Davutoğlu'nun Tartışma Yaratan Açıklamasına İYİ Parti'den İtiraz: 'Altılı Masa'da Konuşulmadı'
Gelecek Partisi Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, cumhurbaşkanının stratejik konularda Altılı Masa'daki liderlerin imzasıyla karar alacağı açıklamasına İYİ Parti'den itiraz geldi. Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 'Altılı Masa böyle bir değerlendirme yapmamıştır' dedi.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, parlamenter sisteme geçiş sürecinde cumhurbaşkanının stratejik konularda Altılı Masa'daki liderlerin imzasıyla karar alacağı yönündeki açıklamasına İYİ Parti'den itiraz geldi.
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, düzenlediği basın toplantısında Ahmet Davutoğlu'nun bu açıklamasıyla ilgili olarak “Altılı Masa böyle bir değerlendirme yapmamıştır. Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin kronikleşmiş sorunlarıyla mücadele edecektir. Bunu yaparken 30 Ocak’ta lansmanını yapacağımız yol haritası ve hükümet programı çerçevesinde hareket edecektir. Altılı Masa’nın ortak aklı devreye girecek, Cumhurbaşkanı daha sağlıklı çalışacaktır. İYİ Parti bunu desteklemektedir, ama diğer yaklaşımı doğru bulmayız' dedi.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı Halk TV'de yaptığı açıklamada, 'Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar. Genel başkanlar, cumhurbaşkanı kadar, cumhurbaşkanı gibi ister içerden ister dışarıdan olsun her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak' ifadelerini kullandı.
Babacan: "Altı partinin rızasını alacak, sonra kendi yetkisini kullanacak"
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da geçtiğimiz günlerde T24 yayınında, cumhurbaşkanının 'çok önemli kararlarda' altı parti ile istişare edeceğini söyledi:
Memleketin tümünü ilgilendiren kararlarda temsil gücünün yüksek bir şekilde iradeye yansıması kıymetli. Bu da nasıl olacak, çok önemli kararlarda önce altı partiyle istişare yapacak, altı partinin rızasını alacak, sonra kendi yetkisini kullanacak.
Eğer altı parti güç birliği yapıp ortak aday belirlediğinde bu seçim kazanılacaksa altı partinin desteklediği adayın da seçimden sonra o altı parti ile istişare içinde olması işin tabiatında var.
Altı partinin rızasıyla oluyor bu iş. Partilerden herhangi birinin rızası yoksa geçiş sürecinin yol haritası tamamlanamayacak. Geçiş sürecinin yol haritası da altı partinin tam mutabakatıyla açıklanacak bir metin. Baştan bunu kabulle ve taahhüt altına alarak bu süreci çalıştırmaya başlayacağız, hiç kimsenin endişesi olmasın. Herkes bilsin ki kendi desteklediği partinin de onayı olmadan bu sistem yürürlüğe giremeyecek zaten.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Komedisiniz ve biz sizden iyi bir şeyler bekliyoruz, hayaller hayatlar aq.
Kodumun küçük eniştesi anca ortalığı karıştırmaya yarıyor..