Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu Anlattı: 'Genel Başkanların Her Konuda İmza Yetkisi Olacak'

Davutoğlu Anlattı: 'Genel Başkanların Her Konuda İmza Yetkisi Olacak'

Altılı Masa'nın çalışmaları konusunda açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, tek aday çıkaracaklarını söyledi. Davutoğlu, 'Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun genel başkanlar doğrudan karar süreçler içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar' diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA ve Demokrat Parti'den oluşan Altılı Masa'nın liderleri, dün Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde bir kez daha bir araya geldi. 

Bu sabah Halk Tv'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan Ahmet Davutoğlu, Altılı Masa'nın çalışmalarında gelinen son nokta ve cumhurbaşkanı adayına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

'Altı liderden birisi cumhurbaşkanı adayı olursa beş lider başkan yardımcısı olacak mı?' sorusuna Davutoğlu şu yanıtı verdi:

'Bu konuyu netleştirdik. Kurumsal olarak cumhurbaşkanı ve yardımcılarının bir ortak süreç ile cumhurbaşkanı ve yardımcılarının ağırlıklı olduğu bir yapı olacak. Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun genel başkanlar doğrudan karar süreçler içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar. İster içeriden ister dışarıdan olsun genel başkanlar imza yetkisine sahip olacak. Bu büyük bir teminattır.'

"Tek aday olacak"

"Tek aday olacak"

Cumhurbaşkanlığına tek ismin aday gösterilmesi için Altılı Masa'da mutabakat olduğunu kaydeden Davutoğlu, 'Dünkü mutabakatta tekrar teyit ederek şunu söyledik. Tek aday çıkaracağız. Ortak politikalar metni çıkarttık, hangi alanda ne yapılacağı var. Sayın Akşener'in ev sahipliğinde yapacağımız toplantıya kadar lansman hazırlıkları tamamlanacak. Ocak sonunda da bu takvim bitmiş olacak. Bizim zihnimizde bir takvim var. İktidar istedi ki bu takvimi öne alalım. 6 ay önce biz bir cumhurbaşkanı adayı tayin etseydik ne olurdu biliyor musunuz? Gelen cumhurbaşkanı kendisinin Erdoğan gibi bir yetki kullanacağını düşünürdü ve mutlaka çatışırdık. Şimdi çatışma çıkmaz. Biz altı kişilik bir takımız, seni kaptan yapıyoruz ama oyunun kuralları belli' değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
9
9
8
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KumdanKum

sıkıntılı bir durum bu... o masada kimler var biyografilere bir bakin isterseniz tehlikenin farkında değilsiniz sanırım az mantık ..

Ondan ötesi bu Anayasa'ya aykırı. Hukuka uyulacak denildi, bu nedir o halde? Cumhurbaşkanı denetlemek ve veto etmenin yolu parlamentodur, 6 masa denilen ucub... Devamını Gör

yavuz selim

Iyice zirvaladiniz artık. Açıklamayı yapan da % 0,02 dovod oglo ahahhaha