Görüş Bildir
Haberler
En iyi 10 akustik gitar markası

En iyi 10 akustik gitar markası

19.09.2014 - 22:02 Son Güncelleme: 20.09.2014 - 15:23

11.

Akustik gitarın başlıca kullanıldığı müzik türleri Blues, Rock, Pop’dur. Pop müzikte ritmi sağlamak için çok önemli bir enstrümandır. Blues müzikte çok önemli bir yere sahiptir. Asıl akustik gitar müzisyenleri Blues müzik gibi tarzlardan etkilenen müzisyenlerdir. Rock müziğin, alternatif rock adlı alt türünde sıklıkla kullanılır. Tonlar markalara göre değişmez ağaçlara göre değişir. Kore üretimi düz akustik bir Takamine işinizi görür, tavsiyem budur. Bu arada Custom Gitarı Türkiye’de iyi yapan yerler nereler hiç bilmiyorum bununla ilgili sizlerden yorum alabiliriz.

Kaynak: http://www.listemiste.com/en-iyi-10-a...

10. Ovation

10. Ovation

Alırken bakmanız gereken şey USA mı yoksa Kore üretimi mi alacağınızdır. Ovation bir kasa türü değil markadır. Farklı görünümüyle bu gitara ısınmak kolay değildir. Kasanın fiber olmasından dolayı akustik performansı düşüktür. Sahne performansı oldukça başarılıdır. Akustik modeller içinde hızlı çalım için ideal bir gitar çeşididir.

En İyi 10 Akustik Gitar « Listemiste

9. Cort

9. Cort

En İyi 10 Akustik Gitar « Listemiste

8. Washburn

8. Washburn

Türkiyede malesef Çin sektörünün hakim olmuş olduğu ve dolayısı ile Amerikan üretimlerin az giriş yapmış olduğu, bu yüzden pek randıman alınamayan, kötülerinin çok kötü, iyilerinin de çok iyi olduğu bir gitar. Tek önereceğim efsane modeli var oda d-10 serisi.

En İyi 10 Akustik Gitar « Listemiste

7. Gibson

7. Gibson

GibsonSongwriterStudios Akustik Gitar. Ya da Gibson J-45 Standart Akustik Gitar veya efsane seri Les Paul bu 3 model kesinlikle pahalı ancak mükemmel seriler. Songwriterstüdio kayıtlarında blues tonlarda başarılıdır. Pop ritm için Les Paul Serisini öneririm.

En İyi 10 Akustik Gitar « Listemiste

6. Taylor

6. Taylor

6. numarada olmasının sebebi zor ulaşılan ve çok pahalı gitarlar üreten, bu üretimi California’da yapan bir marka olması. Güçlü, parlak ve gür bir ses. Nedeni basit; tamamen el yapımı, bilimum egzotik ağaçlardan yapılmışlardır. Taylor inanılmaz akustik gitarlar üreten bir firmadır. Özellikle t5 serisini dünyada sayamayacağım kadar çok ünlü kişiler kullanmaktadır.

En İyi 10 Akustik Gitar « Listemiste

5. İbanez

5. İbanez

Belki itiraz edeceksiniz ancak bu bir öneri, ben ibanez de ince kasa görüntüsü ile İbanezTalman serisi derim. Estetik bir görüntüsü var, amfisiz sesi çok cılız. Nedeni karbon gövdesi ancak anfide tonlamaları çok başarılı. Malesef ki piyasada az bulunan bir modeldir. Eğer daha iyisini alacaksanız başka bir marka derim.

En İyi 10 Akustik Gitar « Listemiste

4. Yamaha

4. Yamaha

En İyi 10 Akustik Gitar « Listemiste

3. Martin

3. Martin

Martinlerin d serileri oldukça başarılı. Ancak Türkiye’de sayıları çok az. Nedeni basit; Meksika üretimi. Yine farklı bir ton yakalamak isteyenler bu seriyi bulabilirler ise incelesin derim. Ses tonu kesinlikle bluesa yakın bu ses tonunu farklı kılan şey ise klavye ve köprüde kullanılan Selülozik fiber ve fenol reçinesinden imal edilen Richlite’dir. Yani ahşap malzeme değildir. Bu malzemeler uzun ömürlüdür.

En İyi 10 Akustik Gitar « Listemiste

2. Fender

2. Fender

Çok pahalı ve kalitesiyle orantılı gitardır. ABD merkezli tüm dünya çapında çok ünlü bir gitar üreticisi şirkettir. Ritm gitar için idealdir, blues sololarında çok başarılıdır, jackson ile ters karakterli gitardır diyebilirim. Amerikan yapımı 1980 limitedstratocaster çalmanızı tavsiye ederim. Gözleri doldurur. Ayrıca akustik gitar olarak benim referansım FenderKingman™ SCE Nat’dır.

En İyi 10 Akustik Gitar « Listemiste

1. Takamine

1. Takamine

Listemin birinci sırasında Takamine var. Takamine neredeyse tüm modellerinde ses kalitesini parlak bir tonda vermekte. Çin üretimi yok, Kore’de üretiliyor. Köprü ve klavyesi genelde gül ağacından yapılıyor. Amfili performansı ile amfisiz performansı arasında ses rengi açısından farklılıklar görebilirsiniz. Nedenini bu parlak tonun zapt edilememesi olarak yorumluyorum. Tok bir sese sahip değil bu gitarlar ancak farklı bir duruşu kesinlikle var.

En İyi 10 Akustik Gitar « Listemiste

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
148
81
68
44
38
34
33
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Öncel

YANLIŞ BİLGİLER İÇERİYOR BU KOPYALA/YAPIŞTIR'cı PRİMCİLERE İNANMAYIN 1-) Fender akustikler için jackson marka gitarlarla ters orantılıdır yazmış jackson ne ... Devamını Gör

Okan Yıldırım

Merhaba,ben 18 yaşındaki kızıma 1000_2000 tl arası elektro akustik gitar almayı düşünüyorum,ne tavsiye edersiniz

Tunc Olcay

fena sallamışsın arkadaşım. gitarlar ile buraya yazacak kadar bilgin olduğun konusunda ciddi şüphelerim var.

Fatih Berkay Kurt

anlamadım dünyanın en iyi akustik gitarı olan canada üretimi godin markası neden yok ?