükseldi.
Tahliyeler hakkında notlar
Mahkeme; Tuncay Özkan, Levent Göktaş ve Kemal Kerinçsiz için yurtdışına çıkış yasağı koydu.
KERİNÇSİZ'E TAHLİYE
13- Ağır Ceza'nın ret yanıtı verdiği Kemal Kerinçsiz için ise 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden tahliye kararı çıktı. Kerinçsiz'e yurtdışı yasağı da konuldu.
ÇİÇEK CEZAEVİNDEN ÇIKAMAYACAK
Akşam saatlerinde tahliye talebinde bulunan Albay Dursun Çiçek ve Danıştay saldırısı saldırganı Alparslan Aslan ve eski Özel Harekat Dairesi Başkanı İbrahim Şahin de tahliye edildi.
Balyoz davasında hükmü onanan Çiçek, cezaevinden çıkamayacak.
BİR BOMBA TAHLİYE DE ALPARSLAN ASLAN
Danıştay saldırısı faili Alparslan Arslan için mahkeme yurtdışı yasağı koydu. Arslan, haftada üç gün polis merkezine gidip imza atacak.
ESKİ ÖZEL HAREKATÇI ŞAHİN'E DE TAHLİYE
1- Ağır Ceza Mahkemesi, eski özel harekatçı İbrahim Şahin için tahliye kararı verdi.
HAKLARINDA YARIN KARAR VERİLECEK
2- Ağır Ceza Mahkemesi, Tuncer Kılınç, Mehmet Eröz, Serdar Öztürk ve Aykut Metin Şükre'nin tahliye taleplerini yarın görüşecek.
TUNCAY ÖZKAN'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA
Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı Tuncay Özkan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, Çağlayan Adliyesi önünde bir açıklama yaptı.
Ersöz, 'Uzun zamandır beklediğimiz kararı, bugün adil yargılama yapan, tarafsız yargılama yapan, bağımsız yargılama yapan ve gerçek Türk hakimlerinin görev aldığı İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nde aldık' dedi.
'Gazeteci Tuncay Özkan Eylül 2008'den beri sadece gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklu bulunmaktaydı. Tuncay Özkan bugün 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararla tekrar özgürlüğüne kavuştu' diyen Ersöz şunları kaydetti: '13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hukuka aykırı bir şekilde, hakkındaki delil durumu yetersiz olmasına karşın özgürlüğü kısıtlanmış olan, tırnak içerisinde halkımızın artık tabir ettiği şekliyle tutsak olarak tutulan gazeteci Tuncay Özkan, bugün tekrar özgürlüğüne kavuşuyor. Onun gözaltına alındığı sahne hala kamu vicdanını yaralar bir şekilde gözlerinizin önündedir. O polisler hukuka aykırı karar ve uygulamalar nedeniyle şu anda başka illerde. O soruşturmayı yürüten savcılar hukuka aykırı işlemleri nedeniyle başka illerde. O kararı veren hakimlerin görevleri yapılan yasa değişikliğiyle tamamen ortadan kaldırılmış durumda. Ve Tuncay Özkan bugün tüm bu sürecin sonucu olarak tekrar özgürlüğüne kavuşuyor, Nazlıcan babasına kavuşuyor. Nazlıcan şu anda yolda, iki saate kadar Tuncay Özkan cezaevinden çıkış yapmış olacak. Ancak şunu bir kez daha ifade etmek istiyorum ki; sadece gazetecilik faaliyetleri nedeniyle içeride bulunan, sanal bir örgütün üyesi olmakla, yöneticisi olmakla suçlanan Tuncay Özkan, salt gazetecilik faaliyetleri nedeniyle içerideydi. Ve bugün Türkiye'de hakimler var diyebileceğimiz bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Silivri'de ki yargılamalar, bu ülkenin yüz karası, bu ülkedeki hukuk sisteminin çürümüş olduğunu gösteren karar ve uygulamalara imza attı 5 sene içerisinde. Ancak bugün Çağlayan Adliyesi'ne geldiğimizde vicdanlarına göre karar veren başka bunun için hiçbir şey aramayan hakimlerle karşılaştık. Onların bakışları, onların davranışları, onların kaleme dökmüş oldukları karar bile Silivri'dekilerden çok daha farklı. Türkiye'de tıpkı bir zamanlar faşizm Almanya'sında söylendiği gibi Türkiye'de hala hakimler var diye bilen bir hukukçuyum artık. Bugün Tuncay Özkan tekrar özgürlüğüne kavuştuğu için ve bugün yine diğer mahkemeler tarafından verilecek olan kararlarla, Ergenekon davası sanıkları tekrar özgürlüğüne kavuşacakları için hukuk adına biraz daha ümitlenmiş, Türkiye'nin geleceği adına biraz daha ümitlenmiş durumdayım.'
TAHLİYE GEREKÇESİ
Mahkemenin Tuncay Özkan ve Levent Göktaşa tahliye gerekçesi: Sanıkların tutuklu kaldıkları süreler, delillerin toplanmış olup karartılma kuşkusunun kalmaması, sanıkların sabit ikametgah sahibi olması, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olabileciği, tutuklamanın tedbir olması, benzer konumda tahliye edilmiş sanıklar bulunması nedeniyle söz konusu durumun adalet duygularını incitebilecek olması.
SEDAT PEKER TAHLİYE OLMAYACAK
Ergenekon davası kapsamında hakkında tahliye kararı verilen Sedat Peker'in, hakkında İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hapis verilen ve Yargıtay tarafından onaylanan cezası nedeniyle tahliye edilmesi beklenmiyor.
