Görüş Bildir
Haberler
Damadı Evlilikten Soğutan 24 Atraksiyon

Damadı Evlilikten Soğutan 24 Atraksiyon

Yusuf Özcan
11.01.2014 - 22:58 Son Güncelleme: 12.07.2014 - 13:45

Evlilik = Girişimcilik

Bir anonim şirketi kurmanız için en az 50,000TL sermaye ve 1 ortağa ihtiyacınız vardır. Demirbaşlar, belgeler, devletin istediği formalite işlemler vs... ve sonunda bir şirket sahibisiniz. Ya da aynı şeyleri yaparak evlenebilirsiniz! Evet, evlilik kutsal bir müessese ama bu kadar kuruluş işlemi niye?

Bu haber, bir ömür hayatını paylaşacağı insanla bir yuva kurma hayalinde ki damat adayının, teklif edip, evlenip evine gittiği an'a kadar olan dönemde yaşadığı zorlukları içerir. Ve yine de anlattıklarım sadece %50'lik kısımdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. Söz Yüzüğü + Tektaş

24. Söz Yüzüğü + Tektaş

Evleneceğiniz insanı bulduğunuza eminsiniz! Ve artık işe koyulma

vakti geldi. Öncelikle teklif için bir yüzük (+tektaş opsiyoneldir.)

almalısınız. Zamanınız varsa kuyumculardan pırlantanın tarihini bile

öğrenebilirsiniz. Kesim biçiminden tutun, parmağa değen kısmının insana

verdiği enerjiye kadar bir ton zırvalama dinlersiniz. Ya da google

yapışırsınız.

23. Evlenme Teklifi

Bu kısımda da google ile bir hayli içli dışlı olunur. İlginç bir teklifle şaşirtmak isteyen damat adayı kıvranıp durur. Ve en önemlisi sonucu büyük oranda tahayyül etmeniz gerekir. Derin yaralar alabilirsiniz.

22. Tanışma-İsteme-Söz

22. Tanışma-İsteme-Söz

Bu etkinlikleri aynı günde bitirebilen damat adayı şanslıdır. Çünkü tanışma ayrı bir gün, isteme ayrı bir gün, söz de ayrı bir gün olabilir. Çiçek, çikolata ve yüzüğünü alır gidersin. Bu ilk buluşmada heyecan dolu serüvenin ilk adımı atılır. Stres dolu, kıvrandıran konuşmalar gerçekleşir. (Bankanın kredi verirken hipotek edilecek birşeyler istemesi gibi ev iş araba vs...istenebilir. Opsiyoneldir.) Kız verilince ortalık karışır. Yaş, ırk, meshep ayrımı yapmadan önüne gelenin elini öpersin.

21. Tuzlu kahve

21. Tuzlu kahve

Sonra meşhur tuzlu kahve gelir. 'Gelenektendir' diyerek damat adayı yapılan bu zulüm'ü hoş görür, sineye çeker, mideye indirir. Yüzükler takılır (Makas kesmez), fotoğraflar alkışlar olay biter

20. Bu Merasimden Sonra Geri Dönüş Biraz Sıkıntılıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Nişan Alışverişi - Nişan Bohçası

Damata saçma gelen ne varsa bu alışverişte alınır. İstanbulda ki çoğu kişi için tek yer eminönü'dür. Net olarak 1 gün sürer. Gelin için nişanlık bakmak ise 1-2 hafta sürebilir. Maliyet değişkendir. Ve eminönünde aracı park edecek en yakın yer bile 1 km yi geçebilir. Neredeyse herşeyi damat taşır. Sabrınızın zorlanmaya başladığı ilk zamanlardandır.

18. Nişan Fotoğrafı

Mümkün oldukça dış çekim olarak yapılır. Nişanlınız sizi sakin tutar ve bu çekimlerin gerçekten gerekli birşey olduğuna sizi bir şekilde inandırır.

17. Nişan

17. Nişan

Bir organizasyon yapılacaksa en azından yer bakmak vs.. işlerle uğraşmazsınız. Top kız tarafındadır. Sadece nişan töreninde bulunmanız ve ilk kalabalık sınavına hazır olmanız yeterli.

16. Düğün Mekanı Bakmak

Nikahla olayı kapatan damat adayları, damatlar cemiyetinin üstadlarıdır. Onlardan öğreneceğimiz çok şey var. Düğün yapanlar için sıkıntıların sonu gelmez. Mekan bakarken o kadar çok yer taranır ve bilgi sahibi olunur ki kendi kendinize 'lan ben bu işe girsem mi' dediniz çok olur.

