Görüş Bildir
Haberler
Daha Verimli Bir Hayat için Öğle Şekerlemesi Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Şey

Daha Verimli Bir Hayat için Öğle Şekerlemesi Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Şey

Dolores Haze
20.03.2016 - 01:45

Gün içinde şekerleme yapmak, verimliliğiniz artırmak, hafızanızı güçlendirmek ve stresi azaltmak için en iyi yollardan biri. İşte öğle uykusundan en iyi şekilde yararlanmak için farkında olmanız gereken 7 şey:

Kaynak: http://mentalfloss.com/article/75913/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle şekerleme yapmanın herkese göre olmadığını bilin.

Mayo Clinic'e göre geceleri uyuyamamaktan şikayetçiyseniz, şekerleme yapmak durumunuzun daha da kötüye gitmesine sebep olacaktır.

2. California Üniversitesi'nin 2010 yılında yaptığı bir araştırmaya göre, kestirmek için en iyi zaman öğle yemeği sonrası.

Öğlen 90 dakika uyumanın, kısa süreli bellekteki anıları silerek yeni bilgiler için yer açtığı biliniyor. Araştırmacılardan Matthew Walker, bu durumu 'Hipokampustaki e-mail kutunuz dolmuş ve siz uyuyup bu e-mailleri silene kadar daha fazla mail alamayacaksınız gibi düşünün.' diyerek açıklıyor.

3. Bulunduğunuz ortama göre farklı rahatlama teknikleri kullanın.

3. Bulunduğunuz ortama göre farklı rahatlama teknikleri kullanın.

Şekerleme, öğleden sonraki verimliliğinizi artırsa da, özel bir ofisiniz veya dinlenme odanız yoksa iş günleri uyuyacak iyi bir yer bulmak zor olabilir. Ancak etkili bir uyku için sessiz ve karanlık bir yer bulmak çok önemlidir; bu yüzden uyku gözlüğü ve kulak tıkacı kullanmayı tercih edebilirsiniz.

4. Alarm kurmayı unutmayın.

4. Alarm kurmayı unutmayın.

Bir uyku döngüsünün ortasında uyanmak, uyku ataletine sebep olabilir. Bu yüzden şekerlemeleriniz için bir süre belirleyip alarm kurmayı ihmal etmeyin. 10-20 dk arasında süren güç uykusu gün ortasında enerjinizi artırır; çünkü henüz REM uykusuna geçmediğiniz için herhangi bir miskinlik hali yaşamadan işinize geri dönebilirsiniz. 30-60 dk süren şekerlemeler karar verme becerisini olumlu yönde etkiledikleri için sınava hazırlanan öğrencilere tavsiye ediliyor. 2008 yılında 90 dakikalık şekerlemeler üzerine yapılan bir çalışma, hafızayı kuvvetlendirdiklerini söylüyor.

5. Sakinleşin.

Uyuduğunuzda vücut ısınız düşer, bu yüzden serin bir odada kestirmek vücudunuzun doğal eğilimine uyum sağlayacağı için uykunuzun gelmesine yardımcı olur. Şekerleme yapmak için ideal sıcaklık ise  15 - 19 ºC arasında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mobil uygulamalardan ve yüksek teknoloji ürünü aksesuarlardan yararlanın.

6. Mobil uygulamalardan ve yüksek teknoloji ürünü aksesuarlardan yararlanın.

Şekerleme yapmak için en iyi zamanı belirlemenize yardım edecek mobil uygulamalardan yararlanın. 'Sleep Cycle Power Nap' isimli uygulama, telefonunuzun içinde yer alan ivmeölçeri kullanarak, ne zaman uykuya daldığınızı ve ne zaman uyanmanız gerektiğini hesaplayarak sizi uyandırıyor. 'Prizz' isimli uygulama ise stresinizi azaltmak ve uykuya kolayca dalmanızı sağlamak için çeşitli ortam sesleri sunuyor.

Piyasada ayrıca yüksek teknoloji ürünü başka bazı aksesuarlar da bulunuyor. 'Napwell', öğle uykuları için özel olarak geliştirilmiş bir uyku maskesi. Gün doğumunu taklit eden dahili ışıkları ile sizi hafif bir uyku döngüsünden yavaş yavaş uyandırıyor.  'Ostrich Pillow' isimli yastık ise ışık ve sesi bloke ederek başınızı ve ellerinizi dinlendirebileceğiniz sıcak ve konforlu bir yer sunuyor.

7. Kahve için.

Güç uykusuna yatmadan önce bir fincan kahve için. Kafeinin enerji verici etkisinin devreye girmesi için 20 dakika geçmesi gerekiyor; bu yüzden bir fincan kahve içtikten sonra kısa bir uykuya yatarsanız, kafein ve doğal enerji artışı bir arada çalışarak uyanmanıza ve öğleden sonrayı verimli geçirmenize yardımcı olacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
114
21
14
10
7
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yasemin Yılmaz

Öğlen uykusu peygamber tavsiyesidir :) Kaylule denir.

Müyendiz Kız

Arkadaşlar yüz yıllar önce peygember tavsiye etmiş zaten bunu.

cello gülle

Arkadaşlar yemek yedikten ve kahve içtikten sonra sakın uyumayın. En büyük reflü sebepleridir. Ömrünüz boyunca ilaç kullanmak zorunda kalabilir hatta daha ci... Devamını Gör