Ergenekon davası kapsamında hakkında tahliye kararı verilen Sedat Peker, tahliye edilemeyecek. Pekerin, 'silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek', 'gasba teşebbüs', 2 kişiye karşı 'kişi hürriyetinden yoksun kılma' suçlamasıyla yargılandığı İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hapis cezası verilmiş, Yargıtay 9. Ceza Dairesi de Sedat Peker'in 15 yıl 8 aylık hapis cezasını onamıştı. Pekerin tahliye edilmesi beklenmiyor.
İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Sedat Peker'e, 'silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek', 'gasba teşebbüs', 2 kişiye karşı 'kişi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından toplam 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası vermişti.
PEKER'E ADLİ TEDBİR YOK, ÖZKAN'A YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI VAR
İstanbul 21'inci Ağır Ceza Mahkemesi Özkan ve Göktaş hakkında yurt dışı çıkış yasağı koyarken, Peker'e aldığı ceza miktarını dikkate alarak adli kontrol tedbiri uygulanmasına gerek görmedi.
NE KADAR ZAMANDIR TUTUKLULAR?
Gazeteci - Yazar Tuncay Özkan, 23 Eylül 2008'de Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandı. Özkan 5 Ağustos 2013 tarihinde darbeye teşebbüs suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Emekli Albay Levent Göktaş, 7 Ocak 2009 tarihinde Ergenekon soruşturması kapsamında silahlı terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla tutuklandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında 20 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dava sürecinde gizli tanık ifadelerinin ardından 27 Ocak 2012'de tutuklanan Sedat Peker, dava sonunda 'Örgüt üyesi olmak' suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
- stargazete.com
Alparslan Aslan, Ergenekon Davasında Tahliye Edildi Ancak Cezaevinden Çıkamaycak
Danıştay saldırısı davasında tetikçi olarak yargılanan Alparslan Arslan'ın Ergenekon davasında tahliye edilmesine rağmen, cezaevinde işlediği suçlar yüzünden tahliye edilmeyeceği ortaya çıktı
Tutukluluk sürelerinin 5 yıla indirilmesinin ardından Ergenekon Davası sanıklarından, Danıştay saldırısının tetikçisi Alparslan Aslan hakkında tahliye kararı verildi. Ancak daha önce ceza evinde çıkardığı olaylar nedeniyle hüküm giyen Aslan ceza evinden çıkamayacak.
Kemal Göktaş ’ın Vatan gazetesinde yer alan haberine göre, Adalet Bakanlığı yetkilileri, Arslan'ın cezaevine girdiği ilk dönemlerde 'zihinsel engelli' raporu almak için cezaevinde sürekli olay çıkardığı, kamu malına zarar verdiğini belirterek bu fiillerinden dolayı 3 ayrı davada hapse mahkum olduğu ve kararların kesinleştiğini belirtti. Buna göre Arslan 2016 yılının Mayıs ayına kadar yani 2 yılı aşkın bir süre daha aldığı cezaların infazı nedeniyle cezaevinde kalacak. Bu tarihe kadar Ergenekon davası kesinleşmediği takdirde Arslan, serbest kalabilecek.
Adalet Bakanlığı müşaviri Adnan Boynukara da twitter hesabından 'Alparslan Arslan'ın, cezaevinde işlemiş olduğu üç ayrı suçtan almış olduğu hükümler nedeniyle tahliyesi sözkonusu değil' diye yazdı.
Alparslan Aslan'ın Sincan Asliye ceza mahkemesinden 3 yıl 4 ay ve Silivri adliyesinden ise iki ayrı kesinleşmiş hükmü bulunuyor.
T24
Art Arda Tahliyeler
Ergenekon Davası sanıkları Tuncay Özkan, Sedat Peker, Levent Göktaş, Kemal Kerinçsiz, Albay Dursun Çiçek, Alparslan Arslan, İbrahim Şahin ve Yalçın Küçük hakkında tahliye kararı verildi.
Tuncay Özkan, Sedat Peker ve Levent Göktaş, Kemal Kerinçsiz, Dursun Çiçek ve Alparslan Arslan'ın avukatları, müvekkillerinin tahliyesine ilişkin dilekçelerini mahkemeye sundu. Talepleri değerlendiren İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Tuncay Özkan, Sedat Peker ve emekli albay Levent Göktaş ve İbrahim Şahin'in tahliyesine karar verdi.'
Mahkeme heyeti tahliyeye gerekçe olarak, ''sanıkların tutuklu kaldıkları süre, delillerin toplanmış olması ve karartılma kuşkusunun kalmaması, ikametgah sahibi olmaları, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olabilecek olması, tutuklamanın tedbir olması, benzer konumda tahliye edilmiş sanıklar da bulunması nedeniyle bunun adalet duygularını incitebilecek olmasını'' gösterdi.
Heyet ayrıca sanıklar Levent Göktaş ve Tuncay Özkan hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. Heyet, Sedat Peker hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulamalarına gerek olmadığına hükmetti.
KEMAL KERİNÇSİZ
İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi de Ergenekon Davası sanıklarından Kemal Kerinçsiz'in tahliyesine karar verdi.
DURSUN ÇİÇEK VE ALPARSLAN ARSLAN
İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi ise Ergenekon Davası sanıklarından emekli Albay Dursun Çiçek ile Alparslan Arslan'nın tahliyesine karar verdi.
İBRAHİM ŞAHİN
İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan İbrahim Şahin'in tahliyesine karar verdi.
YALÇIN KÜÇÜK
İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan Yalçın Küçük'ün tahliyesine karar verdi.