15. Düğün Alışverişi

Nişan alışverişinde, 'kalanı da düğün alışverişinde alırız' denilen kısımdır. Yine bir karmaşa içine girilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Eşya Bakmak

Bütün eşyalar gidip görülerek alındığından ve en iyi-uygun olan araştırıldığından gezilmedik yer kalmaz. Oysa ki her yerde aynı, benzer modeller vardır!

13. Ev Araştırması

13. Ev Araştırması

Halihazırda bir ev yoksa en ızdıraplı kısım budur. Çünkü işletmenin

kurulacağı yerdir. Emlakçılık mesleğine ısınabilir ve bu işe de atılma

eğilimine girebilirsiniz.

12. Davetiye

12. Davetiye

Çok basit ve kolay gibi görünen bir ayrıntı diye düşünmeyin. Genellikle gelin ilgilendiği halde size yine sıkıntı basar. Nişan attırabilir. Sakin olun.

bu olsun mu?

bu?

ya da bu?

bu nasıl?

aaa bu da iyiymiş dimi?

ama sen hepsine güzel diyorsun!

11. Balayı Mekanı Araştırma

Tatil siteleri, sizin tatil mekanı aramanız için kurulmamıştır. Diyelim ki bir seçenek hoşunuza gitti ve ayrıntısına tıkladığınızda aslında o gördüğünüz seçeneğin başka seçenekler biraraya geldiğinde oluşan bir seçenek olduğunu görürsünüz. Herşey dahile nasıl bir hizmet eklenebilir de ultra herşey dahil olabilir diye düşünürsünüz. En güzeli bir ofise gidip 'bak arkadaşım' ile başlayan cümleyi kurmanızdır.

10. Resmi Nikah

10. Resmi Nikah

Evet o topuklunun parmağınızı ezdiği tören. Üstad damatların tek sefer de bitirdiği tören. Düğün mekanında da yapılabilir ama nikah salonunda da ayrıca yapıldığı olur. Neden? Çünkü ne kadar prosedür varsa yerinde yapılmalı ve size durmadan bir iş çıkmalı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Çeyiz Almak

9. Çeyiz Almak

Alışverişlerde alınan şeyleri kendi evinize götürme olayıdır. Bu çok basit nakliye işlemi bile törenle gerçekleşir. Çeyiz için gerekli bedel ödenir ve alıp dönersin. Bir de bunun sergi olayı var ki ona hiç girmiyorum. Çünkü damatlık bir durum yok.

8. İmam Nikahı

8. İmam Nikahı

Bunun zamanı kişilere kalsa da genelde nikah yada düğünden sonra yapılır. 'Mehir' diye bir kavramla karşılaşırsınız. Vadeli borçlanma diyebiliriz.

7. Kına Gecesi

7. Kına Gecesi

Evlenene kadar bir erkek için kına gecesi kadın etkinliğidir. Ama evlenen kişi siz olduğunuzda mecburi intikaliniz gerekir. Başınızda dönerler gelini ağlatmaya çalışırlar. Siz gülersiniz. Eşiniz osmanlı döneminde gibi giyindiği halde siz kendi çağınızda takılırsınız.

6. Düğün Fotoğrafı

6. Düğün Fotoğrafı

Nişanda çekilenin gelinlikle olanıdır. Düğün hatırası nedeniyle biraz mantığa yatkındır.

5. Düğün

Bunaltan takı töreninde gülümsemekten yüzünüz ağrır. Garsonlar sizi parçalayabilir. Ama finale yaklaşmanın sevinci ile o 3 4 saati eğlenerek kutlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Düğün Sonrası

Artık bırakında evime gideyim dersiniz ama kimse sizi bırakmaz yakın arkadaşlarla bir şeyler içmeye bir mekana gidilir. Tabi ki bu da opsiyoneldir. Kişi ve yöresel değişkenlik gösterir.

3. Eve Giriş

3. Eve Giriş

Yine yöresel olarak;

tekmelemek

ıslatmak

yumurta un yağmuru

yemek yaptırmak

iğrenç birşey içirmek

gibi 'adettendir' denilerek yapılan, damadın son kayışını koparmasına neden olabilecek olaylar gerçekleşir.

2. Mutlu ve Yorgun Son

Kuaförün haince planının kurbanı olduğunuzu burada anlarsınız. Gelin başına koyulan toka sayısı o kadar çoktur ki rapunzel gibi görünen saçtan tokaları çıkarınca(çıkarabilirseniz) gelin kel gibi kalır. Zaten yorgun olmanızı kullanarak uyuyor numarası yapabilirsiniz.

1. Mutlu ve Mutlu Son

Yemişim tokasını diyen damat ve mutlu son:)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
215
38
34
17
17
11
7