Görüş Bildir
Haberler
Dijital Cüzdandan Bulut Bilişime: Yakın Dönemde Sıklıkla Kullanacağımız 9 Finansal Teknoloji

etiket Dijital Cüzdandan Bulut Bilişime: Yakın Dönemde Sıklıkla Kullanacağımız 9 Finansal Teknoloji

Aslı Sarıtaş
04.11.2022 - 14:05 Son Güncelleme: 21.10.2022 - 02:27

Bankacılık ve finans sektörü sürekli gelişiyor. Teknolojik ilerleme ve yenilik, finansın rekabetçi ortamını şekillendirmeye devam ediyor. Son zamanlarda çığır açan finansal teknolojiler dikkat çekiyor. Yakın zamanda bu teknolojileri sıklıkla kullanacağız. Peki, çığır açan finansal teknolojiler neler? İşte, gelecekte sıkça kullanacağımız 9 çığır açan finansal teknoloji.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Dijital cüzdan

Dijital cüzdan, kişilerin elektronik işlem yapmasına izin veren bir teknoloji. Banka hesabınız aracılığı ile rahatça dijital cüzdana sahip olabilirsiniz. Ödeme bilgilerinizi ve şifrenizi güvenli bir şekilde saklar. Bu sayede çevrimiçi alışveriş yaparken kolayca ödeme yapmanıza olanak tanır. Yanınızda taşımanız gereken fiziksel cüzdana ihtiyaç bırakmaz. Şu anda bile çoğu kişi tarafından kullanılıyor. Ancak yakın geçmişte herkes tarafından kullanılmaya başlayacağı öngörülüyor.

2. Blockchain

2. Blockchain

Blockchain, ekonominin geleceğidir. Güvenlik ve sorumlu hizmet sağlayan blockchain, tüm işlemleri uygun maliyetli taramanıza yardımcı olur. Bu teknoloji sayesinde şeffaflık artar ve insan hatası büyük ölçüde azalır. Dolayısıyla insanlar paranın küresel hareketine katkıda bulunabilir.

3. API platform

3. API platform

API platform, yakın zamanda tüm bankacılık ekosistemini değiştirecek. Genel API sayesinde müşteriler bankalarıyla etkileşim kurmak için daha fazla seçeneğe sahip olacak. Üçüncü taraf şirketlerin bankanın verilerini kullanarak kendi uygulamalarını geliştirebilecekleri bir platform görevi görür.

4. Robotik süreç otomasyonu (RPA)

4. Robotik süreç otomasyonu (RPA)

Finansal hizmetler genelinde robotik süreç otomasyonu (RPA), bankaların ve kredi birliklerinin büyümeyi hızlandırmasına yardımcı oldu. Bu akıllı otomasyon otomatik süreçlerin ayrıntılı günlüklerini tutar. Böylece insan hatasını ortadan kaldırmayı amaçlar. Uyumluluğu basitleştirir.

5. Sohbet robotları

5. Sohbet robotları

Sohbet robotları, müşteri tarafından en çok sorulan sorulara yanıt verir. Örneğin, en yakın ATM'yi nasıl bulurum sorusunu yöneltebilirsiniz. Kredi çekme, işlem yapma ve kayıt olma süreçlerinde size yardımcı olur. Dolayısıyla sizin mali danışmanınız gibidir. Bütçeleme, para akışları ve vergileri takip eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Veri analitiği

6. Veri analitiği

Veriye sahip olmakla onu verimli kullanmak arasında dağlar kadar fark var. Eyleme dönüştürülebilir içgörüler elde etmek için verileri analiz etmelisiniz. Ayrıca veri analitiği, sahtekârlığı tespit etmek için oldukça kullanışlıdır. Bunun yanında finansal kuruluşların önceki performanslarını ölçmelerine olanak tanır.

7. Siber güvenlik

7. Siber güvenlik

Siber güvenlik, günümüz dünyasında dijital hale gelen her şeyi olası saldırılardan korur. Finansal hizmetlerde müşteriler bilgilerini verir. Bu bilgiler oldukça hassastır ve siber saldırılara karşı savunmasızdır. Artık bu teknoloji ile beraber çoğu saldırıdan müşteri korunabiliyor.

8. IoT

8. IoT

Internet of Things teriminin kısaltması olan IoT, Türkçeye nesnelerin interneti olarak çevrilir. Fiziksel nesnelerin birbiriyle veya daha büyük sistemlerle bağlantılı olmasıdır. Bankacılıkta muhasebe kayıtlarının gerçek dünya işlemleriyle eşleşmesini sağlıyor. Böylece risk yönetimini iyileştiriyor ve güven sistemi oluşturuyor. IoT sayesinde müşteri bankalara daha fazla güveniyor.

9. Bulut bilişim

9. Bulut bilişim

Bulut bilişim, istendiği zaman kullanılabilen internet tabanlı bilişim hizmetlerinin genel adıdır. Veri depolama, işlem gücü, yazılım gibi bilişim kaynaklarının internet üzerinden istenildiği kadar kullanılmasına olanak tanır. Bugünlerde bilişim teknolojilerini kullanmayan bir şirket neredeyse yok denecek kadar az. Yani kullanımı her geçen gün artmaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın