Dünya Ülkeleri Depreme Karşı Nasıl Önlemler Alıyor, Deprem ile Nasıl Mücadele Ediyorlar?
Dünya Ülkeleri Depreme Karşı Nasıl Önlemler Alıyor, Deprem ile Nasıl Mücadele Ediyorlar?
Yapılan araştırmalarda dünyada meydana gelen depremlerin yaklaşık yüzde 80’inin on ülkede meydana geldiği ortaya çıkarıldı: Endonezya, Çin, Japonya, Pakistan, Şili, Rusya,
Türkiye, İran, Peru ve İtalya.
Doğal afet çoğu ülkenin gerçeği. Peki dünya çapında deprem afetine karşı nasıl önlemler alınıyor? İşte dünya ülkeleri tarafından 'Deprem öldürmez, bina öldürür' sözünün kanıtı niteliğinde alınan tedbirler. 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Çeşitli iklim bölgeleri ve eşi benzeri olmayan bitki ve hayvan türleri ile ön plana çıkan Şili, aynı zamanda yaşadığı deprem ve volkanik hareketler ile gündeme sık sık geliyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Şili, doğal afetlere hazırlık olması, hemen yanıtlanması ve etkilerinin hafifletilmesi için 2014 yılında Ulusal Afet Risk Yönetimi Politikası'nı kabul etti.
Bir ada ülkesi olan Yeni Zelanda, Pasifik ve Avustralya plakalarının çarpışan kenarlarındaki konumu sebebiyle depreme yatkın ülkeler arasında yer alıyor.
Aynı zamanda yerel veya bölgesel olayların takibini yapmak ve ulusal öneme sahip olayları yönetmek için "Ulusal Kriz Merkezi" oluşturulmuştur.
Tüm dünyada yaşadığı büyük depremlerle bilinen Japonya, aynı zamanda büyük afette tüm vatandaşlarını güvende tutması ile de meşhur.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Japonya’da deprem vb. bir afet meydana geldiğinde, ilgili tüm kurumlar elde ettikleri bilgileri en kısa süre içerisinde acil durum merkezi ile paylaşır.
Unutmayalım ki deprem öldürmüyor; öngörülebilen bir afete göz yummak öldürüyor.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Böylesi felaketlere hazırlıklı olmak mümkünmüş yani.