Damadı Evlilikten Soğutan 24 Atraksiyon
Evlilik = Girişimcilik
Bir anonim şirketi kurmanız için en az 50,000TL sermaye ve 1 ortağa ihtiyacınız vardır. Demirbaşlar, belgeler, devletin istediği formalite işlemler vs... ve sonunda bir şirket sahibisiniz. Ya da aynı şeyleri yaparak evlenebilirsiniz! Evet, evlilik kutsal bir müessese ama bu kadar kuruluş işlemi niye?
Bu haber, bir ömür hayatını paylaşacağı insanla bir yuva kurma hayalinde ki damat adayının, teklif edip, evlenip evine gittiği an'a kadar olan dönemde yaşadığı zorlukları içerir. Ve yine de anlattıklarım sadece %50'lik kısımdır.
24. Söz Yüzüğü + Tektaş
23. Evlenme Teklifi
22. Tanışma-İsteme-Söz
Bu etkinlikleri aynı günde bitirebilen damat adayı şanslıdır. Çünkü tanışma ayrı bir gün, isteme ayrı bir gün, söz de ayrı bir gün olabilir. Çiçek, çikolata ve yüzüğünü alır gidersin. Bu ilk buluşmada heyecan dolu serüvenin ilk adımı atılır. Stres dolu, kıvrandıran konuşmalar gerçekleşir. (Bankanın kredi verirken hipotek edilecek birşeyler istemesi gibi ev iş araba vs...istenebilir. Opsiyoneldir.) Kız verilince ortalık karışır. Yaş, ırk, meshep ayrımı yapmadan önüne gelenin elini öpersin.
21. Tuzlu kahve
Sonra meşhur tuzlu kahve gelir. 'Gelenektendir' diyerek damat adayı yapılan bu zulüm'ü hoş görür, sineye çeker, mideye indirir. Yüzükler takılır (Makas kesmez), fotoğraflar alkışlar olay biter
20. Bu Merasimden Sonra Geri Dönüş Biraz Sıkıntılıdır.
19. Nişan Alışverişi - Nişan Bohçası
Damata saçma gelen ne varsa bu alışverişte alınır. İstanbulda ki çoğu kişi için tek yer eminönü'dür. Net olarak 1 gün sürer. Gelin için nişanlık bakmak ise 1-2 hafta sürebilir. Maliyet değişkendir. Ve eminönünde aracı park edecek en yakın yer bile 1 km yi geçebilir. Neredeyse herşeyi damat taşır. Sabrınızın zorlanmaya başladığı ilk zamanlardandır.
18. Nişan Fotoğrafı
Mümkün oldukça dış çekim olarak yapılır. Nişanlınız sizi sakin tutar ve bu çekimlerin gerçekten gerekli birşey olduğuna sizi bir şekilde inandırır.
17. Nişan
Bir organizasyon yapılacaksa en azından yer bakmak vs.. işlerle uğraşmazsınız. Top kız tarafındadır. Sadece nişan töreninde bulunmanız ve ilk kalabalık sınavına hazır olmanız yeterli.
16. Düğün Mekanı Bakmak
Nikahla olayı kapatan damat adayları, damatlar cemiyetinin üstadlarıdır. Onlardan öğreneceğimiz çok şey var. Düğün yapanlar için sıkıntıların sonu gelmez. Mekan bakarken o kadar çok yer taranır ve bilgi sahibi olunur ki kendi kendinize 'lan ben bu işe girsem mi' dediniz çok olur.
15. Düğün Alışverişi
Nişan alışverişinde, 'kalanı da düğün alışverişinde alırız' denilen kısımdır. Yine bir karmaşa içine girilir.
14. Eşya Bakmak
Bütün eşyalar gidip görülerek alındığından ve en iyi-uygun olan araştırıldığından gezilmedik yer kalmaz. Oysa ki her yerde aynı, benzer modeller vardır!
13. Ev Araştırması
Halihazırda bir ev yoksa en ızdıraplı kısım budur. Çünkü işletmenin
kurulacağı yerdir. Emlakçılık mesleğine ısınabilir ve bu işe de atılma
eğilimine girebilirsiniz.
12. Davetiye
Çok basit ve kolay gibi görünen bir ayrıntı diye düşünmeyin. Genellikle gelin ilgilendiği halde size yine sıkıntı basar. Nişan attırabilir. Sakin olun.
bu olsun mu?
bu?
ya da bu?
bu nasıl?
aaa bu da iyiymiş dimi?
ama sen hepsine güzel diyorsun!
11. Balayı Mekanı Araştırma
Tatil siteleri, sizin tatil mekanı aramanız için kurulmamıştır. Diyelim ki bir seçenek hoşunuza gitti ve ayrıntısına tıkladığınızda aslında o gördüğünüz seçeneğin başka seçenekler biraraya geldiğinde oluşan bir seçenek olduğunu görürsünüz. Herşey dahile nasıl bir hizmet eklenebilir de ultra herşey dahil olabilir diye düşünürsünüz. En güzeli bir ofise gidip 'bak arkadaşım' ile başlayan cümleyi kurmanızdır.
10. Resmi Nikah
Evet o topuklunun parmağınızı ezdiği tören. Üstad damatların tek sefer de bitirdiği tören. Düğün mekanında da yapılabilir ama nikah salonunda da ayrıca yapıldığı olur. Neden? Çünkü ne kadar prosedür varsa yerinde yapılmalı ve size durmadan bir iş çıkmalı.
9. Çeyiz Almak
Alışverişlerde alınan şeyleri kendi evinize götürme olayıdır. Bu çok basit nakliye işlemi bile törenle gerçekleşir. Çeyiz için gerekli bedel ödenir ve alıp dönersin. Bir de bunun sergi olayı var ki ona hiç girmiyorum. Çünkü damatlık bir durum yok.
8. İmam Nikahı
Bunun zamanı kişilere kalsa da genelde nikah yada düğünden sonra yapılır. 'Mehir' diye bir kavramla karşılaşırsınız. Vadeli borçlanma diyebiliriz.
7. Kına Gecesi
Evlenene kadar bir erkek için kına gecesi kadın etkinliğidir. Ama evlenen kişi siz olduğunuzda mecburi intikaliniz gerekir. Başınızda dönerler gelini ağlatmaya çalışırlar. Siz gülersiniz. Eşiniz osmanlı döneminde gibi giyindiği halde siz kendi çağınızda takılırsınız.
6. Düğün Fotoğrafı
Nişanda çekilenin gelinlikle olanıdır. Düğün hatırası nedeniyle biraz mantığa yatkındır.
5. Düğün
Bunaltan takı töreninde gülümsemekten yüzünüz ağrır. Garsonlar sizi parçalayabilir. Ama finale yaklaşmanın sevinci ile o 3 4 saati eğlenerek kutlayabilirsiniz.
4. Düğün Sonrası
Artık bırakında evime gideyim dersiniz ama kimse sizi bırakmaz yakın arkadaşlarla bir şeyler içmeye bir mekana gidilir. Tabi ki bu da opsiyoneldir. Kişi ve yöresel değişkenlik gösterir.
3. Eve Giriş
Yine yöresel olarak;
tekmelemek
ıslatmak
yumurta un yağmuru
yemek yaptırmak
iğrenç birşey içirmek
gibi 'adettendir' denilerek yapılan, damadın son kayışını koparmasına neden olabilecek olaylar gerçekleşir.
2. Mutlu ve Yorgun Son
Kuaförün haince planının kurbanı olduğunuzu burada anlarsınız. Gelin başına koyulan toka sayısı o kadar çoktur ki rapunzel gibi görünen saçtan tokaları çıkarınca(çıkarabilirseniz) gelin kel gibi kalır. Zaten yorgun olmanızı kullanarak uyuyor numarası yapabilirsiniz.
1. Mutlu ve Mutlu Son
Yemişim tokasını diyen damat ve mutlu son:)
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!